Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Facebook, sayfa sahiplerinin veya sayfa sahibi firmaların oluşturdukları kampanyaları daha kolay organize ve optimize edebilmeleri için yapmış olduğu geliştirmeleri tamamlandı. 4 Mart tarihi ile tüm Facebook sayfa sahipleri yeni kampanya optimizasyon ve organizasyon şekliyle tanışmış olacaklar.

        Facebook yeni reklam yapısını duyurdu...

        Facebook, sayfa sahiplerinin hazırlamış oldukları reklam kampanyalarının daha kolay organize ve optimize edilmesini ve de kolaylıkla ölçümlenebilmesini sağlamaya hazırlanıyor. Facebook’un önceki kampanya yapısını inceleyecek olursak bu yapı iki aşamadan oluşuyordu: kampanyalar ve reklamlar. Yeni kampanya yapısı ise üç aşamadan oluşacak şekilde hazırlanmış: kampanyalar, reklam setleri ve reklamlar. Bir anlamda sayfa sahipleri yeni yapıda reklam setleri ile tanışıyor olacaklar.

        Yeni reklam yapısı nasıl işleyecek?

        Sayfa sahiplerinin oluşturmak istediği kampanyalar sayfa sahiplerinin reklam hedeflerine denk gelmektedir. Örneğin; ilgili sayfa sahibinin web sitesine trafik sağlaması bir kampanya hedefi olabilir. Hedefinizi yani kampanyanızı belirledikten sonra yapmanız gereken reklam setlerinizi belirlemek olacak. Bir kampanya birden fazla reklam seti içerebiliyor olacak. Her reklam setinin kendine özel bütçesi ve planı oluşturulabilecek. Sayfa sahipleri her bir reklam seti için farklı müşteri veya kullanıcı segmentleri oluşturabilecekler. Örneğin; mağazanızın yakınlarında yaşayan kullanıcılar sizin reklam setiniz için belirlediğiniz bir segment olabilir. Böylelikle segmentinizde yer alan kullanıcıların reklamlarınızı ne zaman göreceğini belirleyebilecek ve reklam ölçümlemelerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz. Reklam setlerinden sonraki aşama ise reklamlar. Her bir reklam seti için birden fazla reklam oluşturabileceksiniz.

        Reklam yapısını örneklendirecek olursak...

        Küçük bir otelin yöneticisi olduğunuzu düşünün. Otelinizin tabiki bir Facebook sayfası mevcut. Otel olarak birden fazla reklam hedefleriniz olabilir: web sitenize Facebook üzerinden trafik sağlamak, markanızın bilinirliğini arttırmak veya kullanıcıların sunacağınız teklifleri değerlendirmesini sağlamak gibi. Her bir hedef için ayrı ayrı kampanyalar oluşturabilirsiniz. Örneğin; hedefiniz otelin web sitesine trafik sağlamak olsun. İkinci aşamada reklam seti oluşturken e-posta listenizdeki kişiler için bir set, otelinize ilgisi olduğunu belirten kullanıcılar için de ayrı bir set oluşturabilirsiniz. En son aşamada da her reklam seti için farklı reklamlar oluşturabilirsiniz. Her bir reklam seti içerisinde oluşturacağınız her farklı reklam (görsel, video veya link) o reklam setindeki belirlediğiniz segmentteki kullanıcılar tarafından görüntülecek. Yani sizin hedefinizdeki müşterilere farklı reklam seçenekleri sunarak hangi reklam türlerinin daha fazla kişiye ulaştığını ölçümleyerek, kampanyalarınızı daha kolay optimize edebileceksiniz.

        Dünya ile aynı anda...

        Yeni kampanya yapısı 4 Mart tarihi ile dünya ile aynı anda kullanıcıların hizmetine açılmış olacak. Daha önceden var olan bir kampanyanız ya da kampanyalarınız varsa bunlar otomatik olarak yeni sisteme geçirilecek. Yeni yapının, doğru müşteriye doğru zamanda ve doğru şekilde ulaşmak isteyen firmaların süreçlerini hızlandıracağı açık gibi gözüküyor.

        Diğer Yazılar