Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - ÖNCEDEN PLANLAYIN

        İlk kural ne giyeceğinizi önceden planlamak. Mütevazı ve sade giyinin, kıyafetlerinizin ütülü ve lekesiz olduğundan emin olun. Ne giyerseniz giyin, kıyafetiniz sizin bir profesyonel olduğunuzu, işi almaya ve yeni bir işe başlamaya hazır olduğunuz gerçeğini vurgulamalıdır.

        - SİYAH VAZGEÇİLMEZ

        İş görüşmelerinde klasik siyah elbiselerin yerini hiçbir şey tutmaz. Siyah elbiseleri şık bir fular ya da broşla tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, siyahın asaleti işi almanız açısından etkili olacaktır.

        - AKSESUVARA DİKKAT

        İş görüşmesine giderken aksesuvar kullanımında da ölçülü ve sade olmalısınız. Büyük kolyeler, parıltılı yüzükler dikkati dağıtabilir. Bu yüzden tektaş yüzük ve inci gibi daha sade ve kibar modelleri tercih etmelisiniz.

        - İDDİADAN KAÇININ

        Rengarenk elbiseler, parlak detaylar ve iddialı kesimler iş görüşmeleri için uygun değildir. Sade çizgiler ve klasik ayrıntılarla kendinizi daha rahat ve güvende hissedebilirsiniz.

        - SOFİSTİKE GÖRÜNÜN

        Aşırı mini etekler ve iddialı dekolteler iş görüşmesi için uygun değildir. Sofistike bir görünüm için diz hizasında etek boylarını tercih edin.

        - TAKIM GİYİNEBİLİRSİNİZ

        Takım elbiseler iş görüşmeleri için en risksiz kıyafetlerdendir. Dar, diz hizasında bir etek, uzun blazer bir ceket ve klasik bir beyaz gömlekle asla hata yapmazsınız. Dilerseniz kıyafetinize hareket katmak için fırfır detaylı bir gömlek ya da drapeli bir etek tercih edebilirsiniz. Ancak her zaman gözü yormamayan ve çok dikkat çekmeyen küçük ayrıntılar tercih etmeye özen gösterin.

        - BAKIMLI GÖRÜNÜN

        Kıyafetten sonra saç ve makyaj gibi bakım ve güzellikle ilgili unsurlara dikkat etmelisiniz. Abartılı makyajdan kaçının. Doğal ve açık tonlardaki makyajla daha sade, iş görüşmesine uygun bir görünüm yaratabilirsiniz. Tırnaklarınız mutlaka bakımlı olsun. Ojenizin rengi çok parlak ve tırnaklarınızın boyu çok uzun olmamalı. Çok uzun saçlarınız varsa saçlarınızı muhakkak arkadan klasik bir topuzla veya at kuyruğu halinde toplayın.

        - ÖLÇÜLÜ TOPUKLU GİYİN

        Aşırı yüksek topuklu ayakkabılar sizi zor duruma düşürebilir. Topuklu ayakkabılarla çok rahat yürüdüğünüzü düşünseniz bile iş görüşmelerinde bu riski almayın. Ölçülü topukları ve rahat kalıpları tercih edin. Ayakkabılarınız kıyafetinizle uyumlu, hafif topuklu ve mutlaka kapalı olmalıdır. Parmak arası sandaletler, çok yüksek topuklu ayakkabılar, payetli babetler iş görüşmesi için uygun değildir.

        - RAHAT HİSSEDİN

        Ne giyerseniz giyin içinde rahat etmeniz çok önemlidir. Rahatsız bir kıyafetin içinde kendinizi güvensiz hissedebilirsiniz, bu da görüşmenize olumsuz yönde yansır. Bu yüzden her zaman rahat ve güvende olduğunuz kıyafet ve aksesuvarları tercih edin. Görünümünüzden ne kadar emin olursanız bu hareketlerinize ve diyaloğunuza da yansır.

        Diğer Yazılar