Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Christina Applegate: Bastonsuz yürüyemiyorum - Magazin haberleri
        1

        'Married With Children', "Don't Tell Mom the Babysitter's Dead", 'The Big Hit', 'Grand Theft Parsons' ve 'Anchorman: The Legend of Ron Burgundy' gibi yapımlarla tanınan Christina Applegate, geçtiğimiz yıl ağustos ayında MS (Multipl skleroz) hastalığına yakalandığını açıklamıştı.

        2

        O dönem rol aldığı 'Dead To Me' adlı diziye beş aylığına ara veren Applegate, tekrar çekimlere döndüğünde yaşadığı zorlukları ve son durumunu The New York Times'a anlattı.

        3

        "BASTONSUZ YÜRÜYEMİYORUM"

        50 yaşındaki oyuncu, "İlk defa biri beni olduğum gibi görecek. Neredeyse 20 kilo aldım ve bastonsuz yürüyemiyorum. İnsanların tüm bunların farkında olduğumu da bilmesini istiyorum" dedi.

        4

        Hastalığın ilk dönemlerinden bahseden Christina Applegate, "Bir yükümlülüğüm vardı. Bana, 'Duralım. Bitirmemize gerek yok. Daha önce kaydedilmiş görüntülerle birkaç bölüm yapalım' diyorlardı ama onlara 'Hayır' dedim. 'Yapacağız, ama benim şartlarıma göre yapacağız' dedim" açıklamasında bulundu.

        5

        "NEREDEN BİLECEKTİM Kİ?"

        Oyuncu ayrıca dizisinin ilk sezonunda çektiği bir dans sahnesi sırasında dengesini kaybettiğini de anlatıp, aslında hastalığının bazı semptomlarının o zaman ortaya çıkmaya başladığını ifade ederek "Keşke buna dikkat etseydim. Ama nereden bilecektim ki?" dedi.

        6

        AYAKTA DURABİLMEK İÇİN KAPILARA YASLANMIŞ

        Christina Applegate, beş aylık aranın ardından sete geri döndüğünde hareket kabiliyetinin azalmış olması sebebiyle bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu ve bir ses teknisyeninin bazı çekimleri yapabilmek için bacaklarını kaldırması gerektiğini söyledi. Ünlü oyuncu ayrıca yürürken yardıma ihtiyacı olduğu için odaya girerken görüntülerini çekemediğini ve düz durabilmek için için ayakta olduğu sahnelerde kapılara yaslandığını da itiraf etti.

        7

        Applegate, MS teşhisi konduğundan beri neredeyse 20 kilo aldığını ve bastonu olmadan yürümekte zorlandığını açıkladı: "İlk defa biri beni olduğum gibi görecek. Neredeyse 20 kilo aldım ve bastonsuz yürüyemiyorum. İnsanların tüm bunların farkında olduğumu da bilmesini istiyorum."

        8

        HASTALIĞINI SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMIŞTI

        Applegate, hastalığa yakalandığını sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla duyurmuştu: "Merhaba arkadaşlar. Birkaç ay önce MS teşhisi konuldu. Bu tuhaf bir yolculuk."

        MS (Multipl Skleroz) HASTALIĞI NEDİR?

        Multipl skleroz, merkezi sinir sistemine saldıran kronik bir hastalıktır. Beyin, omurilik ve optik sinirleri etkiler. Yorgunluk, düzgün yürüyememe, kaslarda güçsüzlük ve görme bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkan MS, sinir sistemini zayıflatan bir hastalık.

        Christina Applegate, MS hastası olan birçok kişiden büyük destek gördüğünü de söylemişti. Ünlü oyuncu, bunun zorlu bir yol olduğunu vurguladı ve yolun ne olursa olsun devam ettiğini de sözlerine eklemişti.

        9

        MEME KANSERİNİ YENMİŞTİ

        Öte yandan Applegate, 2008 yılında meme kanserine yakalanmış ve tedavinin bir parçası olarak iki memesini birden aldırmıştı.

        Fotoğraflar: Reuters, Avalon, Splash News, AP.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ