Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Cizre Belediyesi, ilçede çocuk oyun, yürüyüş ve spor alanlarının da yer aldığı park kurulması için çalışma yürütüyor.

        Kaymakam Ahmet Adanur'un görevlendirildiği Cizre Belediyesi, ilçede yeşil alan ve vatandaşın dinlenebileceği parklar yapmak için çalışmalarını hızlandırdı.

        Bu kapsamda Sur Mahallesi'ndeki 22 bin metrekarelik yerde çocuk oyun, yürüyüş, spor ve araç park alanlarının da bulunduğu modern park yapılıyor. Park, kısa sürede vatandaşın hizmetine açılacak.

        Belediye, ayrıca Konak Mahallesi'nde 4 park oluşturuyor.

        - 68 bin dönüm alan yeşillendiriliyor

        Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sait Yusuf Yağarcık, ilçedeki yeşil alan eksikliğinin giderilmesi için yoğun çalışma başlattıklarını belirtti.

        Şahin Tepesi mevkisinde 18 bin dönümlük alana çeşitli türden binlerce ağaç dikildiğini vurgulayan Yağarcık, "Tek amacımız yeşillikler içinde bir Cizre oluşturmak. Dicle Nehri kenarındaki Finka bölgesinde de 50 bin dönümlük moloz dolu alanı yeşillendiriyoruz. Bu alanı kent ormanına dönüştürmek için on binlerce ağaç diktik. Birkaç yıl sonra halkımız, dinlenebileceği, piknik yapabileceği alana kavuşmuş olacak." bilgisini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler