Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllar önce yeraltı dünyasının önemli bir kabadayısı televizyon ekranlarından muhatabını şöyle uyarıyordu: "Dikkat etsin yoksa onu mermi manyağı yaparım!"

        "Mermi manyağı yapmak" sözünün uzun yıllar boyunca bazı çevrelerde adeta 'Motto' haline geldiğini biliyoruz. Son dönemde medyada yaşananlara bakılacak olursa Ertuğrul Özkök de Türk medyasına benzer bir mesaj gönderiyor sanki: "Sizi Ayşe Arman manyağı yaparım!"

        İtiraf etmek gerekiyor ki, Özkök bu sözü söylememiş olsa bile medyanın önemli bir kesimini Armanmania yaptı. Muhatabını mermi manyağı yapmaktan bahseden kabadayı sahici mermilerle o günden sonra arkasında birçok ceset bırakarak sözünde durdu. Peki Ertuğrul Özkök Türk medyasını nasıl "Armanmania" haline getirdi sizce? Cevap basit: "Aç-kapa Ayşe" komutuyla.

        Ayşe Arman'ın gerektiğinde fotoşoplu üç-beş çıplak fotoğrafını ya da gerektiğinde üç-beş tesettürlü fotoğrafını yayınladın mı, fotoğrafların yanına da masa başında üretilmiş tahrik edici iki-üç yazı koydun mu, ülkenin en derin, en insani acılarını içeren, en hakiki sosyo-politik, sosyo-kültürel meselelerini hap niyetine ele almış ve Türk medyasının çoğunluğunun üzerine atladığı "kamusal tartışma" konusu haline getirmiş olursun. Az şey mi bu başarı? Hem Ertuğrul Özkök'ün sosyologluğuna da yakışır doğrusu..

        Şimdi bu muhteşem ikilinin yapması gereken bir-iki şey daha var:

        Özkök önce Ayşe Arman'a "puşi"li uygun birkaç fotoğraf çektirtsin, peşinden de haki renkli askeri üniformalı uygun birkaç fotoğraf daha.. Akla değil, hatta duygulara da değil, sadece güdülere hitap edecek uygunlukta bu fotoğrafları da yayınladı mı tıpkı "kadın özgürlüğü", "modernite", "kentlilik", "muhafazakarlık", "kültür çatışmaları" gibi meseleleri kamusal müzakere ortamına taşıyıp çözüm yoluna soktuğu gibi; "Kürt meselesi", "militarizm", "sivilleşme" gibi can alıcı sorunlarımızı da tartışmamıza ve anlamamıza etkili bir katkı yapmış olacak.

        Özkök-Arman ikilisi, Türkiye'ye bu son iyiliği de yapacak olurlarsa kendilerine Türk medyasından teşekkür ve tebriklerini sunacak ve yaptıkları işin ne kadar harukulade bir gazetecilik olduğunu köşelerinden anlatacak bir çok köşe yazarı bulacaklarından emin olabilirler...

        Diğer Yazılar