Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Tuna Cem Evini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesini ziyaret ederek Cem Evindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

        Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesinde yer alan derneği ziyareti sırasında Vali Tuna, yapımı devam eden Cem Eviyle ilgili Dernek Başkanı Reşit Burhan'dan bilgi aldı. Cem evinde kendilerini misafir eden vatandaşlara teşekkür eden Vali Tuna, "30 yıldır memleketin değişik köşelerinde görev yapan bir mülki amir olarak Anadolu insanını her rengiyle her yönüyle seviyoruz. Hepimiz aynı ailenin fertleriyiz, aynı ağacın dallarıyız. İbadet, inanç noktasında da özümüzde fark yok. Ritüelde farklılıklar olabilir ama neticede hepimiz bir Allah'a ve aynı peygambere iman ediyoruz. Yine onların yollarından giden büyük zatları, Allah dostlarını seviyoruz, onların yolundan gitmeye çalışıyoruz" dedi.

        Birbirlerini kesinlikle farklı görmediklerinin altını çizerek konuşmasına devam eden Vali Tuna, "Hepimiz aynı ağacın dallarıyız. Ayrımız gayrımız yok. Etnik kökenine, mezhebine bakmadan bu ülkede yeter ki devletine, bayrağına, vatanına ihanet etmeden ülke için çalışan herkes eşittir, birbirinden farklı değildir. Önemli olan bu ülkeye hizmet etmek, katkıda bulunmaya çalışmaktır. Davamız ecdadımızın yapmaya çalıştığı gibi insanlık davası, Allah davası, peygamber davasıdır. Geçmişinde hep insanlığa hizmet etmeye çalışmış, bugün de dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa oraya el uzatmaya çalışan, kapısına sığınan milyonlarca insanı sofrasında ağırlayan bir ülkemiz var ve bu ülkede güzel insanlarımız var. O yüzden şükrediyoruz" ifadelerini kullandı. Şanlıurfalıları tanımış olmaktan şeref duyduğunu kaydederek devam eden Vali Tuna, "Ben biliyorum ki bu topluluktan en ufak bir zarar gelmez, aksine fayda gelir. Hepimiz iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı birbirini seven, sayan iyi birer vatandaş olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda çalışan herkes de bizim dostumuzdur. Burada bulunduğumuz süre içerisinde de her zaman yakın temas içerisinde oluruz. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Biz de olabildiğince gelmeye çalışırız. Burada olamayan dostlarımıza da selamlarımızı iletiyoruz. Başladığınız Cem evi işini de bir an önce bitirebilmeniz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

        Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi ve Cem Evini ziyareti sırasında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar da eşlik etti.

        (Şİ-SD-Y)

        15.03.2017 14:21:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler