Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa DAP halka arz ne zaman olacak ve hisse fiyatı açıklandı mı? 2022 DAP halka arz borsa kodu belli oldu mu, eşit mi oransal mı dağıtım mı? DAP halka arz tarihleri - Borsa Haberleri
        1

        Geliştirme AŞ'nin halka arzını onayladı. Böylelikle, 3.7 milyar TL değerle DAP, borsaya açılıyor. Bu gelişme ile birlikte DAP halka arz ne zaman yapılacak, hisse fiyatı ve borsa kodu nedir konusuyla ilgili araştırmalar artış gösterdi.

        DAP GAYRİMENKUL HALKA ARZ NE ZAMAN, HİSSE FİYATI NEDİR?

        Buna göre DAP ortakları Ziya Yılmaz ve Rafet Yılmaz'a ait şirketin yüzde 15.01'ini temsil eden 30 milyon 20 bin adet hisse 18.5 TL sabit fiyatla halka arz edilecek. Satışın bu fiyatta gerçekleşmesiyle şirketin piyasa değeri 3.7 milyar TL olacak. Ortaklar satıştan 55 milyon 370 bin lira hasıla elde edecek. Peki, DAP halka arz ne zaman yapılacak, hisse dağılımı eşit mi oransal mı olacak?

        İşte, DAP halka arz süreci ile ilgili detaylar

        2

        DAP HALKA ARZ NE ZAMAN?

        DAP Holding'den yapılan açıklamaya göre DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzına Garanti BBVA Yatırım liderlik edecek ve 33 aracı kurumdan talep girilebilecek.

        Dap Gayrimenkul Geliştirme AŞ paylarının birincil halka arzı 15-16-17-18 Şubat’ta gerçekleşecek.

        3

        DAP HALKA ARZ EŞİT Mİ ORANSAL MI?

        Halka arz edilecek toplam 30.020.000 TL nominal değerli payların; 15.010.000 TL nominal değerdeki (%50) kısmı yurtiçi bireysel yatırımcılara, 12.008.000 TL nominal değerdeki (%40) kısmı yurtiçi kurumsal yatırımcılara, 3.002.000 TL nominal değerdeki (%10) kısmı yurtdışı kurumsal yatırımcılara, gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edildi.

        DAP bugüne kadar birçok markalı gayrimenkul projesi geliştirdi. Şirketin satışı devam eden projeleri arasında Validebağ Konakları, Nişantaşı Koru ve Ormanköy projeleri öne çıkıyor.

        4

        1.9 MİLYAR LİRALIK SATIŞ

        Son olarak, DAP'ın Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Nişantaşı Koru projesinin, 2021 yılında en fazla satış değeri sağlayan proje olduğu bildirildi.

        Firmadan yapılan açıklamaya göre Nişantaşı Koru’nun KDV hariç satış değeri toplamı 1 milyar 898 milyon 625 bin TL’yi buldu. Proje, 2021 yılında en fazla satış değeri sağlayan proje oldu. Yatırım değeri açısından örnek niteliği taşıyan projede, toplam 31 bin 896 metrekare büyüklükte 124 bağımsız bölümün satışı yapıldı.

        Ormanköy projesi de Emlak Konut GYO’nun yıl bazlı satış raporunda, 2020 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre 1 milyar 84 milyon TL satış cirosuyla Türkiye genelinde ciro şampiyonu oldu.

        HEDEF 5 YILDA 35 MİLYAR TL YATIRIM

        DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz sektör ve firmasına ilişkin son yaptığı değerlendirmede, “DAP, sağlam finansal temellere dayanan ve istikrarlı büyüyen bir firma. Güçlü bir özsermaye yapımız var. Yatırım için seçtiğimiz araziler, ürettiğimiz nitelikli konutlar sayesinde ayağımızı yere sağlam basarak ilerliyoruz. Proje geliştirdiğimiz bölgelerde bilimsel çalışarak verileri işliyor, arz-talep dengesini iyi analiz ediyor, piyasanın hareketli olduğu dönemlerde de sıkışık olduğu dönemlerde de bu disiplinle yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Pandemiyle birlikte yüzbinlerce insana dokunduk. İnsanlar, alçak katlı, yeşili içinde barındıran, şehrin merkezinde projeler istiyor. Biz de proje ekiplerimizi bu alanlara yöneltiyor, müşterinin ihtiyacına göre konut geliştiriyoruz. Hatırlayacağınız üzere İzmir’de Mavişehir ve Çeşme’de üç büyük araziyi portföyümüze eklemiştik. İstanbul’da ise Beykoz ve Pendik’te de arsa stokumuz bulunuyor. Tüm bunlara Levent’te, bölgenin en büyük projesi olacak yeni yatırımımızı da eklediğimizde, DAP markası olarak kendimize 5 yılda 35 milyar TL'lik yatırım hedefi koyduk” ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ