Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray SON DAKİKA! SÜPER KUPA GALATASARAY'IN! TFF Süper Kupa sahibini buldu - HABERLER - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, TFF Süper Kupa finalinde Akhisarspor'u Younes Belhanda'nın golüyle 1-0 mağlup etti ve sezona kupayla başlangıç yaptı!Bu kupayı en çok kazanan takım konumunda olan Galatasaray, bu organizasyondaki 6. şampiyonluğunu yaşadı.

        Galatasaray maça baskılı başladı. Oyunu yarı sahaya yıkan ve top çeviren sarı-kırmızılılar aradığı pozisyonu 8. dakikada buldu: Topla birlikte rakip yarı sahaya çıkan Luyindama savunmanın arkasına iyi bir pas attı. Selçuk İnan sol ayağıyla etkili bir vuruş yapamadı.

        İLK TEHLİKE AKHİSARSPOR'DAN!

        REKLAM

        Mücadelede 13. dakika oynanırken Akhisarspor direğe takıldı: Akhisarspor'un kullandığı köşe vuruşunda Burhan Eşer kafayı vurdu ancak top üst direğe çarpıp dışarı gitti.

        Galatasaray topla rakip sahada oynarken kendi sahasında da boşluklar vermeye başladı. 21. dakika oynanırken Mariano'nun kaybettiği topta Galatasaray savunmasının arkasına tehlikeli bir top atıldı. Galatasaray kalecisi Muslera kalesini terkederek Vrsajevic'den önce müdahale etti ve topu uzaklaştırdı.

        Karşılaşmanın 29. dakikasında sağ kanattan aldığı topla içeri kateden Jimmy ceza sahasına girmeden etkili bir vuruş yaptı ancak top üstten dışarı gitti.

        BELHANDA PERDEYİ AÇTI!

        Galatasaray aradığı golü 39. dakikada buldu! Sol kanattan gelişen atakta topla ceza sahasında buluşan yeni transfer Seri'nin topuk pasında topla ceza sahasına giren Belhanda, topu sağına çektikten sonra şık bir vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi!

        REKLAM

        Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

        Akhisarspor ikinci yarıya hızlı başladı. 47. dakikada sol kanattan gelen ortada Burhan Eşer kafayı vurdu ancak Muslera son anda topu kornere çeldi.

        Bu pozisyondan kısa süre sonra sağ kanattan topla ilerleyen Burhan ceza sahasına girmeden ortaladı ancak Mariano kafayla topu Muslera'ya bıraktı.

        JIMMY'YE GEÇİT YOK!

        Galatasaray 52. dakikada Akhisarspor savunmasını aşamadı: Akhisarspor'un yaptığı top kaybında ceza sahasına giren Jimmy kaleye vurdu ancak savunma yatarak topu engelledi.

        Karşılaşmanın 53. dakikasında sağ kanattan Mariao'nun yaptığı ortada Ryan Babel müsait pozisyonda istediği gibi vuramadı.

        SON ANDA GÖKHAN!

        Galatasaray bu dakikalarda baskısını artırırken 56. dakikada bu kez Babel gole yaklaştı: Ryan Babel son çizgiye inmeden sol ayağıyla ortaladı. Kaleye yönelen topu kaleci Gökhan son anda dışarı çeldi.

        REKLAM

        YİNE MUSLERA!

        Mücadelede dakikalar 70'i gösterirken Akhisarspor yine Muslera'ya takıldı: Galatasaray savunmasının arkasına atılan topta Onur Ayık topla buluştu ancak Muslera gole izin vermedi. Tecrübeli kaleci pozisyon sonrası sakatlık yaşadı ancak ciddi bir durumu olmadığı anlaşıldı.

        81. dakika oynanırken sağ kanattan Babel'in pasıyla ceza sahasına giren Belhanda etkili vurdu ancak kaleci Gökhan gole izin vermedi.

        85. dakikada Belhanda'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Babel çalımlarla son çizgiye indi. Hollandalı futbolcunun içeri çevirdiği topta Galatasaraylı oyuncular vuramadı.

        AKHİSAR GOLE ÇOK YAKLAŞTI!

        87. dakikada Marcao'nun hatasında Bjarnason topu içeri çevirdi ama uygun durumdaki Bertuğ'un vuruşunda top savunmadan kornere gitti.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

        REKLAM

        EN FAZLA KAZANAN GALATASARAY

        Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok kazanan takım Galatasaray oldu.

        Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen sonraki süreçte6 kez mutlu sona ulaştı. Galatasaray, 2008, 2012, 2013, 2015, 2016 ve 2019'da Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

        Fenerbahçe'nin 3 kez kazandığı kupayı, Beşiktaş, Trabzonspor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor ise birer kez havaya kaldırdı.

        SEZONU 3 KUPAYLA TAMAMLADI

        TFF Süper Kupa maçında Akhisarspor'u 1-0 yenen Galatasaray, kupasını düzenlenen törenle aldı.

        TFF Süper Kupa organizasyonunun 13'üncüsüne Ankara'daki Eryaman Stadı ev sahipliği yaptı.

        Süper Lig şampiyonu ve Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray, yeni sezonda TFF 1. Lig'de mücadele edecek Akhisarspor'u Younes Belhanda'nın golüyle 1-0 mağlup etti.

        Sarı-kırmızı takım, böylece Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın ardından Süper Kupa'da da mutlu sona ulaşarak "üçleme" yaptı. Galatasaray, en son 2015'te 3 kupa birden kazanmıştı.

        Sarı-kırmızılı ekip, 9. kez mücadele ettiği Süper Kupa'yı 6. kez kazanma başarısı gösterdi. Galatasaray, Süper Kupa'yı en fazla kazanan takım konumunda bulunuyor.

        Galatasaray, ayrıca geçen yıl Konya'da penaltılarda yenildiği Akhisarspor'dan rövanşı da almış oldu.

        KUPAYI KASAPOĞLU VE ÖZDEMİR VERDİ

        Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından kupa ve madalya seremonisi yapıldı.

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Kupa'yı Galatasaray kaptanı Selçuk İnan'a birlikte verdi.

        Kasapoğlu ve Özdemir, iki takım oyuncularına madalyalarını da takdim etti.

        Cezalı olduğu için takımının başında sahaya çıkamayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupa töreninde yer aldı.

        Süper Kupa'yı 6. kez kazanan Galatasaray'da oyuncular, seremonide büyük sevinç yaşadı.

        MAÇIN ADAMI BELHANDA

        TFF Süper Kupa'nın en değerli oyuncusu maçın tek golünü atan Galatasaraylı Belhanda seçildi.

        Belhanda'ya plaketini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ