Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Evet yükselen şehir İstanbul. Yurtdışından kiminle konuşsam, İstanbul'a hayranlıklarını dile getiriyorlar. Aslında İstanbul'da güzel şeyler oluyor. Moda adına da İstanbul önemli projelere dahil oluyor. Tıpkı bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Fashion Week gibi...

        Bugün başlayan ve 6 Şubat'a kadar devam eden İstanbul Fashion Week'le İstanbul modaya doyacak ve adını moda adına da bir kez daha duyuracak. Santral İstanbul'da düzenlenen bu etkinlik yurtdışından gelen moda otoriteleri ve alıcılar da katılacak.

        İşte bu haftaya katılan moda tasarımcılarının bu önemli etkinlik için görüşleri...

        DAHİL OLMA PROJESİ VE BAHAR KORÇAN

        Her koleksiyonunu bir felsefe üzerine oluşturan ünlü modacı Bahar Korçan, 5 Şubat 2010 Cuma akşamı tanıtacağı 2010 Kış tasarımlarını "Dahil Olma Projesi" olarak adlandırıyor. Bahar Korçan bir önceki koleksiyonunda Mor'a dahil olmaya çağırdığı kadınlara bu koleksiyonunda, "Önce merceklerini takıp hayata yakından bakacaksın,

        sonra kurduğun tüm kalelerin kumdan olduğunu ve bir avuç su ile yıkılabileceğini kavrayacaksın, gözlerini açıp başka başka dünyaları, varlıkları, anları keşfedecek ve dahil olmayı öğreneceksin" diye sesleniyor. Doğal dokulara yer veren tasarımcı, ağırlıklı olarak baskılı ipek kumaşlara, yün kaşmir karışık paltolara, bambu lifli örmelere, özel dokulu Japon kumaşlara yer verirken, renk olarakta kum beji, siyah, kurşun ve başka diyar yeşilini kullanıyor.

        (Bahar Korçan Resimaltı: 5 Şubat saat 21:00'da gerçekleşecek olan defilesinde izleyicileri bekleyen bir süpriz olacak: Bahar Korçan, yazdığı şiirlerden oluşan ilk kitabını ilk kez bu defile ile beraber tanıtacak.)

        GAMZE SARAÇOĞLU "MÜSVEDDE"YLE

        Ünlü modacı Gamze Saraçoğlu'nun "Müsvedde" adını verdiği yeni koleksiyonun defilesi, 4 Şubat Perşembe günü 16.30'da gerçekleşecek. Gamze Saraçoğlu, yeni koleksionu "Müsvedde" koleksiyonu, çalakalem ya da dikkatle düşülen cümlelerden, unutulmamak için verilen mektuplardan, karalamalardan ve kitap arasında unutulan

        notlardan esinlenilerek oluşturulmuş. Saydam Tekstil'in 2010 kış kumaşlarıyla hazırlanan koleksiyon, özel tasarlanan buruşturma tekniğiyle hazırlanmış. Kumaşlar teknik detaylarla farklı form kazanmış ve renklerde ağırlıklı olarak siyah, saks ve nude renkler kullanılmış.

        KOTON İÇİN HAKAN YILDIRIM

        IFW'nin kapanış günü olan 6 Şubat saat 21:00'de gerçekleşecek "hakan yıldırım for Koton" defilesinin teması, anın gerçekliği ile gücüne dikkat çeken "Nowism". İçinde bulunduğumuz zamanın tek gerçeklik olmasını referans alan defilede, anın enerjisinin modadaki yansımaları olarak nitelendirebileceğimiz tasarımlar podyuma çıkacak. 40 kombinden oluşan koleksiyonda volanlı elbiselerden yeleklere, ceketlerden dar kesim pantolonlara, dantel baskılardan çizgili tasarımlara kadar günlük hayatta kolayca giyilecek bir tarza sahip. Koleksiyonda griler, terrakotalar, asker yeşilleri, siyahlar, fümeler; koton, yün ve ipek kumaşlarla kombinlenmiş. Koleksiyondaki tüvitler, tarçın tonlarıyla birleşerek sıcacık bir kış yaşatıyor. Tatlı yeşil tonları, hardallar, koleksiyonu canlandıran renkler arasında.

        HATİCE GÖKÇE'DEN KARAKARGA

        Ülkemizdeki erkek giyiminde ilk olma niteliği taşıyan moda tasarımcısı Hatice Gökçe, "Karakarga" adlı yeni koleksiyonunu, İstanbul Moda Haftası'nda sergiliyor. Tasarımcının erkek koleksiyonu yanında kadın koleksiyonunu da tanıtacağı "Karakarga", etkinliğin son gününde 19.30'da podyuma çıkıyor. Siyahın her tonunu kullandığı ve parlak cisimlerle hareket kattığı tasarımlarını sergileyeceği defilesi, aynı zamanda Hatice Gökçe'nin yıllar sonra ilk defa modaseverlerin karşısına bir kadın koleksiyonuyla çıkıyor.

        GÜL AĞIŞ'TAN BAĞIMLILIK VE HAPİS

        Costume National'den sonra kendi markası Lug Von Siga adı altında tasarladıkları merakla takip edilen tasarımcı Gül Ağış, 'Bağımlılık ve Hapis' isimli koleksiyonundan parçaları 4 Şubat saat 19.30'da İstanbul Fashion Week Genç Tasarımcılar Karma Defilesinde sunuyor. Gül Ağış, son koleksiyonunda bağımlılıklarımızın ekseni etrafında dönen, neşe ve mutluluğu yakınlarda değil, ulaşılmazda arayan tatminsiz hayatlarımızı anlatıyor. Güçlü ve kendinden emin Lug Von Siga kadını gri tonlarında, siyah ve beyazda kendini buluyor. Düzgün ve oversize görünümler, asimetrik formlar, vücuda oturan kesimler, deri pantolon ve etekler,

        kaşmir ve ipek karışımları...

        İSYANKAR ÖZGÜR MASUR

        Yeni nesil moda tasarımcılarımızdan Özgür Masur koleksiyonunu, 4 Şubat Perşembe günü 13.30 da düzenlenen yeni nesil moda tasarımcılarının yer aldığı karma defilede sunulacak. Masur, koleksiyonda kaşe, keçe ve ipek krepler kullanılmış. Tasarlanan modellere monte edilmiş geometrik ve origamik detaylar, bedene uyarlanan kıyafetlere tam anlamıyla takma, protez havası veriyor. Ağırlıklı siyah ve beyaz renklerin kullanıldığı koleksiyon iddialı detaylarına karşın, kadının zarafetini yansıtan sade bir şıklık sunuyor.

        - İstanbul Moda Başkenti olabilir mi?

        Bahar Korçan "Değişen bu dünya düzeninde ben artık eski merkezleşme durumunun da değiştiğini düşünüyorum. Bu değişimin içinde İstanbul moda haftasının önemli bir rol ustleneceğine inanıyorum". Hakan Yıldırım "İstanbul moda başkenti olabilir miyi konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum. Ancak IFW'ye şimdi gösterdiğimiz önemi devam ettiriyor olmamız şart olduğunu düşünüyorum. Her yeni gelen IFW'de daha önemli alternatiflerle, daha iyi koleksiyon ve kaliteli ürünlerle karşılıyor olmamız lazım dünyayı".

        Hatice Gökçe "Tabii ki olabilir. Son 3 yılda İstanbul'da çok ciddi moda hareketleri gerçekleşti. Türk moda endüstrisi doğru destekçisini bekliyor. Onunla buluştuğunda İstanbul'un bu kaos ortamında çok yaratıcı ve bir o kadar da farklı bir moda başkenti olarak moda takipçilerini peşinden sürükleyeceğine inanıyorum. Avrupa'nın izlemek

        durumunda kalacağı, Ortadoğu'nun ise en önemli moda şehri olacağız".

        Diğer Yazılar