Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        8 Mart Dünya Kadınlar Günü

        - Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Has:

        - "Ayrımcılık ve şiddet kadının kaderi olmamalıdır"

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Has, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadının ayrımcılığa ve şiddete maruz kaldığını belirterek, "bu durum kadının kaderi değildir" dedi.

        Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Antalya Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Konyaaltı Kent Meydanı'nda kutladı. Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Eylem Has, ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve psikolojik alanlarda kadınların baskı ve şiddet görmekte olduklarını belirterek, karar mekanizmalarında, eğitimde, toplumsal yaşamda erkeğe göre ikincil konumda kalmaya devam ettiklerini vurguladı.

        Has, toplumun yarısının yok sayılmasının, birlikte düşünme, karar alma, birlikte üretme anlayışından uzak her türlü uygulamanın toplumsal ilerlemenin önünde büyük bir engel olarak kalacağını da ifade ederek, "Nüfusun yarısının katılımı olmadan işleyen karar alma mekanizmalarının toplumsal mutabakatı sağlayamayacağı açıktır. Uluslar arası sözleşmelere ve ulusal düzeydeki yasal düzenlemelere karşın hak ihlalleri dezavantajlı gruplar içinde en fazla kadınları etkilemekte, dünyanın her yerinde kadın ayrımcılığa ve şiddete maruz kalmaktadır. Bu durum kadının kaderi değildir. Toplusal cinayet ayrımcılığına son verme, kadının toplumdaki rollerini takdir edip dengeleme, fırsat eşitliği konusunda toplumu bilinçlendirme yol haritamız ve rehberimiz olmalıdır. Fiilen sağlanamamış kadın-erkek eşitliği söyleminden daha öte; hakkaniyetli, dengeli, farklı alanlarda ve her platformda cinsiyet eşitsizliğinin ve sosyal adaletsizliğin, kültürel, siyasal, ideolojik veya dinsel nedenlerle maruz kalınan ayrımcılığı önleyici yeni bir söylem, uygulama ve hedef olmalıdır" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        08.03.2017 12:55:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler