Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Duyuyorsunuz siz de değil mi? 21 Mayıs’ta Olağanüstü Genel Kurul’a gidecek olan AK Parti’de sonrasında neler olacağına dair kulisleri. Okuyorsunuz bazı köşelerden. Ben de bugün sizlere biraz kulis aktarayım istedim.

        Bir kere baştan şunu yazayım; Kabinede revizyon olacağı net! Ancak bilgilerine güvendiğim haber kaynaklarımın aktardığına göre bu revizyon öyle sanıldığı gibi, beklenildiği gibi büyük ölçekli bir revizyon falan değil. En fazla beş ya da altı bakanlıkta değişimin yaşanacağı iddia ediliyor. O bakanların da kimler olduğunun bilgisi var ama şimdi isim verip de ortalığı germeyeyim boş yere. Nihayetinde ne olaca- ğı belli olmaz. Siyasette 24 saat bile çok uzundur. Bugün gidecek bakan diye vereceğimiz isim bakarsınız 20 günde şartlar değişir falan kalır koltuğunda. Size sadece değişmesi pek mümkün görünmeyen bir iki ismi yazmak istiyorum bugün. Yani tabii gelen bilgiler doğrultusunda. Mesela bunlardan biri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek. Bazılarına göre kabinede kesinlikle devre dışı kalacak isimlerden biri Sayın Şimşek ama hayır! Bu bilgi kesinlikle doğru değil. Aksine son dönemlerde uluslararası alanda itibarı kasıtla hırpalanan Türkiye’nin ekonomisinin belinin doğrultulması adına uluslararası piyasalarda saygınlığı olan Şimşek’in görevine devam ettirilmesinin bir gereklilik olduğu düşünü- lüyormuş iktidar cephesinde. Milli enerji hamlesinin ve yeni enerji politikasının mimarı Enerji Bakanı Berat Albayrak kabinede banko kalacak isimlerden. Değişmesi asla mümkün olmayan diğer isim ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Koltuğu çok sağlam. Hakkı da! Zira gerçekten göreve geldiği günden bu yana çok başarılı bir çalışma sergiledi. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, hem de Başbakan Yıldırım’ın en başarılı bakanlardan biri olarak kabul ettiği Soylu, yeni dönemin de bakanı yani. Bir diğer isimse Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. Alanındaki yetkinliği ve özellikle alçak darbe girişimi sonrası verdiği mücadeleyle öne çıkıyor. Başka biriyle yerini doldurmak zor görünüyor. Bu isimler kabinede yerini koruyacak; elbette başka banko bakanlar da var.

        Bu arada sadece kabinede değil, bürokraside de bir revizyon bekleniyor. Çok büyük hem de. Yeni döneme hazırlık deniliyor buna. Yani 2019’a. Bilmiyorum kim gelir kim gider ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Genç, diri, heyecanlı, çalışkan ve vatandaşın işini kolaylaştıracak adamları çıkarın sahaya!” talimatı gereği yepyeni bir bürokratik ekip için çalışmalar daha şimdiden başlatılmış... Hadi bakalım rastgele... Hayırlısı ile...

        Wikipedia komedisi...

        Ben öyle olduğunu düşünmüyorum ama “Dünyanın en büyük ansiklopedisi” deniliyor Wikipedia için. Yalan, yanlış, rastgele bilgilerin kolaylıkla yazılabildiği bir ansiklopedi nasıl dünyanın en büyüğü şeklinde tanımlanıyor bilmiyorum ama bence ne olursa olsun erişim yasağı kararı çok saçma oldu. Gereksiz oldu. Yasağın gerekçesi olarak Wikipedia’da Türkiye’nin DEAŞ ve benzeri terör örgütlerinin hamisi gibi gösterildiği söylendi. Söylenen doğru. Yani Türkiye’ye o ansiklopedi içerisinde birçok yerde iftira atıldığı bilgisi gerçek ama ne alaka erişim yasağı? Yani sonuçta zaten bütün dünyaya hizmet veren bir ansiklopedi Wikipedia... Bütün dillerde üstelik. Bizim ülkemizden bir yasağın konulması, erişimin engellenmesi bu durumu ortadan kaldırmıyor ki! Bizim kendi ülkemiz hakkında ne bildiğimizden çok daha önemli olan dünyanın bizi nasıl bilmesi ise bu yasaklama neden? Yasaklama ile amaç eğer Wikipedia’yı söz konusu yalan bilgileri düzeltmesi hususunda dize getirmekse olmadı, söyleyeyim!

        Diğer Yazılar