Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balıkesir-Savaştepe karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

        Yolda kalan araçların yardımına Savaştepe Belediyesi’ne ait iş makineleri koştu. Bölgeye gelen iş makinaları mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışmaları devam ediyor. Ayrıca ekipler bölgede yol açma ve tuzlama çalışmalarına da başladı.

        Öte yandan Balıkesir’in Savaştepe ilçesine bağlı kırsal mahallelerin yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe ile bağlantısı kesildi.

        Balıkesir genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle başta Savaştepe ilçesi olmak üzere, Bigadiç, İvrindi, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde çok sayıda kırsal mahalle yolunun kapalı olduğu ve ilçelerle bağlantısının kesildiği öğrenildi. İlçe Belediyeleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait iş makinalarının kapanan mahalle yollarını açmak için çalışma başlattı.

        REKLAM

        TIR YOLUN ORTASINA SAVRULDU

        Öte yandan İHA'nın haberine göre Balıkesir'in Susurluk ilçesi Sultançayır mevkiinde kar nedeniyle bir tır yolun ortasına savruldu.

        Balıkesir'de yoğun kar etkisini gösterirken, ilçelerde de kar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanmaya başladı. Balıkesir'in Susurluk ilçesi Sultançayır mevkinde Mehmet T. idaresinde 10 NM 543 plakalı tır, yoğun kar yağışı ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle kontrolden çıkarak yola savruldu. Kısa süreli trafiğe kapanan yolda, tır çekici marifeti ile kurtarılırken, şoförün ise kazadan dolayı yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

        ARAÇLAR MAHSUR KALDI

        Sındırgı ilçesinde, akşam saatlerinde başlayan kar sonrası bazı araçların yolda kalmasıyla kapanan Sındırgı-Akhisar yolu, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından araçların çekilmesiyle yeniden trafiğe açıldı.

        Sındırgı ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Sındırgı- Akhisar yolunda bazı araçlar kar nedeniyle yolda kaldı. Trafiğe kapanan yolda, kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı. Çalışmalara, Sındırgı Belediyesi ekiplerinin yanı sıra karayolları ekipleri de destek verdi. Birkaç saatlik çalışmanın ardından yol, yeniden trafiğe açıldı. Ekiplerin yolun açık kalması için çalışmalara aralıksız devam edeceği öğrenildi.

        BİLECİK'TE YAĞIŞ SÜRÜYOR

        AA'nın haberine göre Bilecik'te de kent merkezine yakın köyler, son iki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

        Kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 30 santimetreyi geçmesi ve yağışın devam etmesi yaşamı olumsuz etkiliyor.

        Hem havanın daha da soğuması hem de kalınlığın artması nedeniyle Kapaklı köyünde bazı vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Bazı köylüler evlerinin önünü kapatan karları küreklerle temizlerken, bazıları da baca saçaklarındaki buzları kırdı.

        Kapaklı köyü muhtarı Şükrü Aydın, özlemle bekledikleri kara sonunda kavuştuklarını söyledi.

        Köyün bin 200 rakımda olduğunu ve her sene 1 metreyi geçen yağış olduğunu ifade eden Aydın, "Sonunda geldi ama geç kaldı. O işe bizim aklımız ermez. Rabb'im ne zaman derse o olur. Bizi karsız, yağmursuz yağışsız bırakmaz. Bundan bir ay önce gelip şimdi tekrar gelseydi çok iyi olurdu. Bir bardak suya muhtaç kardeşlerimiz var. Barajlarda sular kalmadı. Çok şükür köyümüz beyaza büründü." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ