Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Zara Türkiye'den çekiliyor mu? | Zara kapanıyor mu? - İş-Yaşam Haberleri

        Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İspanyol Inditex'in Türkiye'deki Zara mağazalarını kapatma kararı aldığını yazdı. Altaylı, dünkü yazısında "Bye Bye Zara" başlığı ile yazdığı yazısında Zara'nın tüm mağazalarını kapatacağına ve sadece online satış yapacağını yazmıştı.

        Fatih Altaylı, bugünkü yazısında da "ZARA BİLGİLERİ" başlığı altında Zara'nın Türkiye'den çekileceğikonusunun detaylarını paylaştı.

        FATİH ALTAYLI: "ZARA BİLGİLERİ" - 18 Ocak 2018

        "Dün çok önemli bir tekstil devinin patronunun“Zara Türkiye’den çıkacak”dediğini yazdım.

        Memleketin en önemli meselesi haline geldi.

        Çok komik esprilere vesile oldu. Sabahın erken saatlerinde konuyu yakından takip eden biri aradı.

        “Bir ara böyle bir düşünceleri vardı ama vazgeçtiler. Çünkü özellikle bazı Türk firmalarıyla rekabette çok zorlanıyorlardı. Ama o sırada da kirada oldukları yerlerden büyük indirimler aldılar. Şu anda böyle bir fikirleri kalmadı. Zaten Türkiye’de 1 milyar dolara yakın üretim yaptırıyorlar. Türkiye’den vazgeçemezler”dedi.

        Daha sonra bir bilgi daha geldi.

        “Mağaza müdürleri ve satış elemanlarında çok ciddi hatalar yaptıkları için sıkıntı yaşadılar. Çıkıp çıkmama konusunu epey tartıştılar. Ama geçen hafta gazetelere ilan vererek eleman stratejilerini değiştirme kararı aldılar. Şimdilik kalacaklar”diyordu Zara’ya çok yakın biri.

        Sonrasında Türkiye’nin en önemli alışveriş merkezlerinden birinin önemli bir yöneticisi aradı:“Zara’nın kira derdi falan olmaz. Herkesin bileğini bükerek çok ciddi kira indirimleri aldı. Online’da çok büyüdükleri doğru ama Türkiye’den tamamen çıkma planları yok.”

        En sonunda Zara’dan arayıp“Şu an Türkiye bizim için önemli bir pazar. Türkiye pazarından toptan çıkma gibi bir niyetimiz yok”dediler."

        FATİH ALTAYLI: "BYE BYE ZARA" - 17 Ocak 2018

        "Ürünleripek kaliteli olmasa da, bırakın yılları bir sezon boyu giyilecek türde olmasa da Zara, dünya modasında önemli bir oyuncu.

        Hızla değişen moda akımlarına, erişilebilir moda kavramıyla herkesi ortak edebilen bir tekstil, daha doğrusu bir“lojistik”firması.

        Dünya çapında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkelerde toplam 6 bini aşkın mağazası var.

        REKLAM

        Ve bu dünya devi Zara, Türkiye’den çıkma kararı almış."

        "TÜM MAĞAZALARINI KAPATACAK VE SADECE ONLİNE SATIŞ YAPACAK"

        Altaylı, yazısında aynı zamanda Zara'nın Türkiye'deki tüm mağazalarını kapatacağını ve yalnızcainternet üzerinden satış yapacağını belirtti.

        Altaylı, yazısındaki ilgili kısımda"Tüm mağazalarını kapatacak ve Türkiye’de sadece online satış yapacakmış. Daha önce de böyle dedikodular çıkmış, ancak Zara Türkiye’den çıkmamıştı. Ancak bu kez bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri. Her ne kadar bu kararın gerekçesi“yüksek kiralar nedeniyle aşırı maliyetler”olarak gösterilse de ben pek de öyle düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ