Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darbe girişimi oldu, ertesi günü sosyal medyada Aziz Yıldırım’ın 2015 yılında Sportürk programında sarf ettiği sözleri içeren video görüntüsü dönmeye başladı. İzleyemeyenler, hala haberdar olmayanlar için başkanın o gün HABERTÜRK’te söylediklerini aktarmakta yarar var..

        “Türkiye’de ihtilal yapılıyor, kimse farkında değil. Sivil ihtilal yapılıyor. Hiçbiriniz uyanmadınız. 50 bin kişiyle Türkiye’de sivil ihtilal yapılıyor. Suçu olmayan adam neden kaçıyor? Suçsuzsan gelirsin mahkemeye. Suçsuz da olsan gelirsin her gün bağırırsın. Bir gün adalet yerini bulur ama hepsi kaçıyorlar. Neden? Suçlular çünkü. Ben ceza yemiştim 6 sene 3 ay. 2.5 sene hapis yatacaktık. Özel uçakla geldim. Mesele Aziz Yıldırım değil. Türkiye’de ihtilal var. Askeri darbede ne olduysa, sivil darbede de o olacaktı. Toplayacaklardı. Ülkeyi ele geçirmek için organize olan bir grubun, sivil darbe yapmak isteyenlerin yaptığı operasyondur bu. Artık herkes bunu anlasın ve görsün. Türkiye’de ihtilal oluyordu. Ben söylüyorum. Evraklar, dökümanlar savcılarda. Ellerinde her şey var. Herkes açsın okusun. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı her gün bunu söylem olarak söylüyor. Boşuna mı söylüyor? Ve ben inanıyorum ki ondan başka kimse de mücadele etmiyor. Herkes menfaatleri dorultusunda çekilmiş kenara. Hiçbir şey söylemiyorlar. Bir tek sayın Cumhurbaşkanı bunun kavgasını yapıyor. Çıkarsınlar kayıtları. Bunu yapan adam 2011’de benim yüzüme söyledi, ‘Siz şampiyon olmasaydınız bu operasyon olmazdı’ diye. Mehmet Berk söyledi ya daha ne anlatayım yani. Savcı, ‘Şampiyon olmasaydınız bu işi yapmayacaktık’ dedi.”

        Bu sözler üzerine ben daha ne söyleyeyim ki? Şimdi herkes konuşuyor da bunları o günlerde görebilmek, dile getirebilmek önemli.

        MANTIKLI TERCİH SAMUEL ETO’O

        Hepimize geçmiş olsun. Alçakça bir saldırıya maruz kaldık. Vatansever subaylarımız olmasa, Cumhurbaşkanımız’ın cesaretli davranışı, cansiperane direnen halkımız olmasa, demokrasiye sahip çıkan basınımız olmasa bugün ne hallerdeydik hepimiz farkındayız. Karanlık güçlerin oyununu bozduk da kafamızda soru işareti çok. Bu soru işaretleri ortadan kalkana kadar da bize rahat yok. Hala şoktayız ve kendimize gelmeye çalışıyoruz. Yine de eminim ki yüce Türk milleti bunu da atlatacak, bu süreçten daha da güçlenerek çıkacaktır. Biz sportif yönde kalmaya çalışarak devam edelim..

        Kulüplerimiz de zor durumda. Nasıl ki hiçbirimizin tadı tuzu kalmadı, bu sezon futbolun da tadı tuzu olmayacak gibi. Bırakın transferi, mevcut kadrolarını koruyabilirlerse ne ala. Gomez’in ayrılışıyla ilk fireyi Beşiktaş verdi. Her ne kadar hassas bir mesaj yayınlamış olsa da Gomez’i samimi bulmuyorum. Zaten gidecekti, darbe girişimi bahanesi oldu. Yerini doldurmak zor. Beşiktaş yönetiminin kafasında bazı isimler vardır da bu saatten sonra o isimleri Türkiye’ye getirmek kolay değil. İkna edip getirirsen de bedeli ciddi rakamları bulabilir.

        Yine de iyi bir alternatif var; Samuel Eto’o. Olur olmaz bilemem. Antalyaspor ne der, ne kadar para ister önemli. Antalya bu transfere okey verirse Eto’o Beşiktaş’a gelir. Gelmeyi de istiyor. Hatta menajerlerinin Beşiktaş yönetimi ile yaptıkları görüşmelerde ilginç bir detay var. Eto’o, “25 golden az atarsam yarı ücret alırım” demiş. Antalyaspor’a ulaşan resmi bir teklif olmasa da onların da kulağına gelmiş. Hatta Eto’o için Galatasaray’ın da ismi geçiyor. Kulübe yakın kaynakların dediği de şu: “İş paraya bakar.”

        Beşiktaş transferde birkaç yıldır doğru adımlar attı. Hiçbir transferi aceleye getirmedi, karlı çıkan Beşiktaş oldu. Bekledikçe fiyatlar düştü, milyonlarca Euro kulüp kasasında kaldı. Yönetim bu sene de aynı politikayı izliyordu ki ülkemizde olağanüstü olaylar yaşandı. Bu kez fazla beklemeye gelmez. Eto’o nokta atışı transfer olur. Bu sene böyle bir sene ve bu sezonu da Eto’o ile geçirmek en mantıklı tercih gibi duruyor.

        Diğer Yazılar