G.Saray'a yaradı
ÇOK gidiş-gelişi olan bir derbi izledik. F.Bahçe'nin başlayıp Trabzon'un bitirdiği bir gece oldu. Ancak sonuç kime yaradı derseniz, kesinlikle G.Saray derim ben. Beşiktaş takıldı, diğer rakiplerle de puan farkı açıldı.
Trabzonspor'u çok fazla motive olmuş gördüm. Ancak bu durum bazen işe yaramaz. Baskı oyuncuları etkilemiş, futbol olarak geriye itmiş. Yaklaşık 60 dakika Trabzon takım olarak olumu bir futbol ortaya koyamadı. Benim de çok beklenti içinde olduğum Olcan hiçbir varlık gösteremedi. Orta alanda Zokora'nın yokluğunda oynayan Aykut'u da çok zayıf buldum. Henüz bu tür maçları oynayacak kapasitede değil. Trabzon, tamamen Volkan Şen ve Burak'a bağlı bir görüntü verdi. İkisi de gününde değildi ama Burak golünü atıp yine maça damgasını vurdu.
Trabzonspor, defansif olarak da çok büyük hatalar yaptı. Özellikle Giray ve Mustafa pozisyon almakta yetersizdi. F.Bahçeli oyuncular ilk bölümde biraz daha cesaretli olsalar, maçı rahat kopartabilirlerdi. Rakibin girdikleri fırsatları harcaması Trabzon'un oyunda tutunmasını sağladı.
Şenol Güneş çok tecrübeli bir teknik direktör. İlk bölümdeki eksikleri çok çabuk görüp ikinci yarıda oyuna müdahale etti. Ayaklanan Trabzon, kalabalık hücum yapabilen birtakım haline geldi. Son yarım saat tamamen Trabzon'un hakimiyetinde geçti.
F.Bahçe dün akşam akılcı bir taktikle sahadaydı. Trabzon tipik bir kontratak takımı. Genelde arkada beklediler, savunmanın göbeğinden Burak'la gelebilecek tehlikeleri de bu bölgede kalabalık set kurup önlemeye çalıştılar. Bu taktik anlayışı Trabzon'un elini kolunu bağladı. Ancak böyle maçlarda ilginç pozisyonlar da yaşanabiliyor. F.Bahçe kolay kazanabilecek bir görüntü çizerken, Bekir'in yaptığı inanılmaz bir hata pahalıya patladı ve beraberlik golü geldi. Bekir tarzı oyuncular, hataya açıktır. Bir hata, F.Bahçe'nin galip gelememesine yol açtı. Bu golden sonra oyunun şekli de değişti, Trabzon'a özgüven geldi. 3-4 de pozisyon kaçırdılar.
F.Bahçe, sakatlanan Alex'in oyundan çıkmasının ardından hücum gücü olarak durdu. Ön tarafa top atacak oyuncu kalmadı. Bu da Trabzon'un baskı kurmasını sağladı. Golü yiyince de oyundan düştüler.
Sow ileride çok yalnız kaldı. Kendisine çok fazla destek verilemedi. Mehmet Topuz ofansif olarak dün akşam etkiliydi. Gökhan Gönül ile birlikte sağ kanadı iyi kullandılar. Caner de oyunda kaldığı sürece iyi oynadı. Ancak Aykut Kocaman atılmaması için kendisini çıkardı. Stoch ise benim açımdan hayal kırıklığıydı.
Emre konusuna gelince... Aykut Kocaman'ın, Emre'yi net olarak gözden çıkardığı belli. Emre'siz bir F.Bahçe'ye taraftarın alışması gerekecek.