Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Almanya ve Belçika'yı sel vurdu! Çok sayıda ölü var, yüzlerce kişi kayıp!
        1

        Avrupa'da özellikle Almanya ve Belçika'da aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısının 150'ye yükseldiği bildirildi.

        2

        Almanya'nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde ölenlerin sayısının 133'e yükseldiği aktarıldı.

        3

        Yetkililer, batı Almanya'nın en kötü etkilenen bölgelerinden Ahrweiler'de 90'dan fazla kişinin öldüğünü ve daha fazla can kaybından korkulduğunu söyledi.

        4

        Ahrweiler'e bağlı Sinzig köyündeki bir özel bakım merkezinde kalan 12 engelli, sel sularında boğularak öldü.

        5

        Cuma günü, yetkililer Ahrweiler'in bulunduğu Rheinland-Pfalz eyaletinde 63 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 43 kişinin daha öldüğü doğrulandı. Belçika sınırında ise 20 kişinin cansız bedeni bulundu.

        6

        Bu sabaha karşı kurtarma görevlileri etkilenen bölgelerin çoğunda sular çekildiğini, ancak araba ve kamyon enkazlarının altından daha fazla cansız beden bulunabileceğinden korkuyor.

        7

        Öte yandan Westenergie şirketince yapılan açıklamada iki eyalette yaklaşık 102 bin kişinin elektriksiz kaldığı bildirildi.

        8

        Diğer taraftan ABD ziyaretinden dönen Başbakan Angela Merkel, Rheinland-Pfalz eyaletinde kurulan kriz masasının toplantısına katıldı.

        9

        Merkel'in Rheinland-Pfalz eyaletinde selden etkilenenlere kısa ve uzun vadeli destek sözü verdiğini ifade eden Seibert, Başbakan'ın yakın zamanda bölgeye yapacağı ziyarete ilişkin eyalet hükümeti ile istişarelerde bulunduğunu kaydetti.

        10

        İki eyaletin birçok bölgesinde sel ve su baskınları sebebiyle evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı, birçok evin risk altında bulunduğu ifade edildi.

        11

        Belçika'da sel sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye yükseldiği ifade edildi.

        12

        Aralıksız devam eden arama-kurtarma çalışmaları için askeri helikopterlerin sevk edildiği ülkenin Limburg eyaletinde bazı beldeler ve köyler boşaltıldı.