Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON yıllarda İstanbul gece hayatında inanılmaz bir ses denetimi var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İstanbul Çevre ve Şehir Müdürlüğü sahil şeridinde bulunan mekânlara göz açtırmıyor. Bunun üzerine mekâncılar da büyük yatırımlar yaptı. İlk olarak ses geçirmeyen perde, arkasından LED şeklinde ses sistemi kurdular. Ses olduğunuz yere geliyor. LED’ler mekânı boydan boya sarıyor. Gerçekten hepsini tebrik etmek lazım. Birileri para kazanırken diğerinin tabii ki de rahatsız olmaması gerekiyor. Bütün dünya ülkelerinde olayın özü budur. Kimse olayı başka yere çekmesin. Alkolle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yerinde bir denetim. Fakat alkollü mekânlara da hiç müsamaha gösterilmediğini düşünüyorum. Bürokrasi alkol satan mekânlara biraz kötü davranıyor. Belediye ruhsat vermiyor. Bu konuda bana çok sayıda mail atan var. Karaköy’de çok sayıda mekân var ama çoğunun içki ruhsatı yok. Ya bakanlıktan turizm ruhsatı alacak ya da belediyeden alacak. Ancak belediye kapıları kapatmış durumda. Bu sene neler olacak hep birlikte göreceğiz, çünkü hepsi kaçak çalışıyor. İçki de satıyorlar. Hepsi el altından bu işi yapıyor. Şimdi asıl konuya geliyorum. Tüm bu konularda taş üstünde taş bırakmayan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü başındaki Yaşar Güvenç’e buradan seslenmek istiyorum.

        ‘BOĞAZ SES KİRLİLİĞİ İÇİNDE’

        Tarih 07.08.2014. Rumelihisarı sırtlarında olan evimde oturuyorum. Yorgun argın geçen bir günün ardından erkenden uyumak istiyorum. Sağa dön sola dön bir türlü uyuyamadım. Boğaz’da tur teknesi mi dersin düğün teknesi mi, kutlama teknesi mi ne ararsan var. Öyle bir müzik çalıyorlar ki bütün Boğaz adeta inliyor. Bir teknede Azeri türküsü çalıyor, birinde Ankara’nın Bağları, diğerinde horon. Çalabilir buna kimsenin itirazı yok. Ama bu kadar yüksek sesle çalmasına kim izin veriyor? En ufak şeyde elinde aletle gece kulübü kapısına dayanan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bu teknelere niye bir şey yapmıyor? Boğaz’ı en çok kirletenler bunlar.

        ŞİKÂYETLERE GERİ DÖNÜŞ OLMUYOR

        Pazar günü Boğaz’da misafirinle eşinle dostunla oturup iki sohbet etmeyi geçtim gece uyunmuyor artık. Geçenlerde yeni bebekleri olan bir arkadaşım aradı. “20 yeri aradım şikâyet ettim ama kimseden ses seda çıkmıyor. Her gece böyle ne yapacağız Tayfun’cuğum? Sen bir akıl ver” dedi. Bebek gürültüden uyuyamıyormuş. Ailece isyan ediyorlar.

        BOĞAZ SAHİLİ İŞGAL EDİLMİŞ DURUMDA

        Bu adamlar milyon dolar verip bu evleri satın aldılar. Boşaltıp gitsinler mi? Birinin buna “Dur” demesi gerekiyor. Bu teknelerin yaptığı müziği hiçbir yer yapmıyor. Koymuşlar ses kolonlarını gece yarılarına kadar devam ediyor. Sabahları ağız tadı ile yürüyüş bile yapamıyorsun. Balıkçılar sahili işgal etmiş durumda. Kimse çocuğunu alıp bir hava aldıramıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu olaylara el atmalı. Söz verildi, balıkçılar bir yerde toplanacaktı ama nafile. Rastgele olta sallıyorlar. Şimdiye kadar yüzlerce kişi bu sebepten dolayı yaralandı. Arkadaşımızın ayağına beş dikiş atıldı. Yetmedi bunun üstüne bir de oradaki balıkçılardan dayak yedi. Sonra karakola şikâyet etti hiçbir şey olmadı. Her şey bu kadar kolay mı Sayın Başkan. Güzelim yerleri mahvediyorlar. Sarhoşu, ayyaşı, tinercisi Baltalimanı-Kuruçeşme arasında yaşıyor. Bunu yapmaya kimin hakkı var? Umarım en kısa zamanda bunlar düzelir. Sahil şeridi nefes alır. İnsanlar huzura kavuşur.

        Lezzet şölenini KAÇIRMAYIN

        DÜNYA mutfakları arasında zenginliği ile yer etmiş Antep mutfağı bu hafta sonunda İstanbullularla buluşuyor. Son yıllarda insanların bolluğu bereketi yerinde görmek üzere, o zengin mutfağı yaşayabilmek adına gittikleri bir şehir Gaziantep. 13-14 Eylül tarihlerinde Antep, Maltepe sahiline taşınıyor. Açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun bir arada gerçekleştirecekleri festivalde Antep’in lezzetleri, tatlıları, halk oyunları her yönüyle Antep Süreyya Plajı’nın karşısında yaşatılacak. Akşamları ise TRT sanatçılarının konserlerinin yer alacağı bu lezzet ve kültür festivalini kaçırmayın derim.

        Gece hayatı bu nikâhta buluştu

        İSTANBUL gece hayatında son dönemlerde inanılmaz derecede efendi, işini iş gibi yapan gençler baş göstermeye başladı. Benim çok takdir ettiğim şeflerin başında Alper geliyor. Alper bu sene Lucca’da şef oldu. İnanılmaz mütevazı işini özenle yapan bir arkadaş. Aynı mekânda garson olarak çalışan Aygen ile yaklaşık üç yıldır birliktelik yaşıyordu. Geçtiğimiz pazar günü nikâhları vardı. Şişli Evlendirme Dairesi’nde öğleden sonra kıyılan nikâhta hemen herkes oradaydı. Gece hayatında bilinen bütün düzgün tipler Alper’in nikâhında boy gösterdiler. Bana göre nikâhta en önemli an ise bu kadar kişiyi tanımasına rağmen Lucca’nın barmeni meslektaşı Mehmet Şahin’i şahit göstermesi oldu. Herkes hava cıva peşindedir. Alper’in ise tam tersi aynı duyguları paylaştığı aynı dili konuştuğu bir arkadaşını şahit göstermesi takdire şayan bir olaydır. Modacım Taji ile birlikte bu mutlu günlerine şahitlik ettik. Tanıdık o kadar çok isim vardı ki say say bitmez.

        Diğer Yazılar