Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞAL TAŞLARI YAPILANDIRMA KURSUNA KATILANLAR SERTİFİKALARINI ALDI

        IŞIK ÇAPANOĞLU

        KARS (İHA) - Kars Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Doğal Taşları Yapılandırma Kursu" katılan kursiyerler sertfialarını Başkan Karaçanta'nın elinden aldı.

        Kars Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen sertifika töreninde taş oymacılığıyla sanatı bir araya getiren 16 bayan kursiyere Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut sertifikalarını verdi.

        Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, amaçlarının kusiyerlerin el becerilerinizi geliştirerek, kendi ayakları üzerinde durarak, ekonomik özgürlüklerini kazanarak istihdama katkıda sağlayan birer birey olarak yetişmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

        Karaçanta, "Bu proje kapsamında 20 Nisan 15 Ekim tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 16 kursiyerimize 54 bin 24 TL ücret ödenmiştir. Yaklaşık 6 aydır süren bu kursta kursiyerlerimizin emekleri ve alın terleriyle sona erdirildi ve bu emekler karşılığında sertifika almaya hak kazandınız. Kars Belediyesi ve İŞKUR Müdürlüğü'nün ortak amacı sizlerin bundan sonraki süreçte de el becerilerinizi geliştirerek, kendi ayaklarınız üzerinde durarak ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak ve istihdama katkıda sağlayan birer birey olmanızı sağlamaktır. Bundan sonraki süreçte de bu kurslarımız devam edecek, bu kurs sürecince elde ettiğimiz bu taşlar Ani Taş Ocakları'ndan temin edildi ve bunların tamamı Kars Belediyesi tarafından temin edilerek, taşların oyulması noktasında kullanılan malzemeleri de yine biz sağladık" dedi.

        Karaçanta, "Bu vesileyle İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut her zaman bizlerin yanında olmuştur. Bunun haricinde bizim farklı projelerimiz mevcut bu projelerde de İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarını her fırsatta yanımızda görmekteyiz. Ben sizlerin huzurunda bir kez daha İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut beye teşekkür ediyorum, sizlere de yapmış olduğunuz eserler doğrultusunda canı gönülden tebrik ediyor, hak etmiş olduğunuz sertifikaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

        İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut, kursiyerlere kesinlikle girişimcilik kurslarına katılmaları ve katılmamaları halinde bu sanatı kendi becerileriyle icara edemeyeceklerini söyledi.

        Bulut, 2016 yılında 300 kişilik bir kurs hedefledikleri, bu sanatı sadece evde oturmak için yapmamaları gerektiğini, bunu meslek edinmeleri gerektiğinin altını çizdi.

        Öte yandan sertifika töreninde, geçen hafta hayatını kaybeden Dolunay Derneği üyesi ve İŞKUR Taş oymacılığı kursiyerlerinden olan Metehan Gönen'de unutulmadı. Gönen'in sertifikası ise Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut tarafından babası Rahim Gönen'e takdim edildi.

        Yapılan konuşmaların ardından "Doğal Taşları Yapılandırma Kursu" katılan ve sertifika almaya hak kazan kursiyerlerin sertifikaları Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İŞKUR İl Müdürü Yusuf Bulut ve başkan yardımcıları tarafından verildi.

        (IÇ-AT-Y)

        04.12.2015 18:26:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler