Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgililer için özel bir gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü'ne dört gün kaldı. Belki çoğunuz programı çoktan yaptınız bile. Ancak daha program yapmayan, ne yapmak istediğine karar vermeyenler için değişik alternatifler sunmak istedim. İstanbul'un eşsiz boğaz manzarasında yemek en şık otelde hem yemek hem konaklama. Aklınıza ne geliyorsa bulabileceğiniz şık mekanlar alternatifleri...

        LE MERIDIEN’DE YEMEK VE KONAKLAMA

        LE MERIDIEN bulutların tepesinden şehri izlemek isteyen sevgililer için özel bir akşam sunuyor. Aynı zamanda bu özel günde mum ışığını da unutmamışlar. Le Meridien’nin şefi bu geceye özel lezzetler hazırlamış. La Torre Restoran otelin iddialı yerlerinden biri. İşte sevgililer için Le Meridien bu mekânda hazırlanmış. Çok da iyi yapmış. Otelin olduğu kadar şehrin de şık restoranlarından biri diyebileceğimiz La Torre Restoranı mum ışığıyla aydınlatarak bu özel geceyi anlamlandırıyorlar. 14 Şubat’ta Le Meridien’in her köşesine işlemiş romantizmi mönüye de eklemişler: “Yakışıklı ve Güzel”i çiftlerin beğenisine sunuyorlar. Ayrıca isteyenler için konaklama da sunan otel, sabahki brunch’la çiftleri şımartıyor adeta. (0212 384 00 00).

        ROMANTİZM VE DOĞA İÇ İÇE

        “KARTALKAYA’YA şehrin vazgeçilmezlerini getiren” sloganı ile işe başlayan ve açıldığı günden bu yana bu sözlerinde ne kadar haklı olduklarını ortaya koyan Erkan Ünal’ın Drop Lounge’ı Sevgililer Günü’nü geçirmek için belki de seçeceğiniz en farklı alternatiflerin başında geliyor. Bir yanda eşsiz, en büyük sanatçıları kıskandıran tablo gibi doğasıyla Kartalkaya bir yanda ise şehirden çok uzak olsanız da uçsuz bucaksız beyazlığın ortasında şehre ait bir mekân. “Romantizm, doğa, aşk benim vazgeçilmezim” diyorsanız, Drop Lounge karların çam ormanlarıyla yekvücut olan doğasıyla, zengin şarap kavıyla, dünya mutfağından lezzetleriyle iyi bir adres derim ben. İçerideki camdan şöminedeki odunların ateşle dansının keyfini yaşayabilirsiniz. Ayrıca bahçede karlar içerisine de yakılmış odun ateşleriyle romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

        5 DUYUYA DA HİTAP EDİYOR

        LACİVERT, denizin kenarındaki konumunu zengin bir mönüyle birleştirip bir de bunu Boğaz manzarası eşliğinde sununca Lacivert 14 Şubat’ta adeta 5 duyuya hitap ediyor doğrusu. Mönüsünü incelediğimizde ise bu geceye özel tatları afrodizyak etkili otlarla zenginleştirmişler. Gecenin olmazsa olmazı şampanyayı kaya koruğu yatağında denizkestanesi servisi ile gerçekleştiriyorlar. Sonrasında ise deniz mahsullerini ve et yemeklerini aynı paydada buluşturarak zengin bir mönü sunuyor. Civanperçemiyle lezzetlendirilmiş rezene çorbasının ardından soğuk başlangıç olarak adamotlu hollandez sos eşliğinde kuşkonmaz ve karides, sıcak başlangıç olarak ise geven otlu deniztarağı ve ördek etiyle doldurulmuş el yapımı ravioli yer alıyor. Ana yemek olarak da acıbadem ve antepfıstığı ile zenginleştirilen Lacivert usulü kuzu sırtı var. (0216) 413 3753)

        SIRA DIŞI BİR EĞLENCE İÇİN...

        NOMADS her zamanki gibi misafirlerine Beyrut’un büyülü havasını yaşatıyor. Ama bu gece için mekân bir o kadar da romantik. Lübnan mutfağının seçkin örneklerini uluslararası şefleri ile bu geceye özel düzenleyen mekan Nomads’in vazgeçilmezi oryantal ve perküsyonun ritmi ile zenginleştiriyor. Sevgililere bin bir gece masallarını yaşatıyor adeta. Sevgililer Günü’nde bin bir gece masallarının büyüsünü yaşamak isteyenler için Nomads en doğru adres olacak gibi gözüküyor. Oryanteller, zenneler, Fushion Show, Müslüm Döner ve DJ Adil Topçu bu gecede eğlenceyi zirveye taşıyacak isimler oluyorlar. (0212 258 0777)

        GÜLLERLE SÜSLÜ BİR MASA

        ANKARA’DAKİ JW Marriott Ankara bu geceye iyi hazırlanmış. Ankara’yı ayaklar altına seren panoramik manzarasıyla Sky Vue Lounge&Terrace’ta Chicagolu cazcı Johnny Little’ın performansı eşliğinde ödüllü şeflerin ellerinden çıkan özel mönüyle romantik bir akşam yemeği sunarken, “Yok ben sevgilimle baş başa, ikimize özel bir gece istiyorum” diyen çiftleri de unutmamış. JW Steakhouse’un “Özel Odalar” konsepti hem kutlamaların ortasında hem de gözlerden uzak bir gece sunuyor. Özel Odalar konseptinde şampanya ve çilek de var. İsteyen için konaklama da mümkün. (0549 498 88 21)

        AYASOFYA’YA KARŞI YEMEK

        İKİ bin yıllık bir şehir İstanbul... Ne aşklar, ayrılıklar, mutluluklar, hüzünler, kederler yaşanmış bu şehirde. Tüm dünyanın gıptayla baktığı şehre, tarihi yarımadaya el sallayan Haliç’i kucaklayan X Restaurant, 14 Şubat’ta sevgililer için İstanbul’un içinde bulundurduğu 200 yıllık aşkları sevgililere cömertçe sunuyor. İKSV binasının en üst katında hizmet veren X Restaurant haliyle mekân tasarımında da sanat öğelerini modern çizgilerle ustaca harmanlamış. Tarihi İstanbul manzarasını şehirde izleyebileceğiniz nadide noktalardan olan X Restaurant & Bar’ın profesyonel ekibinin bu geceye özel hazırladığı lezzetler, yaratıcı sunumlarıyla da bu listede kolayca yer buluyor. (0212 244 71 01)

        ŞARAPSEVERLER İÇİN ÖZEL

        İSTANBUL’DA pek çok kişinin uğrak yeri olan Masa Restaurant, kendisine yakışan bir mönüyle zangin şarap kavını buluşturmuş 14 Şubat için. Gündelik hayattan kopmadan özel bir gece geçirmek isteyenler için İstinye Park’ta. (0212 345 53 23)

        DENİZ MAHSULLÜ BİR MÖNÜ

        İSTANBUL Boğazı’nın dünyada eşi benzeri yok. Topaz, Sevgililer Günü’nde dünyanın seçkin şaraplarını bu geceye özel hazırlanan mönü ve en romantik aşk şarkılarıyla birleştirerek unutulmaz bir gece için çok çalışmış. Farklı tatların uyumu mönüde birleştirilmiş. Kuzu kafes kızartma, ördek eti, Ege’nin zeytinyağlı lezzetleri var mönüde. (0212 249 1001)

        Diğer Yazılar