Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.BAHÇE'nin 3 puan kazanmasından sonra Trabzonspor'un dünkü maçı önemini bir kat daha arttırmıştı. Bu maç deplasmanda olsaydı, Trabzonsporlu oyuncuların sahaya rahat çıkacağı herkes tarafından bilinir bir hal almıştı. Trabzon ikinci yarıda kendi evindeki maçlarda 3. kez puan bıraktı. Bu da gösteriyor ki, Trabzonlular kendi evinde çok büyük stres altında oynuyor. Bunu bir an önce çözmeleri gerek. Zira Bursa ve Gaziantep gibi güçlü takımlara karşı iç sahada oynayacaklar. Deplasmandan istediğiniz kadar puanla dönün, kendi evinizde böyle kritik puanları kaybederseniz şampiyonluk hayalden öteye geçemez. Trabzonspor'da Selçuk, Engin ve Egemen'in olmayışı takımın bütün ritmini bozuyor. Ceyhun, Selçuk'un yerinde iyi oynayamadı. Mustafa Yumlu, Egemen'in pozisyonunda hatalar yapıyor. Alanzinho, sonradan girdiği maçlarda etkili, ancak 11 başladığında çok etkisiz. Defansa da orta sahaya da yardım etmiyor. Burada Engin bu işi çok iyi yapabiliyor. Yani takımın 3 önemli ası eksik olunca, Trabzonspor özellikle kendi sahasında galip gelmekte büyük sıkıntı çekiyor.

        Oyunu iki takım da kazanabilirdi. Bence maçın Trabzon adına kırılma noktası Yattara'nın oyuna girmesiydi. Takım 4-4-2'ye döndü. Ancak orta dörtlüden Jaja'nın sorumsuzluğu, Yattara'nın bilinen hali, ileri uçtaki Burak ve Umut'un ilerde kalması koskoca orta sahayı sadece 2 oyuncuya bıraktı. Kayserispor'un 4-5-1 taktiğiyle sahaya yayılması orta alanda Sarı-Kırmızılılar'ın 45 dakika boyunca 5'e 2 oynamasını sağladı. Amrabat, Ziani, Selim Teber, Abdullah gibi etkili oyuncuların varlığı da düşünüldüğünde bu tabloda maçtan 6 gol çıkması anormal bir durum olmadı.

        Kayserispor'un yediği ilk gol ve önceki hafta Volkan Babacan'ın F.Bahçe'den yediği gol birbirine çok benzer gollerdi. Ancak burada kaleci hatası yok! Nedeni şu. Şota, teknik adamlık kariyerine Van Gaal'in yanında yardımcılıkla başladı ve ondan çok etkilendi. Van Gaal'in de uyguladığı Hollanda ekolünde geriden ne olursa olsun pasla çıkma mecburiyeti vardır. Şota da bunu Kayserispor'a uygulatmaya çalışıyor. Kayserispor'a ilerde basan takımlar bu gollerden sıkça bulabilir. Kayserispor'un bu golleri yemesi de doğal bir hal alır.

        Trabzonspor'un önümüzdeki maçlarını düşünürsek, Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanları, içerdeki Bursa ve Gaziantep maçları onların bu sene şampiyon olup olamayacaklarını tayin edecek mücadeleler.

        Son olarak Yunus Yıldırım'ın yönetimini iyi bulmadım. Hem Glowacki'nin Mehmet Eren'e darbesini, hem de son dakikalarda Burak'a yapılan hareketi 'es' geçmesi maça etki eden kararlardı.

        Diğer Yazılar