Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAKÖY son dönemlerde yükselen trend’lerden biri. Ama Etiler nasıl sanal bir pazarsa benim için Karaköy de öyle geliyor. Karaköy’de Colonie iş yaptı diye art arda bir sürü mekân açıldı. Hafta içi boş olan mekânlar sadece hafta sonu iş yapıyor. Yaz aylarında zaten tempo ister istemez düşüyor. Kışın ufakta olsa para kazanan işletmecilerin yaz aylarını hesaba katmadıklarını görüyorum. Kiralar bu kadar yüksekken altından nasıl kalkacaklar çok merak ediyorum. Üstüne üstlük hâlâ ders almayan ve yer açma girişiminde bulunanlar var. Bence Karaköy için yatırım dönemi yeni başlıyor. Ancak doğru proje yapmak gerekiyor. Şimdi Galataport ile tabii ki coşacak. Ancak herkes aynı tarzda yer açınca büyük sıkıntı oluyor. Bu tarz yarış en çok müşteriye yarıyor. Farklı bir konsept yaparlarsa anlarım. Baştan sona bütün mekânların mönüsünden kokteyllerine kadar her şeyleri aynı. Ara sokaklarda onlarca mekân var. Büyük, küçük, iş yapan, yapmayan... Herkeste bir umut “Ya iş yaparsa”. Milyonluk yatırım yapan mekânların önümüzdeki sene ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Sonuçta Karaköy dışarıdan insan alan bir semt. Oraya gitmek için yol kat etmen gerekiyor. Tabii ki o kadar yolu giden müşteri var. Ancak her zaman söylüyorum, yaratıcılık gerekiyor. Aynı şekilde Etiler de öyle. Kendi içinde yaşayan bir semt değil. Çünkü az sayıda konut var. “Ölmeyecek yerler nereler?”diye soracak olursanız bence Cihangir, Teşvikiye, Topağacı ve Yeniköy. Özellikle Yeniköy ve Topağacı trendi önümüzdeki yıllarda daha da artacak burada yaşayan beyaz yakalı kitlenin sayesinde. Topağacı’nda binlerce yeni konut var. Kentsel dönüşümden dolayı yenilenen evlerin hepsi muhteşem olmuş. Nişantaşı’nın arka sokakları çok güzel olmaya başladı. Çevrede kiralar 3bin TL’den başlıyor, 10bin TL’ye kadar çıkıyor.

        YENİ GÖZDE TOPAĞACI

        Değeri yüksek bir muhit olmaması mümkün mü? Sokakta şöyle bir gezdiğinizde kendinizi New York Soho’da zannediyorsunuz. Bütün moda evleri ve modacılar burada. Apartmanların alt katı ya kuaför ya kafe ya da mağaza. Üst katlar ise hem konut hem de atölye. Bunda kadın nüfusunun çoğunlukta olmasının etkisi büyük tabii. Hepsi çok tarz ve çok şık. Atiye Sokak, Abdi İpekçi Caddesi gibi yerlerde görünmek istemeyenler de soluğu burada alıyor. Bölgede çok sayıda mekân var ve hepsi ağzına kadar dolu. Bir iki sene içinde Topağacı alıp başını gidecek. Bir diğer yükselen yıldız ise Yeniköy. Bana göre Yeniköy de kendi içinde yaşayan bir yer. Sahil şeridinin üst kısmında çok sayıda konut var. İster istemez alışveriş için, hava almak için herkes Yeniköy Caddesi’ne iniyor. Bir diğer gidilecek yer ise Arnavutköy. Arnavutköy’e bir iki tane daha güzel mekân açıldı mı Bebek’in pabucu dama atılacak gibi görünüyor. Bebek’te çok yer var ama iş yapan mekânlar iki üçü geçmez inanın. Onun dışında çoğu mekân kötü durumda. Artık insanlar trafik, o, bu derken kendi içinde yaşamak istiyor. Bunun birçok örneği Avrupa’da var. İnsanlar aradıkları her şeyi kendi mahallesinde buluyor, başka yerlere gitmeye gerek kalmıyor. Şimdi aynı şey bizim için de geçerli olmaya başladı. Bu saydığım semtler önümüzdeki döneme damga vuracak. Hepsi birer Soho olacak. Semtler dalga dalga öne çıkacak. Ama bu saydığım öngörülerimin olması 5 yılı bulur herhalde.

        En yeni gece kulübü Toy Room

        İSTANBUL’LA ilgili ilk akla gelen şeylerden biri de şüphesiz renkli gece hayatı. Sabahlara kadar süren eğlencenin her çeşidini İstanbul’da bulmak mümkün. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da yeni bir gece kulübü açıldı. Londra, Dubai ve Mikonos’ta şubeleri olan, sıra dışı eğlencesiyle dikkat çeken Toy Room Club Türkiye’ye geldi. İstanbul’daki ilk şubesini de Etiler’de açtı. Mekânın başında gece hayatının tanınmış ismi Cihan Şensözlü var. Toy Room zaten adından da anlaşılacağı gibi oldukça renkli bir yer. Mekânın maskotu olan ayı girişten itibaren her yerde gözünüze çarpıyor. Adıyla çok uyumlu bir dekorasyonu var. Zaten yurtdışındakilerin bire bir aynısını buraya da yapmışlar. İki kattan oluşan Toy Room’un üst katı VIP misafirler için ayrılmış. Aslında mekânın tamamı localardan oluşuyor. Yetişkinlerin oyuncak odası olan Toy Room yurtdışında gördüğü ilgiyi burada da yakaladı. Açılış gecesi oldukça kalabalıktı. Londra’daki ekip de gelmiş, işin başındalardı. Gecenin ilerleyen saatlerinde misafirlerin arasına karışan ayı maskotu gecenin yıldızıydı. Davetliler oyuncak ayı ile hem eğlendi hem de selfie çektirmek için birbirleriyle yarıştılar. Bu selfie’ler önümüzdeki günlerde sosyal medyada sıkça karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

        Diğer Yazılar