Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe takımının ikinci yarıdaki müthiş performansı oyuncuların dünkü maça büyük bir özgüven ve büyük bir moral motivasyonla çıkmasını sağladı. Ancak bundan önceki haftalarda göstermiş oldukları mücadeleden, oynama istediğinden, pas organizasyonundan eser yoktu. Çünkü Kasımpaşa maçını belli ki ciddiye almamışlar.

        Maçın başından itibaren Fenerbahçeli oyuncuların geriden oyunu ağır kurması, Dia’nın iki pozisyonda göstermiş olduğu son vuruşlardaki konsantrasyon eksikliği Sarı-Lacivertli oyuncuların zorlanacağını düşündürüyordu... Ama Alex ortaya çıktı. Bu tip maçlarda rakibin 10 kişiyle kapandığını da düşünürsek duran topların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Belki de Fenerbahçe’yi sıkıntılı dakikalar bekleyecekken Volkan’la birlikte 3 puanın kazanılmasında büyük etkendi Alex. Fenerbahçe’de Niang, Dia, Mehmet Topuz, ve Gökhan Gönül geçen haftalardaki performaslarının çok altında kalınca, Sarı Lacivertliler takım olarak belirli ritmi yakalayamadı ve göze hoş gelen bir futbol oynayamadı. Genel olarak baktığımız zaman Fenerbahçe sorunları olan bir takım. Bu sorunlara biraz değinmek gerek:

        1 - Alex her maçta etkili oynamak durumunda. Bir takımda bir adam sürekli olarak iyi oynayıp 3 puan kazandırıyorsa, Alex olmayınca Fenerbahçe takımı ne yapacak?

        2 - Fenerbahçe gol yediği zaman hemen kırılgan bir yapıya sahip oluyor, defansında açık vermeye başlıyor.

        3 - Fenerbahçe kötü oynadığı zaman Dia da oyun disiplininden çabuk kopuyor, takımla yardımlaşma ve paslaşmada sıkıntılar çekebiliyor.

        4 - Yobo’yu hala anlamadım, anlayamadım. Maçlara baktığımız zaman sanki stoper değilmiş gibi geliyor. Fenerbahçe eğer bonservisini alacaksa bu oyuncu üzerinde tekrar düşünmeli.

        5 - İki haftadan beri Volkan’ın kritik kurtarışları ve Alex’in maçları tek başına kazanması, bundan sonrası için Fenerbahçe’ye tehlikeli sinyaller verebilir. Çünkü artık başka oyuncuların da ortaya çıkması gerekiyor.

        Sonuçta Fenerbahçe çok önemli bir 3 puan kazandı. Ama sonraki 11 maç daha zorlu geçecek. Mutlaka ikinci yarının ilk başındaki tempoya ulaşmak durumundalar. Yoksa her zaman Alex atamaz, Volkan da tutamaz.

        Diğer Yazılar