Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta 2020 yılı genel kurulu yapılıyor - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü'nün dün gerçekleşen 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu'nun ardından bugün de 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısı Akatlar Spor Salonu'nda gerçekleşti. Genel Kurul Divan Başkanlığı'na dün olduğu gibi bugün de Engin Baltacı seçildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehit ile gaziler için yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı'yla Genel Kurul başladı.

        ÇEBİ VE YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

        Beşiktaş Kulübü’nün 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu, Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleşti. Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin görev olduğu 2020 yılı, genel kurul tarafından idari ve mali açıdan ibra edildi.

        Beşiktaş Kulübü’nün Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu’nda 1 Ocak 2020-31 Aralık 2020 döneminin ibra oylaması gerçekleşti. Ahmet Nur Çebi ve Yönetiminin görevde olduğu sürenin idari ve mali açıdan ibrası, genel kurul üyelerine soruldu. Çebi ve Yönetimi, oy çokluğuyla idari ve mali açıdan ibra edildi.

        GERGİNLİK YAŞANDI

        Beşiktaş Kulübünün 2020 olağan idari ve mali genel kurulu sürerken, toplantıda kısa süreli gerginlik yaşandı.

        Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen genel kurulda konuşan üyelerden Ali Rıza Dizdar, yönetim kuruluna yönelik eleştirilerde bulundu.

        REKLAM

        Dizdar özellikle Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Mesut Urgancılar'a yönelik eleştirilerde bulunarak, "Genel sekreter, bu raporu buraya koyduğunuz halde savcılığa başvurmadınız. 29 Mayıs 2020 tarihinde bu rapor buraya koyulmuş. Genel sekreterİ ben severdim. Şampiyon olduğumuz o gün o kadar güzel bir beste söylemişti. Dünden bugüne geldik. Şimdi kendisi çok yüksekten bakıyor. Ben burayı genel sekreterden dolayı ibra etmem." ifadelerini kullandı.

        Ali Rıza Dizdar'ın eleştirilerinin ardından söz alan Mesut Urgancılar ise "Burası Beşiktaş genel kurulu, insanların kendi kıskançlıklarını, kendi yetersizliklerini, kendi çekememezliklerini kusacakları kürsü değil. Dün akılsızdık, bugün de başka şeylerle suçlandık." değerlendirmesinde bulundu.

        Dizdar'ın 2003 yılındaki şampiyonluktan bahsettiğine dikkati çeken Urgancılar, "Az önceki konuşmayı kendisi hatırlattı. 2003 yılında şampiyon olmuştuk. Ben o zaman Beşiktaş'ta birçok şeyi başarmış bir grup olan siyah-beyaz derneğinin başkanıydım. Sindiremediğiniz şu: ben bakkal çocuğuyum. Türkiye'nin iyi okullarında okudum. Beşiktaş maceram 1990 yılında İstanbul'a taşınınca eski açıkta başladı, numaralıda bitti. O diplomalara rağmen buralarda nasıl oturduğumu birileri hazmedemedi." diye konuştu.

        Urgancılar 2 yıldır kendi üzerinden bazı yönetim kurulu üyelerinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

        REKLAM

        "Biz hayvan değiliz insanız. Başka hayatlarımız da var. Yaşınıza başınıza hürmeten sustuk. Ben burada dün raporu okudum, raporu yorumladım. Resmi görevim nedeniyle okudum. Ayrıca genel sekreter resmi temsilcidir, senli benli konuşamaz. Bunu büyük burun olarak görenler önce terbiye öğrensin. Az önceki konuşmacı herhalde son dönemde birileriyle bambaşka dirsek teması var ki beni itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bundan sonra hukuki süreç var. Şimdi yine aynı algıları yapıyorlar. Sakın ha beni Beşiktaş'ın ak günleri için, cesur Beşiktaş için itibarsızlaştırmaya çalışmayın. Benim canımdan başka bir şeyim yok, kimseye de borcum yok."

        Konuşmasının ardından tribündeki yerine oturan Ali Rıza Dizdar'a diğer üyeler tepki gösterdi. Bazı üyelerin Dizdar'ın üzerine yürümesiyle gerginlik büyüdü. Güvenlik elemanları Dizdar'ın önünde bekleyerek gerginliğin kavgaya dönmesini engelledi.

        Kongre divan başkanı Engin Baltacı, Ali Rıza Dizdar ile gerginlik yaşadığı kişilerin ibra oylamasına kadar genel kuruldan çıkmasını istedi. Ali Rıza Dizdar çıkmakta direnince Baltacı, Dizdar'ın genel kuruldan men edilmesi için oylama yaptı. Ali Rıza Dizdar salondan çıkarılarak genel kurul faaliyetlerinden men edildi.

        Dizdar'ın çıkması sırasında yine bazı üyeler kendisine tepki gösterdi.

        EMRE KOCADAĞ: BENİM ADIMI KULLANARAK DEDİKODU YAPMAYIN

        Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ, bir genel kurul üyesinin kullandığı ifadeler sonrasında, “Benim adımı kullanarak dedikodu yapmayın, bu konuda bilgim de yoktur dahlim de yoktur” dedi.

        Beşiktaş Kulübü’nün 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu’nda konuşmalar devam ederken bir genel kurul üyesinin kürsüde yaptığı konuşmada “Şafak Mahmutyazıcıoğlu, bir konuşmasında kulübe 2 milyon TL’lik fatura kestiğini ve sonrasında bunu Emre Kocadağ’a verdiğini söylemişti” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ söz alarak konuya cevap verdi. “Tamer Bey burada ismimi ifade etti” diyerek sözlerine başlayan Kocadağ, “Kendisinin bir iddiası var ve bunu başkasının iddia ettiğini söylüyor. Bunu kanıtlamakla mükellef. İddia sahibinin de kanıtlaması kendisine düşer. Bir fatura kestiğini kendisi beyan etmişti. Kendisinin, ortağının, Fikret Orman’ın o dönemde verdiği beyanlar var, kullandığı kelimeler var. Bu parayla ilgili olarak gelip bunu birisine teslim ettiyse, bunu ona sorabilir. O da zaten dün yanında oturuyordu, büyük ihtimalle ona vermiştir. Hesabını da ona vermiştir. Bu konuda bir bilgim, dahlim yok. Benim adımı anarak burada boşuna dedikodu yapmayın” açıklamalarını yaptı.

        ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU: BENDEN PARAYI ALAN EMRE KOCADAĞ'IN ŞOFÖRÜ

        Eski Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 2 milyon TL’lik fatura hakkındaki iddialarla ilgili olarak, “Yeşilköy’de bankanın önünde benden parayı alan, bu arkadaşın (Emre Kocadağ) şoförüdür. Madem abdestinizden şüpheniz yok, Ahmet Nur Çebi gibi dava açsaydın” açıklamasını yaptı.

        Beşiktaş’ta gerçekleşen 2020 Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu’nda Fikret Orman döneminde yöneticilik yapan Şafak Mahmutyazıcıoğlu açıklamalarda bulundu. Hakkındaki 2 milyon TL’lik fatura iddiasından, otopark işletmesine dek birçok konuda açıklamada bulunan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, konuyu açan Tamer Mert’in doğru bir şeye değindiğini ancak yanlış söylediğini ifade ederek, “Kendisi çıkıp hiçbir hizmeti olmadığı halde dedi. Ben 2016 yılında yönetici seçildim. Ondan önce de kulübün avukatlığını üstlendim. Beşiktaş Kulübü’nün avukatıyken Başkan Ahmet Nur Çebi’yle çalıştım. Kendisi de burada. 1 kuruş avukatlık ücreti talebim olmadı. Bunu da kendisi her zaman söyler. Birçok davaya baktım. Bahsettiğiniz makbuz karşılığı kadar, sadece baktığım davalarda benim ofisim harç ödedi. Aktif Reklam davasında, kulüp yöneticilerinin bilgisayarlarının haczedildiği davayı hatırlar mısınız, o malların geri getirilmesi paradan daha değerlidir. Ben çok ortaklı bir hukuk bürosunun ortağıyım. Diğer ortağım Beşiktaşlı olmak zorunda değil. Ben bir mamul satmıyorum, ürün satmıyorum, hukukçuyum. Velev ki ortağım Fenerbahçeli, Trabzonsporlu, ama bir para hak edildi ve ben kendi payımı almasam da ortağım payını isteyebilir. Günü geldi ve bir hak ediş oldu. Bunun değerlendirilmesiyle ilgili 2 milyon TL meselesini bana söylediler. O zamanki akıl hocam Fikret Başkan ve Ahmet Nur Çebi Başkan. O zaman bir hak ediş meselesi olmuştu. Ben bilemedim ki yarın başıma bunlar gelsin. Şu anda da kulübün bünyesinde 5-10 tane çalışan avukat vardır. Ama mesela SPK gibi özel bir husus olursa, dışarıdan bir avukata verilebilir bu dosyalar. 2 sene önce iddia ettim. Başkan Ahmet Nur Çebi’yle de ilgili iddialarım oldu, kendisi gidip bana mertçe dava açtı. Sevgili yöneticim siz neden dava açmadınız? Madem ki abdestinizden şüpheniz yok, dava açsaydınız. Başkan dava açtı, reklam mı yaptım. Ahmet Nur Çebi’ye huzurunuzda teşekkür ediyorum, ‘Bu işle alakalı bu arkadaşın 1 Lira menfaati yok, ben şahidim’ dedi. Kalabalıkta yapılan kabahatin özrü tenhada dilenmez” ifadelerini kullandı.

        Çatı faturasıyla ilgili olarak eleştirilen Ahmet Nur Çebi’nin böyle bir parayı cebine koymayacağını çok iyi bildiğini söyleyen Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Ben aptal mıyım, bunları bilmiyor muyum? Beni anlasınlar istedim. Tek derdim buydu. Herkes bana yükleniyor. Burası Beşiktaş Kulübü. Ben bir söz verdim ve açıklamazsanız ben açıklarım dedim. Açıklayacağım. Emre Kocadağ ‘Benim bu konuyla alakam yok’ dedi. Cumhuriyet Savcılığı orada, Denetleme Kurulu burada. Ben bunun tamamını buraya yazılı olarak teslim edeceğim. Telefon mesajları var, Türkiye’nin en büyük vakıflarından birisinde görevli İsmail adında birisi var, Yeşilköy’deki bankanın önünde benden bu parayı alan da bu arkadaşın (Emre Kocadağ) şoförü. Tatmin oldunuz u? Buyurun mahkemeye. Bende bütün yazışmalar var. Bütün mesele 2 milyon algısı değil. 15 Mart 2017 tarihli icra kurulu toplantısında konulardan birisi Beşiktaş’ın Fulya AVM’sindeki otopark. Otoparka her ay 25 bin TL aidat ödüyoruz. Bundan kurtulmamız lazımdı. İcra kurulunda denildi ki, burayı nasıl değerlendirebiliriz? 22 Mart 2017 tarihli icra kurulunda 2 teklif geldi. Birisi Ahmet Ateş abi bir teklif getirdi, stadın vale hizmetini yapan şirketmiş. Bir şirket 80 bin Euro yatırım yapın, cirodan pay verin dedi. Diğer şirket de 30 bin Lira kira veririz ama burada bir yatırım yapılması gerekiyordu. Adamın teklifi kabul edildi. Bir gazeteci ‘Bu otoparkı abisine verdi’ dedi. Bu da üstüme yapıştı” diye konuştu.

        "95 MİLYON DOLARLIK DAVA NİYE RAPORDA YOK"

        KPMG tarafından hazırlanan denetim raporuna değinen Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Dünkü KPMG raporunda 95 milyon Dolarlık zarar gözükmezken, otopark burada yer aldı. 102 milyon Euro’nun yanında otoparkın lafı edilmez ama oraya bir belirteç kurulmuş. 2009 yılındaki kontrat külliyen Beşiktaş’ın zararına. 2017 yılında bizim verdiğimiz kirayı dolar kuruna çevirdim, 9 bin 620 dolar. Şimdi en son revizede 4714 dolara indi. Bunların tamamı algı. Ben onun nasıl algı olduğunu size göstermeye çalışıyorum. Candaş Tolga Işık’ı çok severim. Beşiktaş TV’yle alakalı zan altında kaldı. Allahtan icra kurulu kararları maille gelmiş. 2017 yılında Beşiktaş TV’yle alakalı 3 tane icra kurulu kararı var. Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ürkmezgil’in kararları bunlar. 102 milyon Euro’ya döndük. 2009-2019 arası 102 milyon Euro. 2009-2019 arasında yüzde 33-66’lık meşhur bir davamız var. Bir tane dava 95 milyon Dolar, 10 yılın tamamı 102 milyon Euro. Resmen dalga geçiyorlar. Ultrason cihazını kimse bulamamış, KPMG bulmuş. 2 aydır ‘Son gün bu raporu çıkaracaklar, ibrayla alakası olmamasına karşın algı oluşturacaklar’ diyorum. İbranın bir önemi yok, önemli olan itibar. Benim çocuklarıma bırakacak büyük holdingim yok, itibarım var. Evinize hırsız girse suçüstü yakalansa, adamı yargılamadan önce ifadesini alırlar. Boşa yaygara yapmayın. 1 gün önce KPMG raporu getirdiniz, içine Fulya’yı koymadınız. Bana göre bu raporun itibarı yok” dedi. Konuşma süresi biten Şafak Mahmutyazıcıoğlu daha sonra kürsüden indi.

        EMRE KOCADAĞ: SENİ TANIMIYORDUM BİLE, 1 DAKİKA MUHABBETİMİZ Mİ OLDU?

        Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun açıklamalarının ardından Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ cevap hakkını kullandı. Mahmutyazıcıoğlu’nu o dönemde tanımadığını söyleyen Kocadağ, “Seninle 1 dakika muhabbetimiz mi oldu? Fikret Orman’la beraber yalan rüzgarı yaptınız” dedi.

        Beşiktaş’ın Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleşen 2020 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’da Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun açıklamalarının üzerine Emre Kocadağ cevap hakkını kullandı. Emre Kocadağ, kendisinin kürsüye gelmesinin ardından Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun salondan ayrılacak olmasına dikkat çekerek, “Şafak Bey, Fikret Orman gibi bırakıp gitmesin. Bekle 2 dakika. Algı yapma. Senin attığın çamurlar bize bulaşmaz. Sen bu faturayı kestiğin zaman ‘Avukatlık ücreti’ olarak aldım dedin. Fikret Orman da çıktı. Beraber yalan rüzgarı yaptınız. Bu para senin paran mı, bu faturayı usulünle mi kestin? Ben seni o dönem tanımıyordum bile. Sen bana bırak para vermeyi, 1 tane çay ısmarladın mı? Seninle 1 dakika muhabbetimiz var mı? Ben gereğini yapacağım zaten. Siz bu fatura olaylarını, 100 milyonlarca Euro’yu dışarı çıkarmak için oradan oraya, oradan oraya verdiyseniz, bilmiyorum. Bunu senin başkanın bilir. Hesabı vermesi gereken Fikret Orman’ın kendisidir. Sana talimat verdiyse, gidip hesabını ondan sorabilirsin. Diğer konularla ilgili olarak da mahkemede konuşuruz zaten” ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ