Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “CİN şişeden, ok yaydan çıktı ve atı alan Üsküdar’ı geçti” ama “Cumhur” denilen ittifakın karşısında güya en güçlü rakip olacak diye düşünülen CHP’nin adayı hâlâ belli değil!

        Dün bir yerlerde okuduğuma göre, 5 Mayıs yani bu cuma açıklanacakmış adayın kim olacağı, ama ben artık ondan da emin değilim. Hatta CHP adayının yıpranmasının önüne geçmek için seçim sonunda falan açıklamayı düşünüyor diye de bir şüphe var zihnimde!

        Eminim, başta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok CHP’li şu yazdıklarımdan alınıp yine kendilerince başka manalar yükleyecekler. “Sevilay’ın en büyük zevki CHP’ye çakmak ve yine zevke gelmiş” diyecekler. Keşke düşündükleri gibi olsaydı durum. Keşke mesele sırf kendi zevkimi tatmin olmak olsaydı. Ama değil! Bunun böyle olduğunu ben söylemiyorum zaten, CHP’ye umut bağlamış, sandık önüne geldiğinde koşarak CHP’ye oy verecekler söylüyor.

        “Gerçekten çok geç kaldık aday konusunda” diyorlar. Atalarımızın dediği gibi, “Olanla ölene çare yok!” deyip bu konuyu burada noktalayacak ve “Önümüze bakalım” diyeceğim, ama CHP açısından önümüzü de çok parlak görmüyorum. Mutlaka bir adayın adı açıklanacak! İlla bir isim zikredilecek ama bu isim acaba bu kadar beklemeye, bu kadar merak uyandırmaya değecek bir isim olacak mı?

        İnşallah ben yanılırım... İnşallah ben haksız çıkarım, ama açıkçası ben CHP’den adı deklare edildiğinde herkesi şoka sokacak, öyle “Vaavvvv” çektirecek bir aday beklemiyorum. Adaylık için adı geçen kişilerin zaten hepsi yazılıp çiziliyor, ama ben bir daha tekrar edeyim:

        1) İlhan Kesici, 2) Yılmaz Büyükerşen, 3) Muharrem İnce, 4) Abdüllatif Şener, 5) Zülfü Livaneli, 6) Kemal Kılıçdaroğlu.

        Eğer doğruysa dün Bülent Tezcan’ın yaptığı açıklamaya göre cuma günü saat 10.00’da şu yukarıda saydığımız kişilerden birinin ismi kamuoyuyla paylaşılacak. Bunun dışında bir isim olabilir mi bilmiyorum. Olmaz bence ama sadece bir ihtimal daha var, o da şu: “Bu seçimde biz parti olarak aday çıkarmamaya ve İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’i desteklemeye karar verdik!”

        Ha, doğru ya da yanlış karar olur bilemem ama bu ihtimalin hayata geçirilmesi insanları şaşırtır. Kamuoyunda şok etkisi yaratabilir ama bunun dışında yukarıdaki adaylardan herhangi birinin adının zikredilmesi toplumda bomba etkisi yapmaz. Neden? Çünkü bu isimler günlerdir yazılıp çiziliyor ve neredeyse 24 saat boyunca konuşuluyor.

        Dolayısıyla herhangi bir heyecan kalmadı bu isimlerle ilgili. Heyecan yaratamayacak, merak uyandıramayacak bir isimle de 24 Haziran’a start vermek seçmeni ne kadar peşinden sürükler, onu da bilemiyorum artık.

        ***********

        BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN CEVAP BEKLİYORUM!

        GEÇEN gün 18 bin Boğaziçi Üniversitesi mezununun üye olduğu BÜMED’le ilgili bir iddiayı paylaşmıştım sizlerle. Bu derneğin Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe’deki Pana Yapı’nın 700 milyonluk üç ayrı projesine referans olduğunu ve üyelerine bu projede yer almaları için çağrılar yaptıklarını, ama vaat edilen o kentsel dönüşüm projesinin büyük bir skandala dönüştüğünü aktarmıştım.

        Tabii bu bilgiyi buradan yazmak ve 40’a yakın Boğaziçilinin mağduriyetini anlatmak BÜMED’i kızdırmış. Olayla ilgili geniş bir açıklama yapmışlar. Demişler ki: “Bizim amacımız üyelerimize toplu alımlarda kazanç sağlayacak ve bununla birlikte üniversite destek fonumuza katkı sağlayacak projelerin duyurusunu sağlamaktır!”

        Sizinle aynen paylaşıyorum o açıklamayı ve şimdi tekrar soruyorum BÜMED’e ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne: “Tamam, amacınız üyelerinize avantaj sağlamaktı. Çok güzel. Peki bu amaçla çıktığınız yolda referansı olduğunuz bir projede üyelerinizin dolandırılmış olmasıyla ilgili ne yapıyorsunuz? Ayrıca, inşaat ruhsatı dahi alınmadan satışa sunulan Pana Yapı’ya ait o projeyi (Bu arada iddiaya göre Raci Şaşmaz ve kardeşlerine aitmiş bu şirket!), maketten satışının yapılması ve para toplanması yasak olduğu halde neden lanse ettiniz? Hadi ettiniz, neden üyelerinizin ileride bir mağduriyet yaşama olasılığına karşın Pana Yapı ile hukuki olarak garantili bir sözleşme yapmadınız?”

        Cevap bekliyorum!

        Diğer Yazılar