Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1 -Transferler sonrası Galatasaray kadrosu nasıl şekillenecek? Hagi nasıl bir onbir seçecektir?

        -Hagi için isimler değil genel oyun prensibi önemlidir. Sistemine uymayan kim olursa olsun onunla hemen vedalaşır. Bunu Misimovic ve Elano’da gördük. Hagi top rakipteyken 4-5-1’e dönen bir 4-3-3’ü tercih ediyor. Dolayısıyla hücum kanatlarında oynayan isimlerin savunmaya yardım etmesi gerekiyor. İdeal kadroda Arda solda, Kazım sağda oynayacaktır. Kewell ve Pino bu özelliğe uygun oyuncular olmadıkları için forma şansı bulmakta zorlanırlar. Ben bu alışkanlığa sahip olmadıkları için sezon sonunda Hagi kalırsa bu ikilinin takımdan ayrılacağını düşünüyorum. Baros’un sağlıklı olması halinde Stancu’nun onbire girmesi mümkün değil. Hagi onu oynatmak için 4-4-2’ye dönmek zorunda. Bu diziliş, orta saha kanatlarının savunma yükünü daha da ağırlaştıracağı için ihtimal dahilinde gözükmüyor.

        2- İlk yarıda verimsiz bir takım izledik. Takviyelerin ardından ekibin potansiyeli ne kadar yükseldi?

        -Galatasaray, Hagi geldiğinde 5 üzerinden 2’lik oynuyordu. Hagi’den ilk birkaç ay bir şey beklenmemesi gerektiğini söylemiştim. Şimdi takım kımıldandı, 3’lük futbol oynuyor. Bir kademe daha yükselebilir, bir süre sonra 3.5’u zorlayabilir. Ama Sarı-Kırmızılılar hiçbir zaman 5 üzerinden 4’lük, 5’lik futbol oynamaz. Çünkü Hagi bu. Evet Hagi’nin takımı disiplinle oynar, herkes ikili mücadeleye girer, herkes savaşır ama fazla koşturamayacağını bildiği için yıldız futbolcuyu sevmiyor. Bu nedenle baskılı oynayan, maçın başında 2-0’ı 3-0’ı yakalayan, şov yapan bir Galatasaray izleyemeyeceğiz. Hagi bir golü atıp kapanmayı düşünür.

        3-Hagi’nin her zaman defansif anlayışı benimseyeceğini söylüyorsunuz. Bu futbol bir süre sonra sorgulanmaz mı?

        -Galatasaray bu görüntüsüyle her maçı kazanmaya yakın taraf olacaktır ama aynı şekilde her maçı koparmakta da sıkıntı yaşayacaktır. İlk golü yiyen taraf olursa hep sıkıntı yaşar. Hagi de bunu bildiği için Sivas maçında gördüğümüz üzere takımlarının ilk 25-30 dakika tempo yapmasını ister. Galatasaray şampiyonluğa ulaşabilmek için 5 üzerinden en az 4’lük futbol oynamak zorunda. Şimdi teknik direktörün sorgulanacağı bir dönem değil. Ama sezon sonunda Hagi tercihinin masaya yatırılacağını düşünüyorum. Bu anlayış büyük takım için yetersiz. Daha çok pozisyon üretmek zorundasınız. Zaten bir süre sonra gol geciktikçe Türk Telekom Arena tribünlerinden uğultular yükselmeye başlayacaktır.

        4- Servet Çetin’den sonra şimdi de Hakan Balta tribünlerden devamlı olarak yoğun tepki görüyor?

        -Ben oyunculara yönelik her türlü protestoya karşıyım. Ne kadar kötü olursa olsun futbolcu protesto edilmemeli. Kaldı ki tepki gösterilen isimler kötü oynadıkları maçlarda bile çok koşan futbolcular. Bu kulübün kaptanı, yöneticisi yok mu? Neden kimse “Takım arkadaşlarımızıfutbolcumuzu ıslıklamayın. Onlar ellerinden geleni yapıyor” diye demeç vermiyor. Bizim zamanımızda bu olaylar çok yaşanmazdı. Biz protesto edilmemeleri için arkadaşlarımızın arkasında dururduk. Takım kaptanlarının, yöneticilerin görevi budur. Hayır madem protesto edecekler, kimi ıslıklayacaklarını bilecekler. Takım şu anda ivme kazanmaya çalışıyor. Biraz bekleyip öyle ıslıklasınlar bari!

        5- Rijkaard ile Hagi’nin anlayış farkları neler? Takımın başında Rijkaard olsaydı nasıl bir futbol izlerdik?

        -Hagi’nin oynatmak istediği futbol Rijkaard’ınkinin tam tersi. Rijkaard ‘yetenekli oyuncularım olsun, ileride oynayayım, zevk verelim, rakiple karşılıklı oynayalım, kim güçlüyse o kazansın’ diye düşünüyordu. Hagi ise ‘basayım, mücadele edeyim, kazanmam yeter, iyi oynamama gerek yok’ diye düşünüyor. Rijkaard’ın kafasındakileri elindeki kadroyla yapmasına imkân yoktu. Hagi’nin de elindeki kadroyla üst düzey başarı yakalaması mümkün değil. Şimdiki kadro Rijkaard’ın elinde olsa yine bir sonuç alınamazdı. Mevcut oyuncular Rijkaard’ın anlayışına tamamen ters olduğu için hiçbir şey oynatamazdı.

        Diğer Yazılar