Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 20 Nisan Hibrit Güneş tutulması hakkında bilinmesi gerekenler! Hibrit Güneş Tutulması nedir?
        1

        20 NİSAN'DA HİBRİT GÜNEŞ TUTULMASI GERÇEKLEŞECEK

        Güneş tutulmaları tarih boyunca insanların ilgisini çekmiştir. Bu büyüleyici gökyüzü olayı Güneş, Ay ve Dünya tamamen veya kısmen aynı hizaya geldiğinde gerçekleşiyor. Ay, Güneş ile Dünya arasına geçerek Güneş'in yüzünü tamamen kapatırsa tam güneş tutulması meydana gelir.

        2

        Halkalı güneş tutulmasında ise, Ay yine Güneş ile Dünya arasına girer ancak Güneş'i tamamen örtmez. Böylece Güneş, Ay'ın etrafında ateş çemberi adı da verilen bir halka gibi gözükür.

        Hibrit tutulma ise en kısa tanımı ile halkalı tutulma ve tam tutulmanın birleşimidir. Çok nadir gerçekleşen bu olay 20 Nisan Perşembe günü yaşanacak.

        3

        HİBRİT GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

        Nisan ayında çok nadir görülecek olan bu hibrit tutulma, ilk başladığı zaman genellikle halkalı tutulma şeklinde görülür. Daha sonra Ay tamamen Güneş'in önüne geçer ve tam tutulmaya dönüşür. En son yine halkalı tutulma olarak tamamlanır.

        4

        HİBRİT GÜNEŞ TUTULMASI TÜRKİYE'DEN GÖZÜKECEK Mİ?

        Dünyanın her yerinden farklı açılarla görülen Güneş tutulması ne yazık ki ülkemizden görülemeyecek. Ancak NASA gibi gökyüzü olaylarını inceleyen kurumlarddan canlı yayın yapılıyor. Hibrit tutulma en son 10 yıl önce 3 Kasım 2013'te gerçekleşti, 20 Nisan'dan sonra ise 5 Kasım 2031'de olacak.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ