Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Tuzlaspor HOŞGELDİNİZ! Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Lig'de! - Son dakika spor haberleri! - Futbol Haberleri

        DEMİRSPOR 26 YIL SONRA

        Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig´e geri döndü. Ligin son haftasına lider giren Adana Demirspor, deplasmanda Menemenspor´u 4-1 yenerek 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamladı. Maça hızlı başlayan Adana ekibi 6´ncı dakikada Dibba ile gol perdesini açarken, 11´de Ezeh farkı ikiye çıkardı. Hasan 23´te penaltıdan skoru 3-0´a getirirken, 53´te Sinan tabelayı 4-0 olarak değiştirdi. Menemenspor adına Zenke 76´da fileleri sarstı. Karşılaşmanın ardından Adana Demirsporlu futbolcular, teknik ekip ve yöneticiler büyük sevinç yaşadı. Futbolcular saha ortasına gelerek kupa posteriyle objektiflere poz verdi. Tribündeki yerini alan Başkan Murat Sancak da şampiyonluluk mutluluğunu takımla ve ekibiyle paylaştı.

        REKLAM

        En son 1994-1995 sezonunda o zamanki adıyla 1´inci Lig şimdiki ismiyle Süper Lig´de mücadele eden Mavi Şimşekler büyük hasreti sonlandırdı. Teknik Direktör Samet Aybaba ise kariyerinde 3´üncü kez bir takımla Süper Lig´e yükselme sevinci yaşamış oldu. Futbolcular maça özel olarak bastırılan `Şampiyon´ yazılı tişörtleriyle kutlamalar yaptı. Aybaba aha önce 1996-1997 Kayserispor´u, 2016-2017´de de Sivasspor´u Süper Lig´e çıkarmıştı. Adana Demirsporlu futbolseverler de stat çevresinde yer alan binaların çatı ve teraslarından takımlarına destek vermeye çalıştı. Ancak pandemi koşulları nedeniyle polis çatılara çıkan taraftarları stat çevresinden uzaklaştırdı. Tribünde ise yaklaşık 300 kişilik grup yer aldı ve tezahüratlarla Adana Demirspor´u destekledi.

        GİRESUN 2. OLARAK YÜKSELDİ!

        TFF 1. Lig’in 34. hafta müsabakasında Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda Tuzlaspor ile mücadele eden GZT Giresunspor, rakibini 2-1’lik skorla mağlup ederek puanını 70’e yükseltti ve Süper Lig’e yükseldi. Müsabakanın sona ermesiyle birlikte Giresunsporlu futbolcu ve yöneticiler büyük sevinç yaşadı.

        1970-1971 sezonunda Süper Lig’e yükselen yeşil-beyazlılar, 6 yıl burada mücadele ettikten sonra 1977’de alt lige düştü. Karadeniz temsilcisi, 1977’de düştüğü alt ligde 44 yıl mücadele etti. Giresunspor, bu sezon etkili performansı ile 44 yıllık Süper Lig hasretine son vermiş oldu.

        SAMSUNSPOR PLAY-OFF'TA

        Zirve takipçisi Samsunspor ise Adanaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup etse de sezonu averajla 3. sırada noktaladı. Böylece TFF 1.Lig’de Play-Off müsabakaları belli olurken Samsunspor-Altınordu ve İstanbulspor-Altay mücadeleleri sonunda Süper Lig’e yükselen üçüncü takım belli olacak.

        MENEMENSPOR: 1 - ADANA DEMİRSPOR: 4

        Stat: Menemen İlçe

        Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Orkun Aktaş, Oğuz Kağan Çalışır

        Menemenspor: Fatih Demirlek, Rıdvan Koçak (Dk. 46 Yusuf Talum), Ömer Şahbaş, Abdulkadir Öksüz, Emre Batuhan Adıgüzel, Aydın Yılmaz (Dk. 79 Alper Buğan), Berkay Samancı, Cem Çelik (Dk. 60 Alaattin Hamza Ok), Tayfun Aydoğan (Dk. 79 Emir Han Topçu), Bekir Can Sönmez, Murat Yılmaz (Dk. 46 Zenke)

        Adana Demirspor: Muhammed Şengezer, Süleyman Koç (Dk. 70 Sedat Şahintürk), Tayyip Talha Sanuç, Rassoul (Dk. 57 Samet Akaydin), Kaan Kanak, Sinan Kurt, Gökhan İnler (Dk. 76 Sergen Batın Kiradi), Hasan Kılıç, Yunus Akgün, Ezeh (Dk. 57 Volkan Şen), Dibba

        Goller: Dk. 6 Dibba, Dk. 11 Ezeh, Dk. 23 Hasan Kılıç (Penaltıdan), Dk. 53 Sinan Kurt (Adana Demirspor), Dk. 76 Zenke (Menemenspor)

        TUZLASPOR: 1 - GİRESUNSPOR: 2

        Stat: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

        Hakemler: Atilla Karaoğlan, Baran Eraslan, Ömer Tevfik Özkoç

        Tuzlaspor: Angeler, Muhammed Gönülaçar (Dk. 46 Mahmut Bulut), Arif Morkaya, Yasin Güreler, Ferhat Öztorun, Segbefia (Dk. 46 Ufuk Kadıoğlu), Muhammed Sarıkaya, Pucko (Dk. 75 Berke Demirbaş), Berk Can Sevgi, Cajic, Özgür Can Özcan

        GZT Giresunspor: Onurcan Piri, Hayrullah Bilazer, Sergen Piçinciol, Diarra (Dk. Sadi Karaduman), Hüsamettin Tut, Mehmet Taş, Erol Can Akdağ, Uzodimma (Dk. 89 Milinkovic), Nalepa (Dk. 78 Caner Hüseyin Bağ), Eren Tozlu (Dk. 89 Kerem Kalafat), Balde

        Goller: Dk. 5 Eren Tozlu, Dk. 20 Balde (GZT Giresunspor), Dk. 15 Segbefia (Penaltıdan) (Tuzlaspor)

        Sarı kartlar: Dk. 14 Diarra (GZT Giresunspor), Dk. 41 Arif Morkaya (Tuzlaspor)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ