Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yılan Yağının Sakala ve Saça Faydaları Neler? Yılan Yağı Saçı ile Sakalı Hızlı Uzatır Mı?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yılan yağı, yılandan elde edilen ve cilt için birçok faydası bulunan bir yağ çeşididir. Özellikle saç ve sakal üzerindeki etkileri oldukça merak edilen bu yağ çeşidi üretildiği hayvandan dolayı da ilgi çekmektedir. Yılan yağını saça sürmek iyi gelir mi, yılan yağını sakala sürmek uzatır mı soruları merak edilen konular arasında yer almaktadır. işte o soruların yanıtları…

        Yılan Yağını Saça Sürmek İyi Gelir Mi?

        Yılan yağı eski uygarlıklardan bu yana cilt, saçlar, kaşlar ve kirpikler için kullanılmakta olan bir yağ çeşididir. Tehlikeli bir hayvan olan yılandan elde edilmektedir. Yüzyıllardan bu yana güzellik iksiri olarak bilinmekte ve cildi güzelleştirmesi özelliği nedeniyle ilgi çekmektedir. Saç dökülmesi ve saçların uzamasının gecikmesi sık karşılaşılan problemler arasındadır. Birçok kişi de saçlarının güçsüzlüğünden sıklıkla yakınmaktadır. Bu nedenle saçlarda karşılaşılan sorunlar için alternatif çözüm arayışlarına girilmektedir. Pek çok kişi saçlarıyla ilgili karşılaştıkları sorunlarda doğal yağlarla ilgili araştırma yapmaktadır.

        REKLAM

        Yılan yağı saçı hızlı uzatır mı ve yılan yağı saç dökülmesine iyi gelir mi soruları birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yılan yağı düzenli olarak haftada en az 1 gün olacak şekilde saça uygulandığında saçın hızlı uzamasını sağlar. Ayrıca yine düzenli kullanımda saç dökülmesini azalttığı da gözlemlenmiştir. Yılan yağı saç çıkarır mı sorusu da merak edilmektedir. Yılan yağı saçların uzamasını desteklediği ve dökülmesinin önüne geçtiği gibi yeni saç oluşumuna da katkıda bulunabilir. Bu sayede daha gür, parlak, canlı ve sağlıklı saçlar elde edilmiş olur.

        Bazı kişiler de sakallarının geç uzaması, seyrek olması gibi şikâyetlerden yakınmaktadır. Birçok neden dolayısıyla sakalların uzaması gecikmekte, ya da sakallar seyrekleşebilmektedir. Bu da insanların alternatif çözüm yolları aramasına neden olmaktadır. Bunun sonucunda yılan yağını sakala sürmek uzatır mı, yılan yağı sakalı gürleştirir mi gibi sorular da kişiler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Yılan yağı içinde bulunan vitamin ve minerallerin desteğiyle sakalları konusunda seyreklik problemi yaşayan ya da sakalları geç uzayan insanların derdine deva olmaktadır. Yılan yağının düzenli kullanımda sakalları hızlı uzatma ve sakalları gürleştirme özelliği vardır. Düzenli kullanım sonucunda bir süre sonra istenilen gürlükte daha hızlı uzayan sakallar elde edilebilir. Fakat bu yağın etki edebilmesi için belirli bir süre geçmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

        REKLAM

        Yılan yağında bulunan omega 3, magnezyum, D, E vitamini ve bir aminoasit çeşidi olan EPA sayesinde bu yağ saç ve sakalları güçlendirmekte, saç dökülmesi, sakal dökülmesi, saçların ve sakalların geç uzaması sorunlarının önüne geçmektedir. Yüksek oranda vitamin içeren bu yağ sayesinde güçlü, gür, parlak ve sağlıklı saçlar ile sakallara kavuşulabilmektedir.

        Yılan yağı sakallara ve temiz saçlara masaj yaparak iyice nüfus etmesi sağlanarak uygulanır. Birkaç saat bekletilen yağ şampuanla iyice durulanır. Yılan yağından en yüksek verimin sağlanabilmesi için düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. En az haftada 1 gün mutlaka uygulanmalıdır. Haftada 2, 3 gün de uygulanabilmektedir. Fakat uygulamalar arasında birkaç gün bırakmakta fayda vardır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ