Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Suriyeli Bayırbucak Türkmenleri, İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler gözetiminde başlayacak "Suriye" konulu görüşmelerde somut adımların atılmasını istiyor.

        Suriye Türkmen Meclisi Bayırbucak Türkmen Bölgesi Sorumlusu Usame Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cenevre toplantısı öncesi yapılan Astana görüşmelerinde ateşkes kararının alındığını, buna Suriye genelinde kısmen uyulduğunu söyledi.

        Cenevre görüşmelerinin 4'üncüsünün yapılacağını, bugüne kadarki görüşmelerde alınan kararlara Esed rejimi ve destekçileri tarafından uyulmadığını vurgulayan Solak, şöyle devam etti:

        "Kazakistan'daki toplantılar, taraf ülkelerin ciddiyeti nedeniyle somut adımlar için umudumuzu arttırdı. Cenevre-4'te tarafların samimiyetini ancak şöyle ölçebiliriz; başta kuşatma altındaki noktalara insani yardım ulaştırılacak ve alınan ateşkes kararına yüzde 100 uyulacak. Esirler, hapishanedekiler serbest bırakılacak. Ardından geçiş hükümeti için taraflar arasındaki görüşmeler acilen başlatılacak. Bunun gibi somut adımlar görülmezse bu görüşmeler Cenevre-10, Cenevre-20 toplantısı olarak sürer gider. Alınan kararların, toplantıların bağlayıcılığı kalmaz ve tarafların umudu biter."

        Solak, toplantıda alınan tüm kararların uygulamaya geçmesi gerektiğini, Türkmenler ve Suriye halkı olarak sadece Türkiye'ye güvendiklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler