Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bebek ve çocuklar için yüzme oturaklarına dikkat! - İş-Yaşam Haberleri

        Ticaret Bakanlığınca,bebeklerveçocuklarayönelikyüzmeyardımcısı ürünlerevesu oyuncaklarına ilişkin yürütülen piyasa gözetimivedenetimlerinde “YüzmeEğitimi İçinYüzmeye Yardımcı Donanımlar Standardı”na açık bir şekilde aykırıvegüvensiz olan birtakımyüzmeoturakları tespit edildiği belirtilerek, idari işlem başlatıldığı bildirildi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaz sezonuyla birlikte özelliklebebeklerveçocuklarayönelikyüzmeyardımcısı ürünlerevesu oyuncaklarına talep arttığına dikkat çekilerek, bu durumun söz konusu ürünlerden kaynaklanan güvenlik risklerini de beraberinde getirdiği ifade edildi.

        REKLAM

        Tüketicileri koruma görevinin titizlikle sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, bu dönemde söz konusu ürünler ile ilgili denetimlerin yaptırıldığıveönlemler alındığı aktarıldı.

        Açıklamada, bu kapsamda özellikle hassas tüketiciler olanbebeklerveçocuklarayönelikyüzmeyardımcısı ürünlerevesu oyuncaklarına ilişkin yürütülen piyasa gözetimivedenetimlerinde ilgili mevzuat çerçevesinde “YüzmeEğitimi İçinYüzmeye Yardımcı Donanımlar Standardı”na açık bir şekilde aykırıvegüvensiz olan birtakımyüzmeoturakları tespit edildiği ifade edildi.

        İlgili standardın "Yüzmeoturaklarının tasarımvegörünümü, su oyuncağı izlenimi uyandırmamalıdır"ve"Hayvan imitasyonları, arabavetekne yapılarıveya su oyuncağı karakteri çağrışımı yapan diğer elemanlar gibi su seviyesi üzerindeki yapılarveya oyuncak bileşenleri ile güneşlikveya gölgelik gibi rüzgar tutan yapılar olmamalıdır." hükümlerine aykırı ürünlerin güvensizlik teşkil ettiği vurgulandı.

        Çocuklar için büyük bir risk oluşturması sebebiyle, tüketicilerin satın alacaklarıyüzmeyardımcısı ürünleri seçerken dikkatli olmaları gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Güvensiz ürünlerle ilgili olarak idari işlemler başlatılmıştır. Diğer taraftan, benzer şekilde ilgili standarda uygun olmayan ürünlerin imalatçı/ithalatçıları tarafından ivedilikle piyasadan çekilmesivetüketicilerden iade alınması amacıyla tüm satış kanallarına konuya ilişkin resmi yazı iletilmiştir. Tüketicilerimizin ürün satın alırken belirtilen hususlara dikkat etmeleri, ürünün üzerindeveberaberindeverilen kullanım talimatlarına mutlaka uymaları çocukların güvenliği açısından önem taşımaktadır.Yüzmetertibatları can kurtarıcı olmadığından sadeceyüzmehavuzlarındaveakıntı gelgitvedalga olmayan durumlarda kullanılmalıdır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ