Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlar 50'li yaşlarda klasik giyim tarzına yönelseler de yaşın getirdiği sofistike görünüm ve cazibeli duruş kıyafetlere bambaşka bir hava katıyor. Yıllarla değişen giyim tarzları 40'lı ve 50'li yaşlarda yerine oturuyor, kadınlar kendilerine daha çok güveniyorlar.

        Moda genellikle zayıf ve genç kitleye hitap ettiği için 50'li yaşlarda kadınların alternatifleri azalıyormuş gibi görünüyor. Ancak klasik parçalara alternatif olarak farklı şeyler denemekte fayda var. Giyim tarzına uygun, görünümü hareketlendirecek, enerji ve renk katacak kıyafetler göz ardı edilmemeli. Ne de olsa her yaşın ayrı stili var. 50'li yaşlar zarifliğin ve uyumun birarada olduğu yaşlar. Sade renkler, düz ve klasik kesimler kendini göstermeye başlar ancak yinede şıklık ön plandadır.

        Olgunlaşmak yaşlanmak anlamına gelmemeli. İnsanlar gerçekten hissettikleri yaşlarındadır. Özellikle kadınlar kıyafet ve makyajla çok daha genç gösterebilirler. Önemli olan ve asıl sır vücudu tanımak, stilini oluşturmak ve yaşına göre hareket etmekte...

        Ne Giymeli?

        - KLASİK RENKLER

        Elbiselerde klasik renkleri tercih edin. Siyah, kahverengi, lacivert gibi renkler gösterişli ancak sade renkler. Bu renklerden asla vazgeçmeyin.

        - ELEGAN GÖRÜNTÜ

        Klasik pantolonlar, zarif kesimli trikolar ve şık paltolarla her zaman elegan görünebilirsiniz.

        - HAREKET KATIN

        Bluzlarda daha rahat bol kesimleri ve ipek kumaşları tercih edebilirsiniz. Gömleklerde fırfır detayı görünüme hareket kazandırabilir.

        - ETEK BOYU ÖNEMLİ

        Eteklerde klasik, uzun kesimler ideal. Etekleri sade, basic bir bluzla kombine ederken işlemeli, dantel detayları kullanabilirsiniz, bu görünümüze şıklık katar.

        - İHTİŞAM KATIN

        Düz, klasik kesim ceketler her kıyafetle kombine olabilirler. Görünümünüze biraz ihtişam katmak istiyorsanız kürkler ve payetli ceketler veya hırkalar tam size göre.

        - AKSESUVAR KULLANIN

        Aksesuvarlarla kıyafetlerinizi renklendirebilirsiniz. Kemerler, şık mücevherler, siyah rugan aksesuvarlar, zincir saatler, fularlar ve broşlar kıyafetlere farklı bir hava kazandırabilir. Ancak çok renkli, payetli aksesuvarları bir arada kullanmamaya özen gösterin.

        Judi Dench 75, Helen Mirren 64, Joanna Lumley 63 gibi yıllara meydan okuyan ünlüler 50'li yaşlarını geride bıraksalar da hala çok şık ve zarif görünmeyi başarabiliyorlar.

        Diğer Yazılar