Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil CES 2019'a otomobiller damga vurdu - Otomobil Haberleri
        1

        AUDI EXPERIENCE RIDE

        Alman otomobil üreticisi Audi, CES 2019'da araç içi eğlence sistemlerini sergiledi. Söz konusu sistem, Audi'nin ilk elektrikli modellerinden biri olarak yakında satışa sunulacak e-Tron modeli üzerinde tanıtıldı.

        2

        Audi Experience Ride teknolojisi, Audi'nin ortak olduğu Holoride isimli bir girişim tarafından yaratılmış durumda. Disney ile birlikte geliştirilen sistem, yolculara VR (artırılmış gerçeklik) deneyimi sunmayı hedefliyor.

        3

        Söz konusu sistem, Audi'nin ilk elektrikli modellerinden biri olarak yakında satışa sunulacak e-Tron modeli üzerinde tanıtıldı.

        4

        Araç ilerlerken çevrede olup bitenler hakkında bilgi toplayan sistem, otomobilin gittiği yön, fren ve hızlanma anları gibi durumları da algılıyor. Toplanan bilgiler ise VR gözlüğü sayesinde yolculara video oyunu formatında aktarılıyor.

        5

        BELL NEXUS

        Fuarda dikkat çeken modellerden biri de, Bell'in geliştirdiği otonom uçan taksi oldu. Dikey bir şekilde kalkış yapıp inebilen Bell Nexus, gücünü hibrit-elektrikli bir üniteden alıyor.

        6

        BYTON M-BYTE

        Çinli elektrikli otomobil start-up'ı Byton, bugüne kadar üretilmiş en büyük araç içi ekran ile fuarda sergilendi.

        7

        48 inc boyutundaki bilgi ekranı, sürücüye hem araç hakkında hem de navigasyon anlamında bilgiler veriyor. Dördüncü seviye otonom sürüş teknolojine sahip araç, kullanıcısının hiç bir müdahalesi olmadan ilerleyebiliyor.

        8

        Byton, 47 inclik ekranı kullanmak için fazla büyük bulan sürücülere yönelik de, direksiyon üzerinde 7 inc boyutlu tablet benzeri bir ekran daha sunuyor. Elektrikle çalışan otomobil tam şarj ile 512 kilometrelik menzil sunuyor.

        9

        HYUNDAI ELEVATE

        Koreli otomobil üreticisi Hyundai, CES 2019'da 4 tekerlekli bir otomobil yerine 4 'ayaklı' bir model tanıttı.

        10

        Markanın yürüyen otomobilinin, kişisel kullanımdan çok, sel, kasırga, çığ, deprem gibi doğal afetlerde kullanılması bekleniyor.

        11

        Modüler bir elektrikli otomobil (EV) platformunda üretilen modelin robotik bacakları, birbirinden bağımsız ve farklı açılarda hareket ederken, satbil kalan kabin sayesinde araç içindekilerin bu hareketleri hissetmemesi sağlanıyor. Araç ormal yol koşullarında ise elektrikli otomobil kullanımı sunuyor.

        12

        Elevate'in, otomobillerin çıkmasına elverişli olmayan zeminlere tıymanabildiği yüksek manevra kabilitiyetine sahip olduğu bildirildi.

        13

        NISSAN LEAF E+

        Nissan'ın elektrikli modeli Leaf, fuarda daha fazla menzile sahip versiyonu ile tanıtıldı.

        14

        360 kilometre menzile kavuşan aracın gücü de artırıldı. Bu sayede Nissan Leaf e+'nin gücü 214 beygir, torku da 250 nm'e ulaştı.

        15

        Leaf'in ProPilot Assist donanımı, sürücü asistan sistemler sunuyor. Araç adaptif hız sabitleme ve otomatik şerit takip sistemi gibi eklentiler barındıyor.

        16

        TOYOTA PLATFORM 4.0

        CES 2019'da en son otonom teknolojisini sergileyen Toyota, Platform 4.0 ismini verdiği sistemi Lexus LS bünyesinde tanıttı.

        17

        Otomobilin hibrit motor seçeneği üzerine yerleştiren sistemin sensörleri ve bilgisayarı, araçta bulunan bataryalardan güç alıyor. Toyota'nın yeni otonom sistemi, önceki versiyonlara göre 2 adet ek kamera barındırıyor.

        18

        Japon marka, Chauffeur (şoför) ve Guardian (koruyucu) olmak üzere iki adet otonom teknolojisi üzerinde çalışıyor.