Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'e yapılacak olan 500 kişilik sentetik sahanın ihalesi yapıldı

        - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız;

        - "Edebali Stadı Bakanlığımızın gündeminde"

        - "500 kişilik sentetik sahanın ihalesi yapıldı, 2018-2019 futbol sezonuna yetişir"

        - "Sentetik sahanın gece ışıklandırılması güçlendirildi"

        - "Bütün salonlarımızı bir şekilde elden geçiriyoruz, sıkıntılarını çözüyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İstasyon Mahallesinde yapılacak olan 500 kişilik sentetik sahanın ihalesinin yapıldığı belirterek, 2018-2019 futbol sezonuna yetişeceğinin müjdesini verdi.

        Aslan Yıldız, Bilecik Edebali Stadı'nın tadilatının ya da tekrar yapılmasının gündemde olduğunu belirtti. Yıldız, "Edebali Stadı'nda alt yapıları il müdürlüğü çalışmaları yaptık. Bu konu Bilecik'in de gündeminde olduğu için valimiz, milletvekilimiz ve belediye başkanımızla bu hususla alakalı görüşmelerde bulunuyorlar. Amatör Spor Kulübü toplantısında Valimiz Tahir Büyükakın da bu statla alakalı yapmış olduğu görüşmelerle alakalı bilgileri de verdi. Burası yapılacak tabi ki, bu şekilde kalmaz. Ama burada bakanlık olarak özellikle profesyonel ligde takımı olan illere stadyumlara daha çok öncelik veriliyor. Ama bu burada yapılmayacak anlamında değil. Çünkü stadyumu da sonuçta sadece futbol olarak düşünmemek lazım. Buralar genel anlamda bütün etkinlik kapsamındaki faaliyetlerin yapıldığı yerler. O yüzden bakanlığımızın gündeminde değerlendirmeye alınacak ve güzel bir şekilde ilimize kazandırılacak" dedi.

        "Edebali Stadı bakanlığımızın gündeminde"

        Daha önce Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısının stadın yapılması için bir an önce çalışmalara başlanacağı fakat henüz bir çalışmanın olmamasının hatırlatılmasının üzerine İl Müdürü Yıldız, "O dönemde bu döneme bakanımız değişti. Bakan değişse de şu andaki Edebali Stadı bakanlığımızın gündeminde. Ayrıca bu gündem bürokratlarımızın da gündeminde muhtemelen planlamaları yapılıyor. Örneğin Bozüyük'teki bin 500 kişilik spor salonunun ihalesi de yapıldı. O da yatırım programındaydı yani belli bir program dahilinde bunlar yapıldığı için bu süreçler bekleniyor yoksa herhangi bir bu noktada olumsuz bir şey yok. Biz aşağıdaki sentetik sahasının ihalesini dün yaptık. Bir firma aldı yapım işlemine başlıyoruz. Işıklandırmalar ile alakalı bir sorun vardı. Işıklandırma ile alakalı da İl Özel İdaremiz ışıklandırma işlemini de tamamladı. Merkezdeki sentetik sahanın ışıklandırmaları tamamen yapıldı. Yani güzel oldu gece aydınlatmalarını tamamladılar" dedi.

        "500 kişilik sentetik sahanın ihalesi yapıldı"

        İstasyon Mahallesinde yer alan İstasyon Kapalı Spor Salonu yanına yapılacak sentetik sahanın ihalesinin yapıldığını çalışmaların bir an önce başlanacağı anlatan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, "Buradaki alanı geçen gün ihale yaptık. İstanbul'dan tek bir firma katıldı. Teknik olarak tam içeriğini bilmiyorum ama şuanda soruşturmaları yapılıyor. İhaleyi biz il müdürlüğünde yaptık. Şuanda ihaleyi kazanan firmayla alakalı teknik süreç işliyor. Ondan sonra yer teslimi yapacağız. Muhtemelen yaza kadar biter. Yaklaşın 1 milyon 50 bin lira tutarında. Ödeneği de hazır. Ödenekte falan bir sorun yok. Bu saha 500 kişilik sentetik bir saha olacak. Soyunma odalarıyla, hakem odalarıyla, basın yerleriyle son model bir tesis olacak" dedi

        "Sentetik sahanın gece ışıklandırılması güçlendirildi"

        İl Müdürü Yıldız, Edebali Stadı yanındaki sentetik sahanın ışıklandırma arttırılmasıyla alakalı çalışmanın yapıldığı anlatarak, "Buradaki gece ışıklandırma sistemi yeterli değildi. Bilecik İl Özel İdaresi tarafından buradaki ışıklandırma sistemi yenilenerek artırıldı. Buradaki takımlarımız istedikleri saatte talep doğrultusunda antrenmanlarını yapabilirler. Saat kısıtlaması yok talep ediyorlar o talep doğrultusunda planlamayı biz yapıyoruz ona göre takımlarımız şuanda da kullanıyor zaten. Talep olduğu sürece bizim spor faaliyetlerimizde saat sınırlandırması yok. Planlamayı biz güzel bir şekilde yapalım o noktada sporcularımız antrenmanlarını yapmak istiyorlarsa biz onlara muhakkak tahsis ediyoruz. Bundan önce ışıklandırma çok iyi değildi hava karardığı zaman sıkıntı oluyordu. Şuan aydınlatmaya bu sorunu da çözdüğümüz için bu anlamda herhangi bir sorun sıktı olmaz" dedi.

        "Bütün salonlarımızı bir şekilde elden geçiriyoruz yani sıkıntılarını çözüyoruz"

        İl Müdürü Yıldız, ilçelerde bir takım spor tesislerinde yenileme yaptıklarını anlatarak, "Bozüyük'te kapalı spor salonunda bir çatı sorunu vardı. Orayı yaptırdık. Şimdi Osmaneli'ni yaptırıyoruz. Kent merkezinde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun çatısında bir sorun var. Akıyor oradan da bildiğimiz var. Şimdi biz burayla alakalı da gerekli tabi önlemleri alacağız. Tabi proje olarak eski yapıldığı için yani ne kadar bakım onarımdan da geçirseniz bu tarz sıkıntılar devam ediyor. Söğüt'te bulunan kapalı spor salonunun şuan bakım onarım ihalesini yaptık. Söğüt Spor Salonun hem çatısı hem tamamen spor salonu da bakım onarımdan geçecek. Yani sırasıyla bütün salonlarımızı bir şekilde elden geçiriyoruz yani sıkıntılarını çözüyoruz. Çözmeye çalışıyoruz. Isıtma sistemiyle alakalı yeni bir sistemi uyguluyoruz. Hem daha ekonomik oluyor hem daha çabuk ısıtıyor. Yani saatlerce beklemiyorsunuz salonun ısınması için. O ısıyı açtıktan sonra hemen anında hissettiriyor sıcaklığını onları da bütün ilçelerimizde ve merkezimizdeki salonlarda da yürütüyoruz" dedi.

        "Sentetik sahada yenileme çalışması yaptık"

        Edebali Stadı yanında bulunan sentetik sahada soyunma odası, hakem odası, tuvaletlerde ve tribünlerde tadilat yapıldığı anlatan İl Müdürü Yıldız, "Şimdi önceden Edebali Stadı depreme dayanıklı olmadığından bu statta oynayan takımlarımız Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda soyunuyorlardı. Kapalı spor salonunun da kendine ait sorunları var. Orada okul müsabakaları başladı çeşitli salon branşlarında. Farklı faaliyetlerimiz ve etkinliklerimiz sürüyor. Spor salonunu giyinme odası olarak verdiğimiz zaman o da farklı sıkıntılar oluşturuyor. Biz sentetik sahada bulunan soyunma odası ve tribünlerde tamamen bir bakım ve onarımdan geçirdik. O noktada takımların da memnuniyeti var. Herhangi bir sorun yok, orada giyinip soyunuyorlar. Geçen siz de haber yapmıştınız orada iki maçın aynı anda hem stadyuma hem sentetiğe verilmesinden kaynaklanan bir orada yoğunluk oluşmuş. Biz onu görevlilerle görüştük, Futbol İl Temsilcileriyle görüştük. Bundan sonra mümkün olduğu kadar maçları aynı saate verilmeyecek. Zaten o zaman seyirciyi de bölüyor aslında. O zaman bir şekilde gözden kaçmış ama bundan sonra hem futbol il temsilcimiz, hem biz mümkün olduğu kadar mecburi kalınmadıkça böyle bir şey olmayacak" dedi.

        (CKT-Y)

        06.01.2018 12:04:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler