Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Cam filmi yasağı kalkıyor mu? Bakan Süleyman Soylu'dan flaş açıklama - Otomobil Haberleri

        Aracında cam filmi bulunan veya cam filmi taktırmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği cam filmi yasağı konusu, gündemde ön plana çıkan konular arasında yer alıyor. Kesilen cezaların ardından dört gözle cam filmi yasağının kaldırılmasını isteyen ve tepkisini belirten vatandaşlar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı. Peki cam filmi yasağı kalkıyor mu? İşte cam filmi konusunda yaşanan son gelişmeler ve Bakan Soylu'nun açıklamaları...

        CAM FİLMİ YASAĞI KALKIYOR MU?

        Cam filmi yasağının başlamasının ardından cam filmi kullanan bazı araçlara ceza kesilmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine aracında cam filmi olan vatandaşlar da ceza yememek için soluğu oto tamircilerinde almıştı. Cam filmi söktürme kuyruklarının uzadığı tamircilerde vatandaşların bir bölümü aracındaki cam filmini söktürdü.

        Öte yandan bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan cam filmi açıklamasıyla birlikte aracında cam filmi olan vatandaşlar, merakla "cam filmi yasağı kalkıyor mu?" aramasını yapmaya başladı. Peki cam filmi yasağı kalkıyor mu? İşte cam filmi konusunda yaşanan son gelişmeler ve Bakan Soylu'nun açıklaması...

        REKLAM

        Vatandaşların tepkisi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cam filmi yasağı ile ilgili talimat verdi ve konunun düzenleneceği belirtildi. Bugün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmi yasağı ile ilgili konuştu.

        Yaşanan gelişmeler üzerine internet üzerinde "cam filmi yasağı kalkıyor mu?" diye araştıran vatandaşlar, merakla cam filmi yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağını beklemeye başladı. İşte cam filmi yasağı konusunda yaşanan son gelişmeler ve detaylar...

        İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN CAM FİLMİ YASAĞI AÇIKLAMASI

        AHaber'in canlı yayınında konuşan Soylu, cam filmi ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

        Soylu, cam filmi ile ilgili belli standartlarda serbestlik olacağını ve konuyla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.Soylu, standartlar belli olana kadar ceza kesme işleminin ise durdurulduğunu söyledi.

        Öte yandan Bakan Soylu, cam filmi cezaları ile ilgili "Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Talimat verdim ben. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Yaklaşık 20 yıldır devam eden ama 4-5 yıllık serencamını burada anlatmaya çalıştığım bu cezalar kesilmeyecek diye talimat verdim." dedi.

        Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüştüklerini ifade eden Soylu, öncelikle Karayolları'nda ılgili yönetmeliğin kaldırılacağını, eşanlı olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çalışma yapılacağını ve cam filmine bir standardizasyon getirileceğini açıkladı. Soylu'nun verdiği bilgiye göre ön, arka ve yan camlarla ilgili olarak farklı stardardizasyon yapılacak.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

        AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleri ile buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli konularda talimatlarda bulundu.

        Cam filmi konusunda yasağın yanlış olduğunu ve mağduriyet yaratılmaması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri ve Maliye Bakanlığı'na bu konuda talimat verdi. Geçtiğimiz günlerde motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de cam filmi için devreye girmiş oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ