Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İngilizler Türkiye'ye, Almanlar İspanya'ya akacak! Son dakika haberleri - Turizm Haberleri

        İngiliz Daily Telegraph gazetesi Terry Richardson imzalı haberinde Türkiye'nin bu yaz Britanya'dan gelecek turistler için bir numaralı tatil rotası olacağını yazdı.

        BBC One televizyonuyla söyleşi yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un İngiliz turistlerden aşı sertifikası istenmeyeceğine dair sözlerine yer verilen haberde ülkede hızlı aşılamanın ve vaka sayılarındaki düşüşün sürmesi halinde, 15 Nisan’dan sonra İngilizlerden PCR testi istenmeyebileceği demeci de hatırlatıldı.

        Bakan Ersoy söyleşisinde "15 Nisan’dan sonra vaka sayılarına bakacağız. Eğer vaka sayılarında düşüş varsa geçen seneki uygulamamız gibi, o ülkelerden gelen kişilerden negatif PCR testi talep etmeyeceğiz" demişti.

        Daily Telegraph, Türkiye'nin pandemi öncesinde 2.5 milyon İngiliz turisti ağırladığını belirterek, pandeminin ardından bu sayının hızla artacağını yazdı.

        Türkiye'de 65 yaş üzeri 10 milyondan fazla kişinin aşılandığının ve hafta sonu yasaklarından turistlerin muaf tutulduğunun hatırlatıldığı haberde, sterlin/TL kurunun 10 TL'yi aşmasıyla Türkiye'nin İngiliz turistler için daha cazip hale geleceği ifade edildi.

        Richardson'un haberinde, "İngiliz sterlininin değerinin 10 TL'yi aşması nedeniyle Türkiye'de tatil sadece muhteşem bir deneyim değil aynı zamanda çok da ucuz olacak." denildi.

        ALMANLAR PASKALYADA İSPANYA'YA AKACAK

        Öte yandan, Avrupa'nın en kalabalık ve Akdeniz'i deniz tercih eden nüfuslarının başında gelen Almanya'da ise tatilciler Paskalya'da, Mallorca'ya akmaya hazırlanıyor.

        Alman Dışişleri vatandaşlarını yurtdışı seyahatler için uyardığı halde İspanya, Portekiz ve Danimarka'nın bir bölümünü yüksek riskli kategorisinden çıkarmasının ardından "Almanya'nın 17. eyaleti" benzetmeleri yapılan Mallorca için rezervasyonlar uçtu.

        Aşı programında beklenen ilerlemeyi kaydedemeyen ve koronavirüs salgınında üçüncü dalgaya girmekte olan Almanya'dan, Paskalya tatili için rezervasyonlara başlayan turistler için adadaki oteller de planlanandan önce açılacak.

        Turizm şirketi TUI, talebin beklenenin çok ötesinde olduğunu belirterek bölgedeki otellerini gelecek hafta açacağını duyurdu. Havayolu şirketi Eurowings ise artan taleple birlikte 300 ek uçak seferi koyacağını açıklarken fiyatların da üçe katladığını belirtti. Avrupa'nın düşük maliyetli hava yolu şirketi Ryanair da Almanya - İspanya rotası için ilave 200 sefer koyacak.

        REKLAM

        Öte yandan, yerleşik vatandaşların pandemi nedeniyle sıkı tedbirlerle hayatını sürdürdüğü İspanya'ya gelecek turistler tartışmalara yol açtı. Yetkililer turistlerin kısıtlamalardan muaf olmayacağının altını çizdi. Yerel yönetim yetkili Marga Frontera, "Görüyorum ki insanlar, turistlerin lokallerin yapamayacağı şeyleri yapabileceği söylüyor. Bu doğru değil. Adalara gelen ziyaretçiler buradaki yerleşiklerin tabi olduğu kurallara uymakla yükümlü." şeklinde konuştu.

        İSPANYA'DA SIKI TEDBİRLER

        İspanya'da hâlihazırda akşam 10'dan sonra sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve restoranlar, barlar öğleden sonra 5'te kapanıyor. Cumartesi gününden itibaren restoran ve barlarda en fazla dörder kişilik gruplara izin verilirken Paskalya döneminde aile ziyaretleri de en fazla 6 kişiyle sınırlandırılacak.

        Mallorca'ya gelen Alman turistlerden negatif PCR test sonucu istenirken turistler akşam 5'ten sonra otelde dört kişiden fazla grupla yemek yiyemeyecek ve sadece aynı haneden gelen kişiler aynı odayı paylaşabilecek.

        Almanya'da günlük vaka sayısı

        İspanya'da son dönemde oyları artan aşırı sağ Vox Partisi'nden Sergio Rodriguez ise bölgenin turizme bağlı ekonomisinin canlanmasının memnun edici olduğunu belirtse de Alman turistlerin yaratacağı sağlık tehdidi karşısında endişesini dile getirdi. Rodriguez, iki ülkenin de aşılamada ağır kaldığını söyleyerek "Son 7 günde bölgedeki enfeksiyon oranı 100 binde 19, Almanya'da ise bu bir hafta öncesine göre 68'den 83.7'ye yükseldi." dedi.

        Bununla birlikte Almanya'nın yerel turizm aktörleri de oluşan duruma tepki göstererek "ihanet" suçlamasında bulundu. Sektör temsilcileri, Almanların yurtdışına seyahatlerinin serbest bırakılırken yerel turizm destinasyonlarında yeme içmenin dahi yasak olmasını eleştirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ