Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tiyatro iyidir iyileştirir

        YAKLAŞIK 8 sene önce “Kim okur tiyatro köşesini?” cümlelerine kulaklarımı tıkayarak, “Her hafta sadece bir kişi okuyup tiyatroya gitse bana yeter” diyerek içimde hiç bitmeyecek, kocaman, tertemiz bir aşkla bu köşeyi yazmaya koyuldum. Tabii başta bu yolda bana ilk inanan, hep güç veren Kadir Kaymakçı olmak üzere, gazetemin desteğini arkama alarak.

        “Magazin ekinde tiyatro mu olur?” diye yadırgadılar önce bizi. Bu söylemlere de tıkadık kulaklarımızı. Sahne Tozu’ndaki oyun izlenimlerimin yanına bir de bir ilke imza atarak Sahne Tozu Kulis’i ekledik. Neredeyse her hafta en az bir tam sayfa tiyatro röportajı yayınladık HT Magazin’de, “Tiyatro iyidir, iyileştirir” bilinciyle.

        Zaman ve insanlar “Halk bunu istiyor” klişesine sığınıp tiyatro köşesinin, röportajlarının, haberlerinin takip edilmeyeceğine inananları haksız, bizi haklı çıkardı. Öyle ki başka magazin eklerinde de yazılmaya başlandı tiyatro köşeleri. Yüreğimin en derinlerinden bir “iyi ki”...

        HAYDİ SİZ DE OYUNA KATILIN

        Geçtiğimiz cumartesi, bu kez başta Reşat Balcıoğlu olmak üzere Bloomberg HT’nin desteğini arkama alarak giderek birbirimize ötekileştirildiğimiz bir dönemde “Sanat birleştirir” diyerek Bloomberg HT Life adlı bir kültür sanat programının startını verdik. Benim sunumumla ekrana gelen program, içinde başta tiyatro olmak üzere sanatın tüm renklerini barındırıyor.

        Takip edenler bilir; ben tiyatroculara “Oyun arkadaşlarım” derim. Bu yüzden sizlere stüdyo yerine kulislerden, provalardan, sahnelerden yani bu ülkenin tüm rağmenlere rağmen oyun oynamaktan hiç vazgeçmeyen yaşsız çocuklarıyla birlikte oyun alanlarının içinden sesleneceğim. Kültür sanat açısından çölü andıran televizyon ortamında her hafta yine sadece bir kişide sanatla dost olma ya da dostluğunu pekiştirme arzusu yaratabilirsem, sadece bir kişi çocuksu bir coşkuyla “Bu oyunda ben de varım” derse yetecek bana. Çünkü biliyorum ki her şey o bir kişilerle başlıyor ve devamı mutlaka geliyor.

        İÇİMDE KELEBEKLER UÇUŞUYOR

        8 yıl önce bu köşeyi yazmaya başladığımda Çehov’un ‘Martı’sındaki meşhur tiraddan alıntı yaparak çıkmıştım yola. Bugün içimde kelebekler uçuşarak yineliyorum: “Yazmışız ya da sahnede oynamışız, fark etmez. Anlıyorum ki bizim bu işlerde başta gelen şey, parıltı, şöhret filan gibi benim hayal ettiğim o şeyler değil, sabredebilme yeteneğidir... Kaderine katlanmasını bil ve inançlı ol.. İnanıyorum ben ve o kadar çok acı çekmiyorum şimdi... Bir görevim, bir amacım olduğunu düşündüğümde, hayattan korkmuyorum...”

        Allah utandırmasın!

        Özyağcılar Ailesi bu hafta Bloomberg HT Life’ta

        BLOOMBERG HT Life’ın ilk bölümünde Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ın rol aldıkları ‘39 Basamak’ın kulisine konuk olmuş, Erdal Beşikçioğlu’yla ise Tatbikat Sahnesi’nin yeni oyunu ‘Tüy Kalemler’in provasında buluşmuştum.

        Bu hafta, Özyağcılar Ailesi’nin evine konuk olup Erdal, Güzin ve Zeynep Özyağcılar’la sanat aşklarını ve Tiyatro Martı’yı konuşacağız. Keyifli sohbetimiz cumartesi saat 18.15’te Bloomberg HT’de!

        Diğer Yazılar