Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunanistan'daki ölümcül tren kazasında can kaybı artıyor: Atina ve Selanik sokakları karıştı! - Son dakika dünya haberleri
        1

        Yunanistan'da dün Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treninin çarpıştı. Yapılan son açıklamalara göre kazada 43 kişi hayatını kaybetti.

        2

        Kazanın ardından trendeki yolcular, otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini'ye götürüldü.

        3

        Olay yerine giden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bundan sonra tek bir şeyin garantisini verebilirim. Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

        4

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Yunanistan'da meydana gelen tren kazası nedeniyle Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e geçmiş olsun mesajı gönderdi.

        5

        3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

        Yunanistan hükümeti, ülke tarihindeki en ölümcül tren kazasının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.

        6

        Ülkede ilan edilen yas süresince tüm kamu kurumlarındaki bayraklar yarıya indirilecek ve bütün kutlama programları iptal edilecek.

        7

        ATİNA VE SELANİK SOKAKLARI KARIŞTI

        Yunanistan'ın başkenti Atina'da, tren kazasını protesto eden göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı.

        8

        Hellenic Train ofislerinin bulunduğu binanın önünde bir araya gelen binlerce gösterici, "Kaza değil, cinayet" yazılı döviz taşıdı.

        9

        Polis, yerlerini terk etmek istemeyen göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

        10

        YUNAN BAKAN İSTİFA ETTİ

        Yaşanan ölümcül kazanın ardından Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis de istifa etti. Karamanlis, "Bu kadar trajik bir şey olduğunda, devam etmek ve hiç olmamış gibi davranmak imkansız. Buna siyasi sorumluluk denir. Bu nedenle Altyapı ve Ulaştırma Bakanı olarak istifamı ilan ediyorum” dedi.

        11
        12