Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HER fırsatta yazıyorum, “Yeme-içme işi zor iş, herkes yapamaz, işi bilmeyenler batar” diyorum ama bazı isimler var ki sektörün yabancısı olmasına rağmen çok başarılı oluyor. Bunun en güzel örneği de Metin Şen...

        3 yıl önce dünyaca ünlü Serafina Restaurant’ı İstanbul’a getirip Akmerkez’de lezzet tutkunlarıyla buluşturdu. Yabancı markaların pek tutunamadığı İstanbul’da, Metin Şen’in mekânı başarılı oldu. Hatta Serafina, gözden düşen Akmerkez’e hareket getirdi ve kısa süre sonra komşuları geldi.

        Metin Şen, geçen hafta Serafina’nın Vadistanbul’da bir şubesini açtı. Açılışa ben de katıldım. Kimi arasanız oradaydı. Şen, herkesi kapıda karşıladı, herkesle yakından ilgilendi. Şık ve ferah bir mekân olmuş. Restoranın mönüsünden lezzetler ikram edildi, çoğunun tadına baktım, başarılıydı. Personel de gayet iyiydi. Bence burası da tutar ve Akmerkez’deki gibi iş yapar.

        TASARIM ARA SOKAKLARA İNDİ

        VADİSTANBUL’DAN çıkıp şehir merkezine dönelim ve Beyoğlu’nun ara sokaklarına göz atalım. Ara sokaklarda güzel şeyler oluyor ama biz çok farkında değiliz. Yüzlerce sergi açılıyor, yüzlerce etkinlik oluyor ama nedense çoğu sessiz sedasız yapılıyor, seslerini duyuramıyorlar.

        Geçenlerde Beyoğlu’nda gezerken yolum Çukurcuma’ya düştü. İnanılmaz güzel bir yer olmuş. Ne ararsan var. En son Beyrut’a gittiğimde “Sizi tasarımcıların olduğu sokağa götürelim” dediler. Bizde bir heyecan, bir heyecan... Gittik, saçmasapan şeylerin dışında bir şey yoktu. Abartmada üstümüze yok. Kendi malımız tavuk, elin malı kaz geliyor nedense. Ayaklarımıza karasular indi ama bir şey bulamadık. İstanbul’da bin kat fazlası var. Her sokağın havası ayrı.

        Tasarım derken sadece kıyafet anlamayın. Aklınıza gelebilecek her şey bizde var. Geçen Tomtom Sokak’ta turlarken 150 yıllık bir şarap kabı gördüm. İnanılmaz bir şeydi, el yapımı ve kristal. Bak bak doyamazsın. Başka yerde görsek anlata anlata bitiremeyiz.

        Sahaf pazarı kuruluyor, bir gidin bakın, neler var, neler... Bunları daha sonra yazacağım. Oradan Cihangir’e doğru yürürken her dükkânda başka güzellikler gözüme çarptı. Mesela neredeyse gözlüğün icat edildiği tarihle eşdeğer olan bir gözlük gördüm, aklım gitti, böyle bir şey olmaz.

        Diğer Yazılar