Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da böbrek hastalarına sanatla terapi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'da tedavi gören böbrek hastaları, 'sanatla terapi' etkinliğinde bir araya geldi.

        Sanatla Yaşam Derneği Başkanı Sebahat Sarıoğlu, Dumlupınar Ünivresitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yaptıklarını protokol çerçevesinde, tedavi gören hastalara yönelik her ay bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

        Belediye Kültür Sarayı'nda 60 böbrek hastanın katıldığı 'terapi' etkinliği, Kütahya yöresine has kadın kıyafetleri defilesi ile başladı. Defileye, böbrek rahatsızlığı olan bazı hastalar da eşlik etti. Etkinlikte, zeybek oyunu sonrası dernek üyesi şairlerin okuduğunu şiirler, katılımcılara duygusal anlat yaşattı.

        Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Zehir ve doktorun da katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Sanatla Yaşam Derneği Başkanı Sebahat Sarıoğlu, "Sanatla rehabilite çalışmalarında amacın, hastaları olabildiğince hayatın içinde tutmak-rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak ve gündelik yaşama uyumunu arttırmaktır" dedi.

        Etkinliğe katılanlar, organizasyon sebebiyle dernek üyelerine teşekkür ettiler. (EFE)

        23.12.2016 12:10:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler