Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.BAHÇE’NİN geçen sene yaşadığı büyük travmanın etkilerini bu maçta net şekilde gördük. Nedeni şu... 7 maç üst üste kazanmış bir takım ilk yarıda biri penaltıdan, biri karambolden hiç pozisyona girmeden 2-0’ı yakalıyor. Ancak yediği golden sonra büyük bir korku yaşıyor. Futbolcular ‘2-0’dan 2-2 olur mu?’ diye düşünüp korkak şekilde oynamaya başlayınca maç beraberliğe geldi.

        Saha içinde F.Bahçeli futbolcular gel-gitler yaşıyor. Trabzonspor’un da 3 puanı kazanması futbolcular üzerindeki olumsuz etkiyi çoğaltmış. 2-0’dan sonra kolay geçecek maç F.Bahçeli oyuncuların bu korkuları yüzünden zora girdi.

        İlk yarıda G.Birliği belki de sezonun en iyi topunu oynadı. Bunda en önemli etken ayağa iyi pas yapıp, hazlı adamlarını defansta ağır olan Bekir, Yobo ve Santos’un arkasına sızdırmalarıydı. F.Bahçe bu bölümde çok sıkıntılı anlar yaşadı. Gökhan’ın olmaması, defansif anlamda bu atakları kesememelerine neden oldu.

        F.Bahçe’nin ilk yarıda maçın 2-2’ye gelmesine engel olamamasında bir başka etken de kontrollü futbol oynamaya çalışmasıydı. Kontrollü oynamak başka, kontrollü oynarken kendi temponu düşürmek başka. F.Bahçeli oyuncuların ve Aykut Kocaman’ın istekleri, “Top kendi ayaklarında kalsın, fazla efor sarfetmeden maçı leyhlerine çevirsinler”... Ancak görüldü ki şampiyonluğa giden bir takım ve büyük futbolcular, temposu düşük oynayamaz. Mutlaka 90 dakika olmasa bile 60-65 dakika yüksek tempo oynamalılar.

        F.Bahçe’nin ikinci yarıdaki iyi oyunu, rakibe baskı kurması ve yüksek tempodan kaynaklandı. Aykut hocanın Dia’yı oyundan alarak Cristian’ı orta sahanın göbeğine sürmesi, M.Topuz’u da asıl mevkisi sağa kaydırması doğru hamleydi. Emre’nin oyuna ağırlığını koyması, Andre Santos’un Brezilya milli takımının sol beki, Niang’ın usta bir golcü olduğunu, Alex’in de bu takım için ne denli önemli oyuncu olduğunu hatırlaması, F.Bahçe’nin 2-2’den sonra zorlanacağı maçı kolaya çevirdi.

        Sonuçta F.Bahçe lig yarışında “Ben de varım”ı üstüne basa basa söylüyor ve hissettiriyor. Ancak bu saha içindeki gelgitler ve geçen senenin travmasını unutmaları gerekir. Özellikle son 5-6 hafta F.Bahçe daha zor maçlar oynayacak. Futbolcuların kendilerini bu yönde analiz etmeleri gerekiyor. Bir başka konu da, yazımın ortasında belirttiğim gibi, F.Bahçe yüksek tempoyla futbol oynarsa karşısındaki rakibini rahatlıkla yener. Ama kontrollü futbol bu takım için iyi bir anlayış değil.

        Diğer Yazılar