Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi FİNAL TEHLİKEDE! Avrupa Süper Ligi'nin yankıları sürüyor! İstanbul finali iptal olabilir mi? - Futbol Haberleri
        1

        12 kulübün ortak bildirisi ile kurulan Avrupa Süper Ligi´nin kurucu üyelerinden olan Chelsea, Manchester City ve Real Madrid, bu sezon Şampiyonlar Ligi´nde yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

        2

        UEFA yönetimi, Avrupa Süper Ligi´nin kurucu üyeleri arasında yer alan bu takımların geleceği ile ilgili olarak Cuma günü toplantı gerçekleştirecek.

        3

        Alman spor gazetesi BILD´e göre masada iki senaryo var. İlk senaryo, Paris Saint-Germain´in şampiyon ilan edilmesi.

        4

        Eğer bu senaryo gerçekleşirse İstanbul'da oynanması planlanan final maçı iptal olacak. Geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanması planlanan final, pandemi nedeniyle bu sezona alınmıştı.

        5

        Diğer senaryo ise yarı finalde yer alan üç Avrupa Süper Lig takımının yerine çeyrek finalde o takımlara elenen Porto, Bayern Münih ve Borussia Dortmund´un yarı finale alınarak yola devam edilmesi.

        6

        PROTESTOLAR

        Avrupa Süper Ligi'ne UEFA, ülke federasyonları ve kulüplerden tepkiler geldi. Dün gece ilk kez yeni ligin kurucularından birinin maçı vardı.

        7

        Liverpool, Leeds United'a konuk olurken maçta Liverpool ve diğer kurucular protesto edildi.

        8

        Leeds United'ın futbolcuları, Liverpool maçı öncesi ısınmaya Şampiyonlar Ligi logolu ve üzerinde 'hak edin' ve 'futbol taraftarlar içindir' yazan tişörtlerle çıktı.

        9

        Maçın oynandığı Elland Road'un üstünden geçen uçaktan 'Süper Lig'e hayır de' mesajı verildi.

        10

        Tribünlere 'Sahada kazan, futbol taraftarlar içindir' yazılı pankart yerleştirildi.

        11

        KLOPP DA KARŞI!

        Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, maç öncesi yaptığı açıklamada Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu söyledi. Klopp şöyle konuştu:

        "Avrupa Süper Ligi konusunda fikirlerim değişmedi. Düşüncelerim aynı. İnsanlar bundan dolayı mutlu değil ve bunu anlayabiliyorum. Taraftarlar, futbolun en önemli parçasıdır. West Ham'ın Şampiyonlar Ligi'nde olabilme olasılığını seviyorum.

        12

        Konu sadece para. Başka hiçbir şey değil. Ben ve oyuncularım bu sürece dahil değiliz. Ben 53 yaşındayım. Futbolculuğumdan bu yana Şampiyonlar Ligi var ve ben Şampiyonlar Ligi'ni seviyorum. Liverpool sadece kararlardan ibaret bir kulüp değil. Bundan çok daha fazlası. Hiçbir şey taraftarlar ve takımımız arasına girmemeli."

        13

        FIFA'YA ŞOK!

        Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Manchester City, Atletico Madrid, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Inter, Milan ve Juventus’un yer aldığı oluşum, FIFA 22’den itibaren video oyun serisinde olmama kararı aldı.

        14

        Pazarlama konusunda çalışan 12 kulübün yeni bir oyun çıkartarak bu oyunun satışından büyük gelir elde etme planı olduğu öğrenildi.

        15

        9 TAKIMDAN RET!

        12 takımla kurulan Avrupa Süper Ligi ile ilgili gelişmeler sürerken 9 takım organizasyona katılmayı reddettiklerini açıkladı. Bu kulüpler şunlar: