Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTIK yavaş yavaş yaz gelmeye başladı. Durum böyle olunca gözler tatil cenneti Bodrum’a çevrildi. Bodrum tam bir sanal pazar, bilen bilmeyen beach işine bodoslama dalıyor. Bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. “Her canlı bir gün yeme-içme işini tadacaktır” diyorum. Ancak büyük paralar kaybedince herkes neyin ne olduğunu anlıyor. Bir sürü insan bir sürü şey yapıyor. Peki Bodrum’da bu sene neler oluyor?

        Geçtiğimiz sene Tilkicik Koyu’nda açılan, Ulus 29 olarak hizmet veren mekân, bu sene çok iyi bir atılım yaparak Mikonos’taki Interni’yi getirmeye karar verdi. Mekânın sahibi Arzu çok sevdiğim bir insan. Aynı zamanda arka tarafta otelleri de var. Bu sene Ulus 29 ile anlaşamayınca arayışlara girdi. Birçok markayla görüştü, en sonunda doğru kararı verdiğine inanıyorum.

        Interni, Mikonos’ta en sevdiğim yer diyebilirim. Aynı duyguyu burada da yaratırlarsa harika olur. Bir nevi İstanbul Lucca versiyonu gibi. Hatta Lucca her sene burada karşılıklı parti yapıyordu. Son yapılana ben de gitmiştim. Ufak tefek dokunuşlarla haziran ayında açılacak.

        Bodrum’un geçtiğimiz yıl en çok iş yapan mekânlarından biri olan X Beach de bu sene baştan sona yenilenerek yaza giriş yapacak. Bu sene sadece beach ve akşamüstü partileri yapacak. İçinde başka mekân olmayacak. Geçtiğimiz yıl Chef Mezze ve Şamdan Gece Kulübü vardı. Bu sene 2 milyon yatırımla bambaşka bir mekân olacak gibi gözüküyor.

        Eski restoran yıkılmış, beach’in en sonunda yeni bir restoran yapılmış. Girişe bekleme alanı ve dinlenme yerleri yapılıyor. Bu sene X Beach’te Maldiv havası esecek gibi gözüküyor. Mikonos’un meşhur yeni mekânı Scorpios’u biraz andırıyor. Her yerde doğal ahşap kullanılmış. Yurtdışından getirilen şezlong ve masalarla ayrı bir hava yaratılmış. Her biri 30 bin değerinde yaklaşık 10 tane loca yapılmış. Anlayacağınız bu sene X Beach’te büyük değişim var.

        Tilkicik Koyu’nda geçen sene Albüm olarak hizmet veren, sadece 1 ay açık kalan, iş yapmadığı için kapanan mekânı bu sene Hülya Açıkgöz almış. Hülya Hanım şarkıcı Hadise’nin ablası. Geçtiğimiz günlerde uçakta gördüm. Yanında Cano Karaköy’ün ortağı Candan vardı. Onlar da tadilata başlamışlar. Neler yapacaklarını bilmiyorum ama Hande Yener’den sonra Bodrum’da Hadise ne yapacak hep birlikte göreceğiz.

        Gece hayatını altüst etti

        SON yıllarda İstanbul’da çok sayıda küçük gece kulübü açıldı. Bunların hemen hemen hepsi Türkçe gece kulübüydü. Türkçe gece kulüpleri yavaş yavaş cazibesini yitirmeye başladı. Canlı müzik, o, bu derken işin suyunu çıkardılar.

        Tam o arada Klein diye bir yer açıldı Harbiye’de. Sadece 1 kere gittim. Müzik tarzı benlik değil ama son dönemlerde İstanbul’da yapılan en iyi gece kulübü bence. Başka bir kafayla yapılmış. Gece hayatında yeni oyuncular var. Eskiler sağa sola saldırıyor. Artık o dönemler kapandı. “Ben markayım, ne yaparsam tutar” devri bitti. Yeni fikirler lazım, yeni konseptler... Son yıllarda piyasaya bakın; bütün yeni açılan yerleri yeni nesil, taze beyinler, yeni fikirler yönetiyor. Eskiler ise sadece dedikodu yapıp onu bunu şikâyet ediyor. Bu işi yapan bir meslektaşını nasıl belediyeye, oraya, buraya şikâyet eder insan, anlamış değilim. Bir de bu olaylar başladı şimdi. Kendi iş yapmıyor. İş yapan yeri şikâyet ediyor. Neyse...

        Klein gibi yeni yeni yerler gelecek. Yeni kafalar fresh, her şey işe odaklı. Kimseyi takmayan, magazin kafasından uzak, kendi dünyasını kuran gençlerin dönemi başladı. Klein tam o kafa işte. İşletmecisi İsmail Alper’i tanımıyorum ama gerçekten tebrik etmek istiyorum. Bize böyle yeni nesil yeni kafalar lazım. Bidon kafalıların dönemi çoktan bitti. Klein açıldığından beri nerdeyse gece hayatı bitti diyebilirim. Küçük küçük yerler artık iş yapmıyor. Herkes Klein’da. Valla ben duyduklarımı, gördüklerimi söylüyorum, kimse kusura bakmasın. Bakın bir dönem çok popüler olan mekânların işletmecilerinden hiç ses çıkıyor mu?

        Valla ben o kadar gezen, nabız yoklayan biriyim hepsi içine kapandı. Daha da kapanacaklar. Dedim ya dönem değişiyor. Her şey de olduğu gibi.

        Bir de hemen üst tarafta Flamme diye bir yer yaptılar. O da hafta içi 2 gün açık, o da çok iş yapıyor. “Ben niye iş yapamıyorum?” diyenler bence piyasada ne oluyor ne bitiyor bir baksınlar. Kendi mekânları dışında bir yere gitmeyenden işletmeci olur mu? Bence olmaz. Kendi bildiği artık eskidiği için iş yapmıyor ama bu tarz işletmeciler hatalarının farkında değiller. Daha yeni yeni yerler geliyor, gelecek. Yeni kafalar, yeni gençlerle...

        Diğer Yazılar