Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖNCELİKLE şunu belirtmeliyim ki; Ali Sami Yen Stadı'ndan ayrılarak Türk Telekom Arena'ya geçmek beni duygusal olarak üzüntü anlamında hiçbir erozyona uğratmadı. Günümüz futbolunda artık statların, daha modern, seyircilerin daha rahatlıkla gidebileceği ve orada sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir yer olması gerektiğini yıllarca düşünmüşümdür. Bu yüzden Ali Sami Yen'in kapanmasından daha çok Arena'nın açılışını merak ettim.

        İlk izlenim olarak, stadın zamanla daha güzel olacağını ve rakibin daha iyi baskı altına alınabileceğini söyleyebilirim. Futbolcu olarak böyle bir stadyumun hayalini hep kurmuştum ancak bana nasip olmadı...

        Türk Telekom Arena'nın yapılışında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rahmetli başkan Özhan Canaydın, Mustafa Sarıgül ve Işın Celebi gibi gerçekten gündüzünü gecesine katan insanların emeklerini takdire şayan buluyorum. Ancak böyle bir stadın açılışında TOKİ Başkanı'nın ve Başbakan'ın protesto edilmesini yanlış buluyor ve siyasetin futbola ne kadar karıştığının bir göstergesi olarak görüyorum. Her ne koşulda olursa olsun 400 milyon TL'lik bir stadın yapılışında emeği geçen TOKİ Başkanı ve Başbakan'ın protesto edilmesine karşıyım. Futbol başkadır, siyaset başkadır. Galatasaray camiası, kesinlikle bu protestoları yapanların adına gerekli mecralardan özür dilemelidir.

        Karşılaşma hakkında yorum yapacak olursak aslında pek de konuşulacak bir şey yok. Dünyada en gıcık kaptığım maçlar, hazırlık maçlarıdır. Futbolculuk hayatımda bu tip maçları ne oynamasını severdim, ne de yorumculuğumda analiz etmesini... Çünkü inanın bana bu tip karşılaşmaları değerlendirmenin bir anlamı yok. Sadece futbolcunun boş zamanını değerlendirmesi için yapılan antrenman maçlarıdır bunlar. Ancak G.Saray adına gördüğüm şu ki; Sarı-Kırmızılı takım, gol atarsa kazanır gol yerse de kaybeder. G.Saray'ın yediği golü bu oyuncu topluluğuyla çıkarması çok zor. En nihayetinde söyleyeceğim şu; böyle güzel bir stada hem güzel taraftar, hem de kaliteli oyuncular gerekiyor.

        Diğer Yazılar