Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik BEETECH Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu - Girişimcilik Haberleri

        İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent tarafından bu yıl üçüncüsü verilen BEETECH Teknoloji Ödülleri, İTÜ MAGNET’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Bu yıl İTÜ ARI Teknokent Performans Kriterleri'ne göre değerlendirilen İTÜ ARI Teknokent firmalarından 14’ü, 5 ayrı kategoride ödüle, 4 firma ise Ar-Ge Öncüleri, Start-up, Girişim Sermayesi ve Ekosisteme Katkı alanlarında özel ödüle layık görüldü.

        Kuluçka firmalarından Almas, Misone, Metrobi, iUGO, küçük ölçekli firmalardan Trend, AVCR, Erlab, Mitos, Mikro Elektronik, orta ölçekli firmalardan Analog Devices, Defne, FEV, büyük ölçekli firmalardan ise Ericsson, Vodafone ödül alırken Lütfi Yenel, Scoutium, 500 Startups ve Cardtek de özel ödül verildi.

        'İHRACATIMIZ 272 MİLYON DOLAR'

        Ödül töreninde konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, "İTÜ ARI Teknokent olarak bünyemizde 270’den fazla teknoloji firması, 7 binden fazla personelimiz ve yılda 600’den fazla proje üreten yapımız bulunuyor. Firmalarımızın 2017 cirosu 1 milyar doları, Ar-Ge ihracatı ise 40 milyon doları aşmış durumda. 2 bin 500 tamamlanmış Ar-Ge projemizle kuruluşumuzdan bu yana 272 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı gerçekleştirdik" dedi.

        Törende aynı zamanda İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürlük görevinin devir teslimi de yapıldı. Daha önce bu görevi sürdürmekte olan Orhan Kenan Çolpan, İTÜ ARI Teknokent firmalarına veda ederken, önceden genel müdür yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Doç. Dr. Deniz Tunçalp’in İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürlüğü görevini devraldığı açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ