Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY’DA son dönemde yaşanan olaylar futbol takımını ve yapılan transferleri ikinci plana düşürdü. Ancak bunun oyuncuları negatif yönde etkilediğini düşünmüyorum. Çünkü bu tip olaylar stresi futbolcular üzerinden alır, yönetime çevirir. Bu durum da Cimbom’un maçın başında daha arzulu, istekli, mücadeleci bir oyun sergilemesine neden oldu. İlk 25 dakikada özellikle Yekta ve Emre Çolak’ın etkili oyunlarıyla, karşılaşma boyunca geriye çekilen Sivasspor karşısında tehlikeli göründü.

        Yapılan transferlerle birlikte SarıKırmızılılar’ı ilk yarıdaki görüntüsünden farklı gördüm. Ancak buna karşın yine de mevcut kadrodaki isimlerin hiçbiri pozisyon yaratmakta etkili gözükmedi.

        Yekta ilk maçı olmasına rağmen etkili oynadı, stres yapmadan kendisine verilen görevi yerine getirmeye çalıştı. Sahanın en iyilerinden biri Culio’ydu. Onun da orta saha için yararlı bir transfer olduğunu düşünüyorum. Stancu hakkında konuşmak için henüz erken ama ilk bakışta bir santrfor için fizik gücünün düşük olduğunu söylemeliyim.

        Ajax maçında yaşananları da düşündüğümüzde zemin için bir şeyler söylemek gerek. Bu statta oynayan herkes kayıyor. Futbolcular bir hayli olumsuz etkileniyor. Sivasspor oyunu kendi yarı alanında kabul ettiği için Galatasaray fazla geriye koşmadı. Bu nedenle baskılı oynuyor göründü. Yani ekmeğine yağ sürülmüş oldu.

        Aslında maçın hakkı beraberlikti. Özellikle Mehmet Yıldız ve Eneramo’nun kaçırdığı yüzde yüzlük pozisyonlar var. Hele ki bunlardan biri maç 0-0 devam ederken yaşandı. Galatasaray golü yese çıkaramazdı. Ben artık ligimizi İtalya Serie A’ya benzetiyorum. Golü atan yatıyor. Bu hafta oynanan diğer maçlara da baktığımızda bütün takımların Napoli’nin altı, Catania’nın üstü oynadığını söyleyebiliriz.

        Burada tabii ki Beşiktaş’ı ayrı tutmak gerek. Beşiktaş’ın maçlarına giden seyirciler kazansalar da kaybetseler de müsabakadan mutlu çıkıyorlar çünkü şu anda seyredilecek tek takım Beşiktaş. Sonuçta, biraz heyecan, biraz şans, biraz mücadele biraz da Sivas’ın çok geri çekilmesiyle Galatasaray yeni stadında 3 puan aldı. Ben de hayırlı olsun diyorum.

        Her şeye karşın böyle görkemli bir statta ortaya konan performansı genel anlamda değerlendirdiğimizde Galatasaray’ın bu ayaklarla uzun vadede hedeflerine ulaşmakta sıkıntı yaşayabileceğini düşünebiliriz. Son olarak şunu söylemek zorundayım. Taraftar bir futbolcuyu ıslıklarken mutlaka düşünmeli. Beypazarı Şeker maçını kurtaran Servet. Dün kazandıran yine Servet. Seyirci kimi protesto edeceği konusunda bilinçlenmeli.

        Diğer Yazılar