Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU sözler Katar’ın en büyük gayrimenkul yatırım şirketlerinden Mazaya Qatar’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamad Al Hedfa’ya ait. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bir basın toplantısında Hedfa, Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün son 10 yılda yaşadığı gelişimi “Muhteşem” olarak tanımladı: “İstanbul’daki gayrimenkul fiyatları Avrupa’daki birçok metropolün gerisinde. İstanbul’a yatırım yapanın kaybetmesi mümkün değil. Biz, buradaki fırsat ve olanakların orta ve uzun vadede devam edeceğine inanıyoruz. Bu yüzden Türkiye’ye yatırım yapmaya karar verdik. Ekonomik anlamda Katarlıların Türkiye’ye büyük bir ilgisi var. İstanbul’a yatırım yapan bir yatırımcının kaybetmesi mümkün değil. Çünkü bir tane İstanbul var.” Bunları söyleyen adam 250 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşması hedeflenen bir gayrimenkul yatırım fonu için İstanbul’daydı. Onlar cevherin farkında ve geldiler. Fakat biz onlar kadar farkında mıyız? Ama yavaş yavaş olacağız. Her yerde terör olayları oluyor. Sadece İstanbul’da olmadı. Bunun İstanbul’u çok etkileyeceğini zannetmiyorum. Çünkü başka İstanbul yok. Ne demiş büyüklerimiz, İstanbul’un taşı toprağı altındır.

        İstanbul TripAdvisor’ın listesinde

        DÜNYANIN önde gelen seyahat sitelerinden TripAdvisor milyonlarca kullanıcının görüşleri doğrultusunda belirlediği ve dünyanın en gözde destinasyonlarının yer aldığı ‘Travelers Choice’ listesini açıkladı. Buna göre ilk sırada Londra yer alırken İstanbul uluslararası tatilcilerin en çok tercih ettiği ikinci tatil destinasyonu oldu. Düşünün New York dokuzuncu sırada yer alırken Roma yedinci sırada. Turist en az beş kez New York’a gitmiştir. Artık ilgisini çekmiyor. Oysa İstanbul öyle mi? Özellikle yeme-içme sektöründe almış başını gidiyor. Turizm bakanımız çok emek veriyor. Verilen bu emekle önümüzdeki yıllarda turist sayısı daha da artacağa benziyor. O zaman birinci olmamız an meselesi. Hadi İstanbul’u birinci yapmak için el ele verelim. Benim yurtdışından gelen arkadaşlarım inanın dönmek istemiyorlar. Biz kıymetini bilmiyoruz bu güzel şehrin. O kadar çok gezilecek yer var ki gelen bir haftada bitiremiyor. İstanbul’u keşfetmek için en az bir ay kalmak gerekiyor. İşte tam da bu sebepten önümüzdeki dönemlerde daha çok turist gelmeye başlayacak. Yatırım yapmak isteyen, tatil isteyen, gezmek tozmak isteyen burada olmasına rağmen hâlâ gitmenin derdinde olan binlerce insan var. Gitmek isteyen gitsin gerçi. Biz kalanlar, İstanbul’u sevenler daha mutlu mesut yaşarız o zaman.

        En zoru Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işi

        KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nda yeni dönem başladı. Yeni bakanımız Mahir Ünal çok düzgün ve çok çalışkan biri. Daha önce AK Parti Grup Başkanvekilliği yapmıştı. Yeni kabinede ise Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev almaya başladı. Belki de en zor dönemde en zor görevi üstlendi diyebiliriz. Genel olarak dünyaya baktığımızda her yerde aynı sorunlar karşımıza çıkıyor. Yeni bakanımız tüm bu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor. Bu aralar Ankara’da herkesin konuştuğu tek bir şey var. Kültür ve Turizm Bakanlığı 24 saat çalışıyor. “Işıkları kapanmayan tek bakanlık” diyorlar. Bunda Mahir Ünal’ın büyük etkisi var elbette. Durumlar zaten ortada, her zamankinden fazla çalışmak gerekiyor. Bu da yeni bakanımızın şanssızlığı oldu herhalde. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na her giden ağlıyor. Dost ziyareti yapanların sayısı çok az. Bakan bey de tüm bunlara zaman ayırıyor. Turizmin temsilcilerini tek tek dinliyor. Hep birlikte bir çıkış yolu arıyorlar. Her zamankinden daha fazla reklam yapıyorlar. Mahir Bey fuarlara bizzat gidiyor. Yeni destinasyonlar açmak için müzakereler yapıyor. Gerçekten bu dönem turizm bakanı olmak dünyanın en zor işi olsa gerek. O yüzden tebrik etmek gerekiyor. Tabii ki ekibi de çok çalışkan. Bakan beyle birlikte hepsi uzun mesailer yapıyor.

        Diğer Yazılar