Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Cam filmi yasağı kalktı mı? Bakan Faruk Özlü'den son dakika cam filmi açıklaması! - Otomobil Haberleri

        Otomobil sahipleri, son günlerin en çok konuşulan konusu olan "cam filmi yasağı"nı yakından takip ediyor. Milyonlarca araçta bulunan cam filmleri, geçtiğimiz günlerde yasaklanmış ve bazı araçlara da ceza kesilmişti. Son gelişmelerle birlikte cam filmi yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağını merak eden vatandaşlar, "cam filmi yasağı kalkıyor mu?" aramasını internet üzerinde yapmaya başladı. PekiCam filmi yasağı kalktı mı? Bakan Faruk Özlü'den son dakika cam filmi açıklaması...

        CAM FİLMİ YASAĞI KALKIYOR MU?

        Cam filmi yasağı, uygulandığı günden bu yana tartışılıyor. Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren cam filmi yasağı, gelen tepkiler üzerine yeniden gözden geçirilecek. Son olarak dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmi ile ilgili açıklama yapmış ve "Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek. Yaklaşık 20 yıldır devam eden ama 4-5 yıllık serencamını burada anlatmaya çalıştığım bu cezalar kesilmeyecek diye talimat verdim." ifadelerini kullanmıştı.

        Aynı zamanda daha öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cam filmi yasağı konusunda talimat verdiğini belirtmişti. Bugün ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmi yasağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

        Bakan Özlü, cam filmi konusunda yaptığı açıklamalardaEmniyetin görüntü alabileceği cam filmlerinin serbest, diğerlerinin yasak olacağını söyledi.

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmleri ile ilgili "Cam filminde Emniyetin görüntü olabileceği bir limit ile kriter getireceğiz. O kriteri aşanlar yasağa takılacak, o kriterin altında kalanlar serbest olacak" dedi.

        Adıyaman'da bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için kente gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Adıyaman Valiliğinde son günlerin önemli gündem maddesi olan 'cam filmi' konusunda açıklamalarda bulundu.

        REKLAM

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmleri konusunda terör saldırılarından korkulduğu için bu yasağın getirilmek istendiğini dile getirerek, "Cam filmi konusunda gecen sene Emniyet Genel Müdürlüğümüzden bize gelen görüş olumluydu. Yani cam filmi olabilir, kaldırılmasını istemiyordu. Gecen sene ki olumlu görüş doğrultusunda bir yönetmelik hazırladık. Bunu yayınladık. Fakat geçiş sürecini 26 Ekim 2017 olarak belirledik. Bu esene Emniyet Genel Müdürlüğümüzden gelen yazı ise cam filmi yasağının uygulanmasıydı. Emniyet Genel Müdürlüğümüzle 3 aydan fazla süren görüşmeler yaptık. Terör konusunda birkaç örnek verdiler. Reina Saldırısı gibi. Şundan korktuk, bir terör hadisesi olunca 40-50 kişi ölür. Cam filmi olan bir araçla teröristler kaçar, bunun sorumluluğunu alamayız diye çekindik. Dolayısıyla biz Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ısrarlı taleplerine uyduk. Yoksa bizim Bakanlık olarak görüşümüz Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde bu cam filmi yasağının kaldırılmasından yanadır. Ama can güvenliği söz konusu olunca bir şey diyemiyoruz" dedi.

        REKLAM

        "CAM FİLMLERİNİN DERECELERİNDE LİMİT OLACAK"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cam filmi ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından üzerinde yeniden çalışma başlatıldı. Bakan Faruk Özlü, konuyla ilgili bir esneklik yapılacağını kaydederek, "İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ve bizim Bakanlığın uzmanları bir araya gelecekler. Cam filminde emniyetin görüntü olabileceği bir limit ile kriter getireceğiz. O kriteri aşanlar yasağa takılacak, o kriterin altında kalanlar serbest olacak. Teknik bir çalışma yapacağız, müştereken karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

        AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL'DAN CAM FİLMİ AÇIKLAMASI

        Ünal, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cam filmi yasağıyla ilgili geçen pazartesi MYK'da bir talimatı olduğu" şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Hükümetimizin zaman zaman yaptığı düzenlemelerle ilgili Cumhurbaşkanımızın, cumhurun reisi olarak toplumun bu meselelere ilişkin tepkilerini, reflekslerini, hassasiyetlerini, taleplerini dikkate alarak, bazı talimatlar vermesi son derece doğal. Önümüzdeki süreçte bu konuda bir değerlendirme yapılır. Bu değerlendirme de kamuoyuyla paylaşılır." diye konuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ