Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU yılki kadar kötü yılbaşı hiç görmedim. Yılbaşı gecesi eğlence sektörü şok yaşadı. Çoğu mekân zaten yarım yamalak rezervasyon almıştı. Bırakın mekânların dolmasını, var olan rezervasyonlar bile aniden bastıran kardan dolayı iptal olunca onca hazırlık boşa gitti. Canlı müzik yapan mekânlar, sanatçı ve orkestra parası vererek 2 kat zarar ettiler. Normalde yaptıklarının 4 katı ciro bekleyen mekân sahipleri normal günün cirosunu bile yapamadılar.

        Şimdi herkes kara kara düşünüyor. “Önüne gelen mekân açıyor” söylemleri daha da arttı. Karaköy’de neredeyse her gün bir mekân açılarak rekor seviyeye ulaşıldı. Oysa müşteri sayısı aynı. Yabancı turistin azlığından dolayı işler iyice düşmeye başladı. Bu sene çoğu mekân havlu atmak zorunda kalacak. Hesabını 4 aylık yapanların hepsi kaybedecek. 12 aylık hesap yapan kazanacak. Karaköy’de şimdiden devretmek isteyen mekânlar var. Sezon başında milyon isteyen mekân sahipleri yarı fiyata düştüler. Biz söylüyoruz, bu işler kolay değil ama dinleyen yok.

        GAZİANTEP mutfağının başarısı

        GEÇEN ay UNESCO, Gaziantep’i gastronomi dalında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil etti. Ülkemizin tarihi ve kültürel değerleri arasında özel bir yeri bulunan ‘Gaziantep Mutfağı’ yapılan değerlendirmeler sonucu, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan, dünya genelindeki 10 yeni gastronomi şehri arasında Türkiye’nin ilk şehri olmuş.

        Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Kaşıbeyaz Florya’da, Gaziantep lezzetleriyle hizmet veren ve sektöre büyük katkı sunan markaları ve yaratıcılarını buluşturdu, teşekkür etmek için. İmam Çağdaş, Develi Restoran, Kaşıbeyaz, Koçak Baklava, Sahan, Nezih Kebap&Yuvalama gibi sektörün önemli oyuncuları vardı buluşmada. Şahin, şehrin marka değerini artırmaya yönelik çalışmaların süreceğini söyledi. Böyle haberleri alınca çok seviniyorum. Gaziantep tam bir yeme içme şehri. Günübirlik turlar artık Gaziantep’e de yapılıyor. Her gün yaklaşık 50 uçak kalkıyor. Keşfedenler sadece yerli turist değil, yabancı turistin de çok büyük ilgisi var. Ben her fırsatta Antep’te alıyorum soluğu. 24 saatlik seyahatten bile inanılmaz keyifli dönüyorsunuz.

        Gaziantep’in başına TALİH KUŞU KONDU

        ASLINDA Fatma Şahin buluşmasının asıl amacı 29 Ocak’ta Çırağan Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan tanıtım gecesinde neler yapılabileceğini konuşmaktı. Herkes bir fikir attı ortaya. Toplantıya hem İstanbul’da bulunan mekân sahipleri hem de Gaziantep’teki mekân sahipleri katıldı. Hepsi çok heyecanlıydı ve herkesin bir fikri vardı. Ben de yeme içme yazarı olarak tabii ki fikirlerimi paylaştım.

        Fatma Hanım, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte herkesi tek tek dinledi. “Biz bu işi biliyoruz, istediğimizi yaparız” havasında değillerdi. O yüzden Gaziantep halkı eski Bakan, şimdiki Belediye Başkanı Fatma Şahin’i çok seviyor. Vali Yerlikaya daha 10 ay gibi kısa bir süredir görev yapmasına rağmen sanki bir Antepli gibiydi. Her şeyi çabucak benimsemiş. Canla başla çalışıyor. Çünkü bu Antep için çok önemli bir olay. Ekonomiye çok büyük katkısı olacak. Yurtdışından binlerce insan gelecek, sonra gidip tavsiye edecek. Antep de alıp başını gidecek... O yüzden olayı çok ciddiye alıyorlar.

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yine aynı şekilde. Şahinbey bölgesi zaten yeme içmenin kalbi. Eski Antep evleri tek tek onarılıp hizmete açılıyor. Kendinizi başka bir diyarda hissediyorsunuz. Bunların hepsini Mehmet Tahmazoğlu yapıyor. Gerçekten tebrik etmek gerekiyor. Şimdiyse Bey Mahallesi için çalışmalara başladı. Yakın bir zamanda Bey Mahallesi de Antep için önemli yerlerden biri olacak.

        Diğer Yazılar