Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çevre ve iklim sorunları İstanbul'da ele alınacak - İş-Yaşam Haberleri

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı, yarın başlıyor. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirveye, Sıfır Atık projesine öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra, ulusal ve uluslararası konuşmacılar, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehir plancıları, sanayiciler, STK ve sektör temsilcileri ile öğrenciler katılacak.

        Zirvenin 7 Aralık Cuma günkü birleşimine katılacak olan Emine Erdoğan, bir konuşma yaparak çevre kirliliğine karşı mücadele ve sıfır atık projesiyle ilgili görüşlerini paylaşacak.

        REKLAM

        İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MASAYA YATIRILACAK

        8 Aralık'a kadar sürecek İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi'nde konuşmacılar, "Yaşanabilir Çevre İçin Dönüşüm" amacıyla ilgili birikimlerini ve gelecek vizyonlarını paylaşacak. Zirvede, artan nüfus ve kentleşmeyle ortaya çıkan iklim değişikliği, hava ve su kirliliği, doğal kaynakların tahrip olması ile değişen tüketim alışkanlıklarının olumsuz etkileri değerlendirilecek.

        .png
        .png

        Çevreyi korumaya ve yaşatmaya yönelik çalışmalar, zirvede "4P" temasıyla, Öngör, Koru, Önle ve İlerlet başlıkları altında ele alınacak. Bu kapsamda, çevre eylem planı, atıkların geri kazanımı, atıktan enerji üretimi, küresel iklim değişikliği, hükümetlerin ve şehirlerin çevre vizyonları, biyolojik çeşitliliğin korunması, deniz yüzeyi, kıyı ve plaj temizliği gibi konular ile çevre dostu çözümler ve gelecek perspektifleri üzerinde durulacak.

        REKLAM

        Zirve kapsamında çevre otoritelerinin gerçekleştireceği çalıştaylarda ise, çevre sorunlarına stratejik çözüm önerileri sunulacak. İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi gerçekleştirilecek fuarda ise, çevre sektörünün firmaları en son ürün ve hizmetlerini sergileyecekler.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ