Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz hafta Karabük karşısında zorlanan, kapanan rakipleri önünde pozisyon üretemeyen, kanatları çalışmayan Galatasaray, Akhisar önünde farklı bir görüntü çizdi ve bu kritik deplasmanı 3 puanla atlattı.

        Galatasaray genelde oyunun hakimi oldu. Tempoyu ve kontrolü elinde tuttu. Acele etmeden, sabırla, kararlı ve cesaretli bir şekilde ayağında top tutan, ne yaptığını bilen pas yüzdesi yüksek bir takım izledik. Aslında Galatasaray maça şok bir golle girdi. Carole’un ıskasıyla başlayan hatalar zinciri sonunda bir duran top klasiği golü getirdi. Adeta maça başlayamadan en zayıf yönünden golü yediler.

        Üst üste üç duran top kullanan Akhisar, sonunda kornerden Premier lig tecrübesiyle tanıdığımız Vaz Te’nin kafa vuruşuyla Muslera’yı da avladı. Yan toptan gelen vuruşa savunma seyirci kalınca Uruguaylı kaleci de çaresiz kaldı. Golden sonra Galatasaray her atağı olgunlaştırdı. Savunmadan çabuk çıktılar ve rakibi kendi alanında hapsettiler. Çok da pozisyon buldular.

        Bruma, Sneijder’ın şutları, Eren’in kafa vuruşları. Golün geleceği zaten belliydi. İlk 45 dakika Galatasaray için şu dersi de çıkardı bana göre. Şaşırtıcı olan %84 oranıyla topa sahip olarak neredeyse rakibe hiç top göstermeyen bir takımın kalesinde; rakibin bir gol bir de net gol fırsatı bulmasıydı.

        "İlk haftalarıkayıpsızgeçmekçok önemli.G.Saray bunubaşarıyor"

        İkinci yarıda da oyunun hakimi Galatasaray’dı. Akhisar sahasından çıktıkça Sarı-Kırmızılılar’ın ekmeğine yağ sürdü. Rakip üzerine geldikçe kaptığı toplarla hücuma çabuk çıkan Galatasaray etkili oldu. Yasin ve Bruma’yla gelen goller sonucu ilan etti. Bruma maçın adamı olmayı hak eden futbol oynadı. Çabuk ve seri çıkışları, golle sonuçlanan klas vuruşu alkışı hak etti. Carole ona yaptığı asistle maçın başındaki hatasını affettirdi. Oyunda kısa süre yer alan Josue’yi de beğendim. Kaliteli bir ayak, takıma çok faydası olacağını düşünüyorum.

        Eren Derdiyok da bence nokta transfer. Farklı yetenekleri olan bir oyuncu. Ceza sahası üzerinde tüm kafa topları tehlike yarattı. Sneijder de iyi çalıştı. Sert ve düzgün şutlarla gol aradı.

        Sonuç olarak sezon başı takımların tam da hazır olmadığı dönemlerde ilk haftaları kayıpsız geçmek çok önemli. Galatasaray iki haftadır bunu başarıyor.İki haftada gelen 6 puan. Bu lig başlangıcı için çok önemli. Hem puan hem de moral kazanımı önümüzdeki haftalara da olumlu yansıyacaktır. Eğer bir forvet, bir orta saha daha bu takıma katılırsa şampiyonluğun önemli adayı olurlar.

        ***********************************

        1- Takım tecrübesi ve kültürü. Şok gole karşın oyun hakimiyetini ele geçirmeleri bunu kanıtladı. Yüksek motivasyonu ile golden sonra hiç olmamış gibi oyuna devam ettiler.

        2- Muslera. Savunmada yıkılmaz kale .Rakip forvetleri bir kez daha düşünmeye iten tecrübe.

        3- Ayağa pas ve seri çıkışlarla rakip alana kontrataklarla gelmeleri. Zaman içinde bunu takım olarak daha da oturturlarsa çok etkili olurlar.

        4- Rakip kaleye çok şut denediler. İsabetli de oldular.

        ************************************

        1- Ölü top savunması zayıf. Her korner her serbest atış kalede tehlikeye dönüşüyor.

        2- Savunma arasına ve arkasına atılan toplarda savunma ağır kalıyor. Topu alan her rakip oyuncu Muslera’nın dibine kadar iniyor.

        3- Chedjou riskli oynuyor. Her an hata yapma potansiyeline sahip. Riekerink onu da uyarmalı. G.Saray’da oynadığını unutmamalı.

        Diğer Yazılar